Modo föll tungt – efter överfallet

Publicerad 2022-02-20

Det var en tuff och grinig match på Hovet när Modo föll tungt mot AIK med 4–1.

Men matchens snackis blev AIK-spelaren, Fredric Weigls överfall på Emil Wahlberg.

– Det är en befarad hjärnskakning, säger Modos tränare Mattias Karlin.

Låt inte de få utvisningsminuterna lura dig. För matchen mellan AIK och Modo var tuff, grinig och välspelad. Det var flera situationer under hela matchen där spelet låg på gränsen till fult spel. Modo tog ledningen men AIK gick upp till en stabil 3–1-ledning i den tredje perioden.

Överfallet på Modobacken

De heta känslorna kulminerade när Fredric Weigel stod för ett överfall på Modobacken Emil Wahlberg med fem minuter kvar av tredje perioden. Wahlberg stod för en tuff tackling i hörnet på just Weigel, som inte uppskattade att bli så bryskt uppvaktad. Han hämnades genom att slå Wahlberg flera gånger i bakhuvudet och Modobacken föll till isen och där blev han liggandes i smärtor.

– Det är en befarad hjärnskakning på Emil. AIK-spelaren tog tag i honom och slog flera slag i bakhuvudet när Emil slår huvudet i isen. Det var kanske inte så genomtänkt från AIK-spelaren, säger Modos tränare Mattias Karlin.

Domaren dömde Weigel till en fem minuters utvisning för fighting.

”Ville sig inte idag”

Men Modo orkade inte ta ikapp 3–1-underläget som de hade. Istället för en offensiv anstormning så satte Alexander Wemmenborn 4–1 i öppen målbur.

– Vi gjorde en helt okej match i 30 minuter kanske. Första halvan hade vi chansen att gå upp till 2–0 men det ville sig inte idag.

När slutsignalen ljöd så rann känslorna återigen över och ett mindre gurgel utbröt.