Var sämre senast – är värd en chans till

Expertens DD-tips – onsdagen den 19 februari från Bergsåker och Solvalla

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bergsåker och Solvalla, onsdagen den 19 februari.

Spelstopp DD 21.39

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86 och V75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 5–7–1–3–4–11–9–8–12–10–6–2

Kommentar: Fragolini Am var lite sämre senast, men samtidigt ursäktad efter en tung resa. Vi tycker att hon är värd en chans till med tanke på de starka insatserna hon gjort i starterna före. Zooropa har full form. Kan öppna men har ett par startsnabba hästar invändigt. Med rätt resa är hon ett allvarligt segerbud. Major Vici var inte bra senast men kan ha fallit offer för den tungsprungna banan då. Han är vår spetsfavorit i loppet och förutom senast har han varit duktig. Balotelli Crown har toppform men svårt att gå felfritt bakom bilen.

DD-2

Rankning: 7–4–10–3–5–1–2–11–9–8–6

Kommentar: Deangelo har gjort starka insatser i Finland, för oss är han ett klart tänkbart alternativ som singelstreck, istället för någon av de andra tre vi valt. Det som gör oss lite obekväma är att Eicas har spår invändigt om Deangelo. Starten avgör mycket. Deangelo kan öppna, lyckas han komma före Eicas första biten är nog mycket vunnet. Eicas är hyggligt startsnabb, om Deangelo inte laddas för fullt kan han lyckas svara upp denne. Vi tror att det är bra chans för antingen Eicas eller Deangelo att tidigt få överta ledningen, och den som når dit sitter verkligen på leken då. Vi betalar för Merritt också. Rejäl häst. Skulle vi ha fel i vår förutsägelse för hur loppet blir kört är Merritt bra nog att kunna matcha såväl Deangelo som Eicas.

DD-systemet – 10 rader

DD-1: 5–7–1–3–4.

DD-2: 7–4.

Vem tar spets?

DD-1: Major Vici bör vara svår att ta en längd på. Ready Lane från bra spår, den som främst utmanar. Zooropa kan öppna snabbt om hon laddas.

DD-2: Simb Murdoch är snabb ut, vill nog släppa till antingen Eicas eller Deangelo. Där vi säger liten fördel den sistnämnde.

! Statistikvinnarna

DD-1: Ready Lane.

DD-2: Inshallah.


Publicerad: