Dallas

Dallas sparkar tränaren efter oprofessionellt uppträdande

Av: 

Anton Johansson

Makoto Asahara

HOCKEY

NHL-tränaren Jim Montgomery får sparken från Dallas Stars.

Anledningen är oprofessionellt uppträdande, säger klubben i ett uttalande.

– Vi behövde göra det rätta i denna situation, säger klubbens general manager Jim Nill, som inte vill gå in på detaljer till avskedandet, på en extrainkallad presskonferens.

Dallas Stars meddelar att beslutet att sparka Jim Montgomery har tagits på grund av ett beteende som inte stämmer överens med klubbens och ligans värderingar.

”Dallas Stars förväntar sig att alla anställda ska agera med integritet och visa ett professionellt uppträdande när man jobbar och representerar vår organisation. Det här beslutet togs på grund av oprofessionellt uppträdande gentemot Dallas Stars och NHL:s värderingar”, skriver klubben i ett uttalande.

Foto: Tony Gutierrez / TT NYHETSBYRÅN

”Total överraskning”

Senare, efter Dallas Stars morgonträning, mötte klubbens general manager Jim Nill pressen. Han gick dock inte in närmare på den exakta anledningen till Montgomerys avskedande. Han bekräftar dock att det inte inletts någon rättslig process och att incidenten i fråga inte rör någon annan anställd i klubben.

– Av respekt för alla inblandande kommer jag, och kan inte, uttala mig mer. Vi ansåg att han gjort något oprofessionellt och vi behövde ta det här beslutet. Det var det enda rätta, säger en besviken Nill på presskonferensen.

Han fick reda på händelsen som orsakade sparkningen i söndags.

– Vi gick igenom all information vi fick. Det här kom som en total överraskning.

Spelarna litar på klubben

I Dallas spelar svenskarna John Klingberg och Mattias Janmark. Assisterande tränaren Rick Bowness tar över som tillfällig huvudtränare. Han fick reda på det i morse.

– Vi är alla i chock, säger den blixtuppflyttade nye tränaren.

Dallasspelarna ska ha varit ovetande om incidenten med Montgomery, men stöttar klubben i beslutet.

– Man ser detta överallt just nu, inte bara i ishockey eller idrott utan man ser det i vardagen också. Det är bra att det kommer upp, det måste ske förändringar i denna värld, hur man behandlar andra människor och hur man tänker. Det är en bra sak. Alltihop är chockerande men som jag sagt så är vi proffs, vi måste gå vidare och vi har fullt förtroende för att organisationen gör rätt sak här, säger John Klingberg enligt NHL-journalisten Saad Yousuf.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Dallas

LÄS VIDARE

Häng med Sportbladet & Foppa på NHL-hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dallas

NHL

Dallas Stars

Ishockey