Vände och vann: ”Var riktigt bra”

Publicerad 2019-10-26

Sommarens draftetta Jack Hughes höll på att frälsa sitt New Jersey.

Då klev kapten Oliver Ekman-Larsson fram och satte stopp.

– Oliver var riktigt bra i kväll. Han var stabil, säger Arizonas tränare Rick Tocchet efter matchen.

Första perioden tillhörde onekligen Devils.

Hemmalaget satte hård press redan från start och kunde mot slutet av perioden slå in både 1–0 och 2–0.

Det första kom efter att Hughes hittat Sami Vatanen på bortre stolpen och på mål nummer två fick talangen en pass som han pricksäkert stänkte i nätet.

Men bara sekunder innan perioden var över kunde OEL spela fram Nick Schmaltz för en viktig reducering.

Mästerlig framspelning av talangen

I andra perioden kvitterade Arizona tidigt men återigen visade Hughes hur mycket hockey han har i kroppen.

Från egen zon (!) spelade draftettan fri Pavel Zacha på offensiv blå som vackert kunde dundra in 3–2.

Och bara en halvminut senare fick Ekman-Larsson återigen kliva fram och denna gång själv snärta in en kvitteringspuck.

Det blev början på slutet för Devils trots ett klart skottövertag för hemmalaget.

Väl i tredje utökade Coyotes till både 4–3 och till sist även 5–3 i öppen kasse.

– Vi var lite försiktiga i defensiven och Rantta fick utstå en hel del skott men han redde ut det. Jag är stolt över honom, säger Tocchet

Colorado hade fin utdelning i natt när man slog Vegas med 6–1.

Både Nazem Kadri och Matt Calvert hade två mål var och Nathan McKinnon utökade sin poängsvit till tio matcher.

William Karlsson blev ensam målskytt i matchen för Vegas.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se