Pittsburghs episka kollaps: ”Inte stolta”

Publicerad 2018-11-20

NEW YORK. Buffalo Sabres gör stormatch på stormatch – medan nattens motståndare Pittsburgh floppar brutalt omgång efter omgång.

I natt hade tabelljumbon i öst (!) 4-1 på Rasmus Dahlin & co efter halva matchen men fick till sist ändå stryk med 5-4.

– Vi är medvetna om vad vi försatt oss i för position och vi är inte stolta, säger coachen Mike Sullivan

Länge såg det ut som att Buffalo skulle få sin fem matcher långa segersvit avklippt – och Pittsburgh sin förlustdito.

Hemmalaget hade som sagt ledningen med 4-1 tio minuter in i andra perioden och verkade ha full kontroll över händelseförloppet.

Men sedan kom kollapsen – eller Buffalos mäktiga vändning, om man hellre vill det.

Zach Bogosian och Casey Nelson gjorde varsitt mål innan mittperioden var över, Casey Mittelstadt kvitterade i mitten av tredje – och så avgjorde Jack Eichel 45 sekunder in i övertidsperioden.

Därmed har Sabres alltså vunnit sex raka matcher och skuggar favoriterna Toronto och Tampa i toppen av Atlantic-divisionen.

”Kommer klösa oss tillbaka”

– Vi har blivit en sådan familj i vårt omklädningsrum. Det är därför vi kommer tillbaka i matcher som den här, vi ger allt för varandra, säger hjälten Eichel till klubbens hemsida.

Vad det blivit av pingvinflocken kan man verkligen undra. De har förlorat nio av sina tio senaste matcher och ligger sist i östra konferensen – tio poäng efter exempelvis nattens motståndare.

– Att gå igenom såna här episoder är aldrig roligt, säger den nu hårt pressade coachen Mike Sullivan på sin presskonferens efter matchen.

–  Vi är medvetna om vad vi försatt oss i för position och vi är inte stolta. Men vi kommer klösa och riva oss tillbaka.

Patric Hörnqvist bidrog med två assist mot Buffalo.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se