Mika Zibanejad slog till direkt i comebacken

Lundqvist vansinniga räddning för Rangers

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Så gör man comeback.

Mika Zibanejad hann inte vara på isen ens i tre minuter i sin första match på en månad innan han piskade in ett mål.

– När man varit borta så länge, och laget börjat spela så bra, är det självklart skönt att få göra det målet på en gång, säger New York Rangers svenske förstecenter till Sportbladet efter det som till slut blev en 3–2-seger mot Carolina.

När Mika Zibanejad i natt äntligen kunde glida ut på Madison Square Gardens is för match igen – mot Carolina Hurricanes – hade det gått på dagen en månad sedan han fick Boston-stjärnan Patrice Bergerons axel i huvudet och hamnade på skadelistan.

Men det såg inte ut som han hade varit borta överhuvudtaget.

Redan efter knappt tre minuter fick han, i ett powerplay, en lysande passning från backen Adam Fox i favoritpositionen precis till vänster om kassen och dunkande in 1-0.
Som sagt:

Så ska en comeback se ut…

– Ja, jo, det kändes såklart bra, säger den 26-årige stockholmaren när vi träffar honom efteråt.

– När man varit borta så länge, och laget gått så bra, är det skönt att få hjälpa till och göra ett mål direkt. Det är ju min roll att bidra offensivt.

”Då var det lite jobbigt...”

Mika tycker överhuvudtaget att det kändes bra i återkomsten – i alla fall i de två sista perioderna.

– I första spände jag mig lite, och glömde andas ibland, he he. Då var det lite jobbigt, fortsätter han.

– I andra och tredje kändes det dock som att jag kom in i rytmen och skridskoåkningen och andningen. Sedan är jag självklart inte på den nivå där jag var i början av säsongen, men det känns skönt att ha kommit igång igen.

Det lär snart vara som det ska igen och tur det, för det har inte varit så muntert att sitta på läktaren och titta på lagkamraterna i en månad.

– Nej, det har varit tufft mentalt. Samtidigt som jag känt en jäkla stolthet över hur killarna vänt på säsongen är det frustrerande att inte vara med om en sådan sak och jag har haft lite panik över att jag ska komma in och förstöra när de spelat så bra…

Ingen risk, konstaterar Henrik Lundqvist.

”Skönt att se honom tillbaka”

– Mika kan inte förstöra nånting. Han har alltid rätt ”tänk” när han är inne på isen. Han har alltid fokus på laget och tar inga chanser när han inte ska göra det men när han får läge att använda sin skicklighet så gör han det, säger målvaktsstjärnan.

– Det var otroligt roligt att se honom komma tillbaka ikväll, likaså att han fick gå ut och hänga en direkt. Det var skönt för honom och det var skönt för oss. Han betyder så oerhört mycket för det här laget.

”Henke” var inte så pjåkig själv heller. Han stoppade 41 skott och grundlade ett allt vassare Rangers tredje raka seger. Lundqvist stod även för en vansinnig räddning i slutet av den andra perioden.

– Ja, senaste tre matcherna har vi spelat bra. Det har vi och för sig gjort även tidigare, men då haft för många dalar mitt i matcherna. Nu börjar vi hitta det spel vi måste ha varje kväll. Det är en utmaning att hitta den höga lägstanivå som gör att du är med i varje match. Men vi närmar oss, säger han.

1 av 3 | Foto: Viaplay
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!