Timrå förlängde segersviten – bäst någonsin

Femton raka segrar – det är Timrås facit i hockeyallsvenskan.

Därmed övertog klubben det hockeyallsvenska rekordet efter fredagskvällens vinst över Almtuna.

– Vi är hungriga efter att spela nya matcher. Vi hade kunnat köra en match till i kväll, säger Timrås kapten Jonathan Dahlén.

Timrå har radat upp segrar på sistone. Senast laget föll var för drygt två månader sedan.

Fredagskvällens trepoängare, efter 5–4 mot Almtuna, var klubbens 15:e raka vinst.

Därmed raderade tabellettan Timrå ut Leksands gamla hockeyallsvenska rekord på 14 raka segrar, från säsongen 2007–2008.

”Får lite luft under vingarna”

I mötet med Almtuna tog Timrå kommandot från start, och det var också hemmalaget som spräckte målnollan när återvändaren Jacob Olofsson tog till vara på en målvaktsretur. Då var matchen knappt två minuter gammal.

Almtuna kvitterade förvisso (Tim Söderlund), men innan den första perioden var färdigspelad hade Jens Lööke gett hemmalaget ledningen på nytt. Lööke blev också – precis som i onsdagens möte med Karlskoga – tvåmålsskytt när han gjorde 4–1.

Timrå gjorde också 5–1 i inledningen av den tredje perioden, innan Almtuna reducerade tre gånger om. Men närmare än så kom inte gästerna.

Efter matchen var Timrås Jonathan Dahlén nöjd.

– Vi kom ut bra och gjorde det väldigt bra matchen igenom. När vi leder med 5-1 gör de något mål och får lite luft under vingarna, men jag tycker vi har bra kontroll, säger han till Sportbladet.

Tre assist av kaptenen

Poängkungen Dahlén noterades för tre assist i 5–4-vinsten. Därmed har 22-åringen nu 31 poäng på sitt konto.

– Det känns extra kul att bidra med tanke på rekordet. Men vi ska bara fortsätta nu. Vi är hungriga efter att spela nya matcher. Vi hade kunnat köra en match till i kväll, säger Jonathan Dahlén.

Timrå har nu, i en haltande tabell, sex poäng ner till tvåan Björklöven. Ett Björklöven som har spelat en match mer.

Bik Karlskoga hamnade återigen i tidigt underläge, men den här gången lyckades laget vända till seger i hemmamötet med Tingsryd. Därmed studsade formstarka Karlskoga tillbaka (fem vinster på de sex senaste matcherna) efter onsdagens förlust mot Timrå.

Matchen slutade 4–1 till Karlskoga.

Mora fick en flygande start mot nykomlingen Väsby och hade 3–0 efter den första perioden. Men efter mellanakten hade 3–0 blivit 3–3.

Mora redde dock ut det hela och vann med 5–3, efter mål av såväl Viktor Larsson som Mattias Nörstebö – inom loppet av en dryg minut i slutperioden.