”Oj, oj, oj – hur kan det bara vara två procent?”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Åby lördag den 12 februari • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Sex system i andelslaget satte alla sju rätt på V75 förra lördagen.

På lördag avgörs V75 på Åby.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Oj, oj, oj – hur kan det bara vara två procent på skrällen, säger Erik Pettersson.

– Jag har segerfeeling för min skräll, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: Sex system med 7 rätt förra lördagen. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Åby under lördagen med V75 Champions. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet av V75-podden Spets & Slut med Pettersson & Lipovac nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]24 000 kronor per system

Förra lördagen prickade sex olika system in alla sju rätt på V75. Det gav runt 24 000 kronor i vinst per system.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 13.54 fredagen den 11 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

7 Behind Bars (V75-6) var riktigt fin senast och det mesta talar för att han kan köra sig till ledningen i det här loppet också. Väl i ledningen så finns det ingen häst i loppet som kan/vill göra jobbet för att sätta upp tempot. Borde bli ett rätt behagligt varv mitt i loppet och det tror jag blir segergivande. Johan Untersteiner är uppåt angående chansen!

Miljonrensarna

4 La Plus Belle (V75-1) brukar det ofta vara lite skrik på. Nu är det helt tyst. Hästen är trimmad lite extra i träning och nu får vi ett halvstängt huvudlag på. Bergh upp i sulkyn! Två procent.

15 Thats It (V75-5) startar från ett svårt spår, men körs av en bra kusk och såg häftig ut senast med sitt helstängda huvudlag på! Kan vara en riktig knall. En procent.

Det låter riktigt bra på 10 Emilion (V75-7) från stallet. Det här är en ruggigt stark herre som lär köras fram utvändigt ledaren tämligen omgående. Skulle kunna slugga sig till seger därifrån. Fyra procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Åbytravet den här veckan och det ser ut att bli några plusgrader. Räkna med fint underlag.

… det är V75 Champions, därmed är det 15 hästar i alla sju V75-loppen. Det ser, minst sagt, svårt ut!

… förra året fick ingen 7 rätt den här omgången. Tänk utanför boxen när ni streckar!

… stall Westholm är mycket uppåt på 1 Strong Heartbeat (V75-7). Kanske är så lätt att han leder runt om.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Vidöppen omgång då gäller det att vara kreativ och inte springa på samma bollar som alla andra. 9 Athena Face (V75-4) var ute mot kulltoppar som treåring och har skaffat sig hårdhet. Senast gjorde hon comeback och lysande ut vid enkel seger. Stallet är toppnöjda och menar att hon ska gå framåt mycket. Hon är snabb i volt så jag hoppas Adrian skickar iväg och får en fin position. De betrodda på start brottar hon ner på ren hårdhet och motståndet på tillägg skrämmer absolut inte mig. Det oerhört fina? Det är tio procent när jag plitar ner dessa rader.

Miljonrensarna

2 Icecream In (V75-1) är en långbent madame som visade gott kunnande i sin karriär. Här blir det fin resa på innerspår i den främre träffen. Då går ingen säker här. Jepson är ruggigt vaken och smart på Åby. Sex procent.

Oj, oj, oj – hur kan det bara vara två procent (!) på 8 J.J.Another Vinn (V75-2)? Spåret är snävt och ny kusk i Flemming Jensen som inte känner hästen så bra, men jag måste bara ta en chans och ranka den här hästen etta. Toppform och trivs över 3 000 meter. Övriga i racet, 3 Namur exkluderad, har ju ingen form...?

13 Ready Trophy (V75-3) satt fast med rubbet senast och kanske kan gå med sommarskor nu. Jätteplus enligt stallet som också tror hårt på hästen. På tok för lite spelad. Fyra procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Åbytravet med kuskmatchen V75 Champion där de 15 bästa V75-kuskarna från 2021 slåss om att bli V75 Champion.

… det är dubbla open stretch pÅ Åbytravet.

… svårighetsgraden på omgången är hög med 15 hästar i alla sju loppen.

… det blir nog jänkarvagn och rycktussar på favoriten 6 Hankypanky Redbank (V75-5). Mycket intressanta ändringar!

… Nimczyk-stallet som står uppstallade hos Kolgjinis på Vomb har superform. Se upp för 3 Free Bird och 10 Emilion (V75-7). Sex respektive fyra procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Hankypanky Redbank (V75-5) har bara hunnit med fem starter på grund av skada, men han har vunnit fyra och har sett riktigt fin ut. Han körs av en av loppets bästa kuskar och har bra chans på tidig ledning. Eventuellt blir det jänkarvagn och rycktussar första gången vilket är mycket intressant. Kan man beställa spets och slut Magnus?

10 Ture L.A. (V75-3) fick oväntat svar om ledningen senast och blev fast på innerspår med krafter kvar. Han mötte tuffare motstånd då och det känns som han går ner i klass till den här starten. Han är en av det bättre hästarna i loppet – om inte den bästa och det låter positivt från stallet. Dags att plocka en efterlängtad seger. 

Miljonrensaren

8 J.J.Another Vinn (V75-2) är hela omgångens drag, men det finns ett problem och det är att Flemming Jensen förmodligen inte har riktigt koll på hästen. Risken finns att han kör invändigt och hon aldrig ser dagens ljus, men har han lite koll så tror jag hon kan städa ner det här gänget. Kolla bara senaste loppet så kommer ni förstå. Kör! Två procent.

Tänk på att...

… en av hela årets roligaste omgångar går av stapeln på Åby. Det är V75-champions och de 15 bästa kuskarna under förra året krigar om vem som är skickligast i sulkyn.

… inledningen ser riktigt öppen ut, stolopp där jag tror det kan skrälla ordentligt. Spara inte på streck om ni inte har någon ni går rakt ut på.

7 Behind Bars (V75-6) såg riktigt fin ut senast, men jag tycker han haft svårt att få till det på just V75 och väljer att gardera.

… stall Nimczyk brukar ha det väl förberett och det låter riktigt bra på 10 Emilion i avslutningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

2 Sanibel (V75-4) hade en ruskigt bra avslutning i vida spår till seger i den senaste starten, rejält kuskplus med Magnus A Djuse i jollen nu. Framspår och man har många scenarion att vinna detta lopp. 19 procent och inte ens favorit? Mumma.

Miljonrensarna

1 Olga Tooma (V75-1) är streckad på 12 procent. Jorma Kontio hoppar upp i vagnen och kommer garanterat få en fin resa härifrån. Jag har segerfeeling...

6 Vici Volantes (V75-2) är betydligt bättre än en procent som strecken är just nu. Hästen har gott kunnande och vid minsta lilla klaff är han med på fotot.

9 Önas Quintus (V75-5) kommer gå med en bike till denna start vilket är plus, var tvåa under V75 på Halmstad och hästen är bättre än raden. En procent.

9 Joker of Steel (V75-6). Kan vi inte få en tredje invändigt och slut via open stretch? Sex procent är brutalt lågt i min bok. Favoriten 7 Behind Bars vet man aldrig var man har för dagen och 61 procent känns väldigt högt…

Tänk på att...

1 Strong Heartbeat (V75-7) vann i comebacken senast efter flera månaders uppehåll, loppet var intetsägande tycker jag. Är snabb ut i volten men är inte helt att lita på…


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Om Adrian Kolgjini kör galopp i V75-1 med sin kanon 3 Affinity Face, vilket jag tror, så ligger vägen öppen för Johan Untersteiner att överta ledningen bakom 6 Use Face, därifrån förlorar han ej. Spikas till fina 24 procent.

Gillar verkligen tränaren David Persson. Rygg ledaren och slut känns som en bra resa för 2 Gloster Gladiator (V75-6). Åtta procent.

Miljonrensarna

Spikade 2 Red Bull Pellini (V75-2) senast han mötte favoriten Made of Stars. Den gången gick det inte, men då det luktar en utvändig resa för Örjan Kihlström samtidigt som min idé sitter i rygg ledaren så kan det gå till fina tio procent.

Alla har vi sett hur hästarna från stall Nimczyk gått i Sverige sista tiden. I V75-7 startar han 3 Free Bird. Det kan bli en obehaglig överraskning för alla. Se procent.

Tänk på att...

… kuskarna i loppen kör om poäng i varje lopp, men det gäller nog att vinna minst ett race för att ta totalsegern i V75 Champions.

… omgången innehåller totalt 102 hästar, underbart svårlöst.

… för tio år sedan blev det en vinnare denna omgång, jag känner honom... Lycka till alla lirare!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spiken

6 Hankypanky Redbank (V75-5) är en fin Love You-avkomma som gjort det mesta rätt hittills i karriären. På sina blott fem starter har det blivit fyra segrar och känslan är att han har klart mer att visa på banan. Lång distans har han vunnit över förut, Magnus A Djuse hoppar upp i vagnen och hästen är snabb ut. Dessutom pratar tränare om både första jänkarvagn och rycktussar. En logisk spik att luta sig mot i en för övrigt vidöppen omgång.

Miljonrensaren

Femton hästar i sju av sju lopp och det kryllar av skrälldrag precis överallt. 14 Eddie The Eagle (V75-3) är en dansk gäst som vet hur det känns att vinna. Senast testade man V86 på Åby och han stod för en godkänd insats som fyra efter en bra avslutning. Tränaren tror på en bättre insats nu och det förstärks med Adielsson i sulkyn från ett vettigt läge på tillägg. Till den här procenten (en) känns det som ett jättefynd.

8 Quantum Roc (V75-7) gillar jag, men han har haft lite otur i loppen och inte fått till det fullt ut. Kapacitet finns dock och nu känns läget intressant då Jorma skulle kunna hitta ryggen på 1 Strong Heartbeat som har fin chans att hålla uppe ledningen och där ifrån kan han bli rejält farlig på Åbys open stretch. En riktig miljonrensare i avslutningen. Två procent.

Tänk på att...

11 Cash and Carry (V75-1) har gjort det godkänt på slutet med ägaren i sulkyn. Goda rapporter nu och rejäl kuskförstärkning med första Erik Adielsson.

3 Namur (V75-2) är en ganska fin Ready Cash-avkomma som blandat och gett hittills i karriären. Spännande läge nu med Magnus A Djuse i vagnen och hittar man till ledning kan det räcka långt.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Åby på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på V75-intervjuerna med Mario Lipovac på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

6 Hankypanky Redbank (V75-5) Vann trots en tung resa senast och öppnade bra bakom bilen gången före. Sexåring som bara har gjort fem starter och har vunnit fyra av dessa och ger ett rejält intryck.

7 Behind Bar (V75-6) är segervan och trivs i ledningen. Bör ha goda möjligheter att nå den positionen, men kan vinna från andra positioner också. Hästen att slå.

Miljonrensarna

4 Fönix Vang (V75-3) gjorde fin debut i ny regi senast. Har bra styrka i kroppen. Senast gjorde han sitt bästa lopp trots att det blev tufft och är snabbare i voltstart än bakom bilen. Står perfekt inmatchad på pengarna här och ska med på kupongen.

Tänk på att...

… V75 körs på Åbytravet där det är dags för V75 Champions.

… det vankas en spännande omgång som innehåller allt. Det är femtonhästarsfält i alla sju loppen. Inte heller att glömma att banan har dubbla open stretch.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


MISSA INTE: Möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem!

ANNONS: Här ryggar du Livesystemet. [Extern länk]

LIVESYSTEMET:

V86-1: 1, 4, 5 (res 7-2)

V86-2: 8 Eddy West (res 11-3)

V86-3: 2, 3, 5, 9 (res 1-6)

V86-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 14 (res 13-12)

V86-5: 1, 2, 4, 5 (res 11-8)

V86-6: 1, 2, 6, 8, 11 (res 3-5)

V86-7: 5 Without a Doubt (res 3-8)

V86-8: 2, 7, 11, 12, 13, 14 (res 4-8)

10 080 rader / 2 520 kronor

Bästa spikarna:

8 Eddy West (V86-2) har gjort fina lopp i Gulddivisionen på slutet och håller bra form. Han har en mycket bra uppgift ikväll och sitter han bara i slagläge när det är 200-300 meter kvar så finns det ingen i det här loppet som kan matcha honom på ett upplopp.

5 Without a Doubt (V86-7) var mycket fin vid senaste segern och ikväll ser det ut som han kommer till ledningen på nytt och då blir han mycket svårslagen. Jag tar ställning och spikar!

Bästa dragen:

9 Frustration (V86-3) låter det bra på Mattias Djuse och hon är riktigt snabb om hon får spara speeden. Se upp!

4 Solar Wind (V86-4) såg väldigt bra ut senast i sin comeback och stämmer det lite bättre ikväll kan hon spurta till seger.

2 Deep Feeling (V86-8) har inte fått till det på slutet, men hon är bra för klassen och sköter hon sig ska hon faktiskt ses med en rätt bra segerchans. Blir helt bortglömd och är ett fynd i avslutningen.

RANKING

V86-1: 1-5-4-7-2

V86-2: 8-11-3-10-7

V86-3: 5-3-9-2-1

V86-4: 4-2-14-3-1

V86-5: 1-2-5-4-11

V86-6: 2-8-1-6-11

V86-7: 5-3-8-9-7

V86-8: 2-13-11-12-14

RÄTTA RADEN

V86-1: 1 Laradja Vrijthout, värde: 12 kronor.

V86-2: 8 Eddy West, värde: 20 kronor.

V86-3: 1 Novato, värde: 97 kronor.

V86-4: 4 Solar Wind, värde: 231 kronor.

V86-5: 2 Wilma Töll, värde: 1 057 kronor.

V86-6: 2 Indira Split, värde: 1 237 kronor.

V86-7: 5 Without a Doubt, värde: 1 904 kronor.

V86-8: 14 A Girl Has No Name, värde: 2 266 kronor.

UTDELNING

8 rätt: 2 266 kronor.

7 rätt: 41 kronor.

6 rätt: JACKPOTT

Skriv inlägg
 • Nils Larsson

  Jackpotten går till nästa onsdag.

 • Nils Larsson

  Grattis till alla vinnare!

  Ha det gott och tack för ikväll

 • Nils Larsson

  RÄTTA RADEN

  V86-1: 1 Laradja Vrijthout, värde: 12 kronor.

  V86-2: 8 Eddy West, värde: 20 kronor.

  V86-3: 1 Novato, värde: 97 kronor.

  V86-4: 4 Solar Wind, värde: 231 kronor.

  V86-5: 2 Wilma Töll, värde: 1 057 kronor.

  V86-6: 2 Indira Split, värde: 1 237 kronor.

  V86-7: 5 Without a Doubt, värde: 1 904 kronor.

  V86-8: 14 A Girl Has No Name, värde: 2 266 kronor.

  UTDELNING

  8 rätt: 2 266 kronor.

  7 rätt: 41 kronor.

  6 rätt: JACKPOTT

 • 8 rätt iallafall men hoppades på nr7 för 12k men men. nu står jag över tills lördag då v86 hela veckan känns fel, bara jackpott byggande.

  Må fint så hörs vi på lördag.

  Då avgör även Dif allsvenskan 😜

  Stefan H
 • Grattis Robert... 8 rätt är 8 rätt... gäller att hitta spikarna vilket du gjorde idag.. Hurra

  Jensa
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!