”En äldre dam höll på att svimma av glädje”

21 kunder får dela på 3,1 miljoner: Helt sjukt”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PRIVAT
Emil Martinsson, 22, gjorde det vinnande andelssystemet.

Butiken ”Direkten Pipcenters” kunder satsade 133 kronor på V75.

Systemet delade ut 3,1 miljoner kronor i vinst och gav 21 vinnare 148 934 kronor vardera.

– Det är helt sjukt, jag är mest chockad av alla säger Emil Martinsson, 22, som gjorde systemet.

Lördagen den 25 juli avgjordes V75 från Bollnästravet. Efter sista V75-avdelningen var det 26 system runt om i Sverige som satt med alla sju rätt.

Några som fick jubla var de 21 kunder som köpt in sig i ett av butiken ”Direkten Pipcenters” andelsspel.

Total vinst för det vinnande systemet blev 3,1 miljoner och andelsköparna fick vardera 148 934 kronor tillbaka.

Turbutiken har vunnit stort flera gånger men den allra största vinsten kom 2011 då en ensam spelare tog hela V75-potten på 24 miljoner kronor – insatsen 216 kronor.

Hade ingen aning om vinsten

Precis som för nio år sedan är Lars ”Lasse” Norlindh en av de som driver butiken i Västra Frölunda.

– Det är fantastiskt roligt att kunderna vinner så mycket. En del har varit inne i butiken med choklad, pengar och vin till oss anställda. Jag minns särskilt en äldre dam som spelat hos oss i 16 år. Hon hade ingen aning om att hon vunnit när hon kom in och höll på att svimma, säger han och fortsätter:

– Jag tror många kommer att komma in även i fortsättningen och förnya sina rader. Då kommer de att få beskedet att har vunnit. Det är en härlig känsla.

”Mest chockad av alla”

Hjärnan bakom systemet är 22-årige Emil Martinsson.

Han arbetar som anställd i butiken och gör flera av andelarna.

– Jag är nog den som är mest chockad av alla. När jag insåg att vi vunnit så ringde jag Lasse och berättade. Han kunde inte tro att det var sant så han ringde ATG och då bekräftade de att vi vunnit 3,1 miljoner med alla femmor och sexor, säger han.

Det vinnande systemet innehöll två spikar och kostade totalt 1 210 kronor att lämna in.

– Jag har jobbat i butiken i veckan och många har kommit in med presenter. Att vi skulle vinna så här mycket kunde jag aldrig tro, det är helt sjukt. Nästan 150 000 kronor är jättemycket pengar. Det är en härlig känsla, säger Emil och berättar om de två spikarna:

– Champ Lane i den andra avdelningen var stor favorit och inte så svår att spika. Den andra var Anthara Bi i den sjätte avdelningen. Björn Goop är duktig och jag valde mellan några men till slut så spikade jag. Det blev enkla segrar för båda två.

”Vågar chansa lite”

Hur lyckades du hitta de tre skrällarna i omgången?

– I den första avdelningen helgarderade jag och segern för enprocentaren Raja Ribb var en perfekt start. I kallblodsloppet hade jag fem hästar och fick med sjuprocentaren Rappnor. Den tredje överraskningen var även den med på en helgardering. Man kan säga jag spikade rätt och målade på i rätt lopp.

Emil Martinsson har en idé om hur han vill spela sina system.

– Jag vågar nog chansa lite mer än många andra. Jag vågar ta med hästar som är lite betrodda och tror mycket på att helgardera vissa avdelningar. Denna gång vann två mycket spelade hästar i de avslutande avdelningarna och vanligtvis brukar jag ha fler hästar där.

Insåg du inför avslutningen att det skulle bli så här mycket pengar?

– Jag kollade de första två loppen och såg att vi hade rätt vinnare. Sedan såg jag inte de resterande fram till den sista avdelningen, men märkte att vi satt med alla rätt inför V75–7. Först insåg jag inte att det skulle bli så mycket då jag glömde räkna med femmor och sexor. Dessutom var systemet inlämnat 2,1 gånger vilket gjorde att vinsten sköt i höjden.

Publicerad:

LÄS VIDARE