Otäcka scener – Almen Bibic ut på bår

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Almen Bibic tacklade Timrås Patrik Blomberg.

Men föll själv till marken medvetslös.

LHC-backen fördes efter en lång stunds vård på isen till sjukhus med ambulans.

– Jag mår bra efter omständigheterna, säger Almen Bibic själv från sjuksängen.

Matchen var sju minuter och 51 sekunder gammal när Almen Bibic skulle tackla den puckförande Timråforwarden Patrik Blomberg.

Men smällen tog allvarligast på Bibic som såg ut att slå hakan i Blombergs axelkåpa innan han handlöst, och till synes helt knockad föll i isen med ansiktet neråt.

– Oj vad otäckt, det är ambulanspersonal på väg in, säger C Mores kommentator Jörgen Larsson.

Fördes ut på bår

Almen Bibic blev liggande på isen länge i en tyst och dämpad ishall medan vårdpersonal tittade till honom, satte en nackkrage på backen och efter cirka tio minuter förde av honom från isen på bår.

Publiken i Saab Arena klappade när Bibic fördes av och enligt C Mores kommentator rörde LHC-spelaren på armarna och benen innan han rullades av.

General manager Fredrik Emvall rusade ner i omklädningsrummet för att kolla till sin spelare och fick, efter omständigheterna, lugnande besked.

”Jack på kinden”

– Jag var nere och kollade att han var okej. Han var borta när han landade i isen men nu är han medveten och vaken och de ska ta med honom till sjukhuset.

Emvall säger att man inte konstaterat någon fraktur.

– Nej, jag vet inte. Han hade något jack på kinden.

Bibic fördes med ambulans till sjukhus tillsammans med lagets läkare och sambon som var på plats på matchen.

Tacklingen bedömdes inte som regelvidrig.

Little matchvinnare

Direkt efter smällen gjorde LHC 1–0 genom Nick Sörensen. Men på bara 49 sekunder vände Anton Wedin och Sebastian Collberg matchen till Timrås fördel kort därefter.

Matchen skulle dock vända snabbt igen i den andra perioden. Formstarka backen Lukas Bengtsson smällde in sitt första mål för säsongen till 2–2 och skyttekungen Broc Little satte 3–2 bara 43 sekunder senare.

Slutresultatet, 4–2, fastställde Dan Pettersson med en och en halv minuter kvar. Linköping ligger därmed kvar i serieledning med 21 poäng.

”Mycket kärlek”

– Skönt att vinna, vi förlorade senaste och vi hanterar det bra i dag, säger Tommy Jonsson i C More.

Och efter matchen kom ett än skönare besked från sjukhuset.

”Jag mår efter omständigheterna bra. Stort tack till alla som hör av sig, så här mycket kärlek har jag inte fått på sociala medier någonsin, jag blir verkligen glad i hela kroppen, Tack”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE