Publicerad:
Uppdaterad:

Efter uppvisningen – kommer till Sverige

Grym i Finland - nu startar han på V75: ”Han ska ses med segerchans”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Majestic Man
Foto: Foto: Hippos / Hanna Laakso
Majestic Man

Fyraårige Majestic Man var enorm senast vid segern på finska banan Vermo.

Nu gör snackhästen Sverigedebut – på V75.

– Det var en ruggig prestation senast i Finland, säger Joni-Petteri Irri , som jobbar i stallet, till Trav365.

På lördag är det dags för Bollnästravet att slå upp portarna och samtidigt ansvara för V75-tävlingarna. I den första avdelningen som är ett Klass I-försök, får vi se den finske snackhästen Majestic Man.

Insatsen senast på Vermo stack ut ordentligt då man från ledningen vann på en strålande tid (1,12,5 över distansen 2100 meter med autostart).

– Det var en fantastisk prestation av hästen och han har absolut toppform för dagen. Det är en av de tio bästa fyraåringar i Finland och vi har stora förhoppningar på honom, berättar Joni-Petteri Irri, som är son till hästens tränare, Tuija Irri.

”Naturligt startsnabb”

V75–1 går över distansen 2140 meter med voltstart. Majestic Man startar från spår tre och Joni-Petteri ger sin syn på startmomentet.

– Han är naturligt startsnabb och jag tror han kan ta sig till ledningen. Han trivs där framme och visade senast hur bra han är. Nu är det voltstart men jag tror inte det ska vara några problem.

”Vi är nöjda med Björn Goop”

Stjärnkusken Björn Goop ska köra framtidslöftet Majestic Man i Sverigedebuten och det är något man är nöjda med från stallhåll.

– Jag tror han kommer att lösa den uppgiften bra. Björn Goop är erkänt duktig att få fart på hästarna och vi är mycket nöjda med att ha honom i vagnen.

Vad tror du om loppet och chanserna?

– Jag tror mycket på hästen och han gör säkert ett jättebra lopp. Jag kan inte motståndet men om han är lika bra som i de två senaste starterna, ska han absolut räknas med segerchans, säger tränaren och fortsätter berätta om sin syn på Sverigeäventyret:

– Det är alltid tufft på V75 men vår häst är i toppslag och kommer att gå barfota runt om och med en jänkarvagn. Vi är optimistiska.

”Duger i klassen”

Få personer har så god insyn i finskt trav som tränaren och hästhandlaren Kari Lähdekorpi. Han jobbar även som expert i finsk trav-tv och stämmer in i hyllningskören och berättar om hästen.

– Insatsen senast var helt makalös. Han tog ledningen och höll ett högt tempo och gick hela vägen in i mål. Det är en riktigt fin fyraåring som jag tror duger fint i den här klassen.

– Det känns som hästen höjt sig ytterligare på slutet och borde räknas med segerchans på Bollnäs. Värst emot tycker jag Timo Nurmos Global Winner är, men han har ett tråkigt åttondespår.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: