”Passar perfekt när det är semestertider”

Drog in mest i landet på V75 • Christer, 57, bakom systemet

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Christer Nilsson på Stora Coop i Lund satte sju rätt på V75.
Foto: PRIVAT
Christer Nilsson på Stora Coop i Lund satte sju rätt på V75.

15 kunder hos Stora Coop i Lund har all anledning att le.

De får dela på 697 000 kronor efter sju rätt på V75 – där varje spelkvitto är värt 46 500 kronor.

– Vinsten passar perfekt nu när det är semestertider, säger Christer Nilsson, hjärnan bakom systemet.

ANNONS: Här kan du gå med i Sportbladets andelslag och ta rygg på experternas V86- och V75-system. [Extern länk]

Under lördagen arrangerade Årjäng V75 inför över 10 000 personer på åskådarplats med bland annat Årjängs Stora Sprinterlopp på menyn.

Enbart sju rätt på V75 gav 291 083 kronor.

Mest i landet vann Stora Coop i Lund. På butikens andelsspel satte man sju rätt och vann totalt 697 038 kronor. 15 andelsköpare var med på vinsten och varje spelkvitto är nu värt 46 500 kronor. Varje andel kostade 500 kronor.

Lämnade in i torsdags

Hjärnan bakom systemet: 57-årige Christer Nilsson i butiken. I vanlig ordning började han förarbetet tidigt i veckan och bestämde sig för att spela med en spik i form av Robert Berghs 5 Macelleria (V75-5) på systemet ”Christers V75:a” som han lämnar in varje vecka – den här veckan redan på torsdagen.

– Macelleria var jag tidigt inne på och det visade sig bli en enkel seger. Robert Bergh är duktig och från ledningen var han ensam på plan, säger Christer Nilsson.

– Jag gick kort i de två inledande avdelningarna med tre hästar i vardera loppen och lyckades även hitta vinnaren i den tredje avdelningen med sex streck, fortsätter han.

Skrällen vann

V75-4 satt Björn Goop nosen först med egentränade jätteskrällen 1 Timotejs Godis. Hästen var bara spelad på fyra procent.

– Vi hade sex hästar i denna avdelning och jag tyckte på förhand att läget var intressant. Björn Goop i vagnen från innerspåret var ju också något man inte kunde blunda för.

Efter att 3 Uza Josselyn och Erik Adielsson vunnit Årjängs Stora Sprinterlopp, V75–7, kunde Christer konstatera att hans kupong gav alla sju rätt.

– Det var en mycket skön känsla. Vi hade sex hästar på systemet i avslutningen och vinnaren var bra för oss då det fanns flera hästar som var mer spelade.

– Det hade faktiskt kunna bli så otroligt mycket mer då systemet hade med 12 Urgent Call (V75-6) som bara var streckad på en procent. Hästen var heroisk och var nära att hålla undan på upploppet. Då hade det blivit sanslöst mycket pengar.

”Fantastiskt kul”

Hade du en egen andel?

– Ja, det hade jag faktiskt. Givetvis är det skönt att få lite extra klirr i sin egen kassa, men också fantastiskt att kunna glädja våra kunder i butiken.

Kunderna i butiken kan nu vänta sig fika efter lördagens vinst.

– Det är fantastiskt kul. Vi har haft jättemånga kunder inne i butiken som varit så glada över att ha vunnit. Vissa säger att de nu kan unna sig en resa och vissa andra vill bara visa sin uppskattning, säger förbutiksansvarige Adam Rachid.

– Senare i veckan kommer vi bjuda våra kunder på lite fika och kanske en tårta. Det är en härlig känsla att vi kunnat glädja så många andelsköpare.


ANNONS: Här kan du gå med i Sportbladets andelslag och ta rygg på experternas V86- och V75-system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN