ATG fryser inne med Maltamiljonerna

16 miljoner kronor har inte delats ut

Publicerad:
ATG fryser inne med 16 miljoner kronor – pengar som vanns av travspelare på Malta
Foto: TR Bild
ATG fryser inne med 16 miljoner kronor – pengar som vanns av travspelare på Malta

TRAV

16 miljoner kronor gick till Malta på V75.

Pengar som spelbolaget ATG inte betalat ut.

– Det här kommer att ta tid, säger ATG:s pressansvariga Camilla Filipsson till Travronden.

Det var när V75 avgjordes på Örebro lördagen den 4 maj som travspelare på Malta totalt plockade hem 16 miljoner kronor av potten.

V75-utdelningen den aktuella tävlingsdagen stannade på relativt blygsamma 9 358 kronor, trots det plockade travspelare på Malta hem miljoner.

Det visade sig att 18 av de 20 högsta V75-vinsterna den aktuella V75-dagen var inlämnade på Malta, varav fem av kupongerna gav miljonutdelning.

Den största vinsten skrevs till 1 302 882 kronor.

Genast skapade de spektakulära vinsterna till Malta reaktioner i Sverige, och spelbolaget ATG drog igång en utredning för att se om det handlade om en spelkupp, penningtvätt, eller helt enkelt skickliga spelare.

13 dagar efter den aktuella V75-dagen har något besked ännu inte kommit – men spelbolaget ATG har fryst inne miljonerna, och någon utdelning till Maltaspelarna på totalt 16 miljoner kronor har inte ägt rum.

”Ta den tid som krävs”

ATG drog genast igång en utredning kring Malta-vinsterna, en utredning som fortfarande pågår.

– Spelen var gjorda på ett sådant sätt att det funnits anledning för ATG att utreda överträdelser av systembegränsningarna i spelreglerna, sa ATG:s totochef Magnus Lunner till facktidningen Travronden i förra veckan.

I Sverige måste du legitimera dig för att spela på V75, sådana regler finns inte på Malta. En faktor som kan ligga bakom varför utredningen drar ut på tiden.

– Det här kommer att ta tid. Händelsen omfattar flera affärsmässiga parter samt involverade kunder. ATG har en relativt god bild om vad som har hänt, men nu är det viktigt att alla parter får komma till tals och att utredningen får ta den tid som krävs, säger ATG:s pressansvariga Camilla Filipsson till Travronden.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN