Galna matchen: 1–4 till 9–6

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Ohio förvandlades till Vilda Västern i natt.

Calgary vände 1-4-underläge mot Columbus och vann till slut med lätt absurda 9-6.

– Vare sig coacher, målvakter eller backar tyckte nog det var så kul. Men som forward gillar jag att då och då spela så här galna matcher, säger målskytten Elias Lindholm till Sportbladet

Det klagas ibland på att det görs för lite mål i dagens NHL.

För de som såg – och spelade – nattens match mellan Columbus och Calgary i Nationwide Arena ter sig den anklagelsen garanterat helt grundlös.

För det var en pang-pang-föreställning av rena 80-talssnittet.

Foto: Nathan Denette / TT

Redan i början av andra perioden hade Blue Jackets ledningen med 4-1. Sedan gjorde Calgary fem raka mål – inom loppet av knappt tretton minuter. Innan mittakten var slut hann dock hemmalaget reducera – för att åter tappa till 8-5 i början av tredje. Och till slut vann Flames med 9-6.

– Vad som hände? Jadu, jag vet inte riktigt, säger svenske Calgary-stjärnan Elias Lindholm på telefon från Ohio-metropolen.

– Det var den typ av match när ingen brydde sig om defensiven. Vare sig coacher, målvakter eller backar tyckte nog det var så kul. Men som forward gillar jag att då och då spela så här galna matcher. Det är trots allt rätt roligt. Om det sker vid några få tillfällen. Och bara om man vinner, he he.

”Vår kedja var vass”

Elias, som gjort stor succé sedan han kom till Calgary i somras, bidrog själv med sitt trettonde mål för säsongen och spelade fram till ett.

– Hela vår kedja var vass ikväll. Johnny (Gaudreau) och Sean (Monahan) gjorde två var och jag ett. Då får man vara nöjd. I synnerhet när man spelar mot ett så bra lag som Columbus, konstaterar han.

Mikael Backlund hade en assist – och det hade även Alex Wennberg för hemmalaget.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!