”Starkt av oss att göra sju raka mål”

Publicerad 2019-02-27

NEW YORK. Det började bra för brandskattade Ottawa mot Washington i natt – men slutade i total kollaps.

Den 2-0-ledning nya senatorn Oscar Lindberg var med och fixade blev till sist 2-7-förlust…

– Det var en riktigt konstig match. Men starkt av oss att göra sju raka mål, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Bara ruiner återstår av Senators efter senaste veckans trejd-mangling, så många nöp sig i armen när de såg hur de inledde bortamatchen mot Washington i natt.

Oscar Lindberg, som Sens bytte till sig i Mark Stone-trejden med Vegas, gjorde 1-0 efter drygt tre minuter – och fyra minuter senare ökade Anthony Duclair, en av pjäserna de fick tillbaka i de stora affärerna med Columbus, på till 2-0.

Dessutom: Gästerna hade 9-0 i skott på mål efter tio minuter...

– Det var en riktigt konstig match, hälsar Nicklas Bäckström i ett sms från den amerikanska huvudstaden.

– Vi började väldigt dåligt. Men sedan så…

Ja, sedan insåg Caps att de faktiskt spelade match, kvitterade innan inledningsperioden var över och körde i mittakten över jumbon.

Flera svenskassist

I början av tredje gjorde Evgeni Kuznetsov 7-2 – och därefter hände inget mer.

– Nej, det var inte så mycket match i tredje. Men det var starkt av oss att göra sju raka efter den starten, konstaterar ”Bäckis”.

Som stod för två assist. Även landsmannen Andre Burakovsky spelade fram till ett mål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se