Mejla

Christoffer Wickman

Han imponerade stort på mig vid sin seger

PLUSBETYGEN: Wickman om V75-omgången på Rättvik

Publicerad:
Uppdaterad:
Fredrik Linders Falcon Am imponerade på V75 i Rättvik
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Fredrik Linders Falcon Am imponerade på V75 i Rättvik

Sommartravets Final i Rättvik under lördagen.
Det var fullt med folk på publikplats och på banan glänste flera två- och fyrbenta profiler.
Elitloppshästarna Milliondollarrhyme och Sorbet visade upp sig – och det slutade med seger för bägge.

Vi är redan inne i första helgen i augusti och återigen slås man av hur fort en sommar går förbi, även om det är ett tag kvar av sommaren 2019. Under lördagens V75-tävlingar i Rättvik var det i varje fall säsongsavslutning för Sommartravet. Det var fullt med folk på publikplats och då vädrets makter var med Rättvikstravet var det bra förutsättningar på tävlingsovalen – och flera två- och fyrbenta profiler glänste.
Sportbladets Christoffer Wickman sätter sina plusbetyg från lördagens V75-tävlingar i Rättvik.


Betyg:
Vem: 4 Falcon Am (V75-6)
Kommentar: Fredrik Linders fyraårige valack har sprungit på sig snabba pengar den senaste tiden, men han visar att han bär de pengarna bra och i Bronsdivisionen under lördagen imponerade han stort. Trots att han fick göra grovjobbet som förstahäst i tredjespår under slutrundan var han tuff nog att vinna loppet, och han sträckte på sig på ett snyggt vis när Lexington Hall kom fort sista biten. Strong insats, och väl körd av kusken Claes Sjöström!


Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Björn Goop och Royal Navy Neo vann Sommartravets Final

Betyg:
Vem: 6 Royal Navy Neo (V75-7)
Kommentar: Brakade till ledningen och väl där var segern aldrig hotad, och tillsammans med tränaren Björn Goop vann de Sommartravets Final busenkelt. När Goop gav full marsorder in mot upploppet gick den femårige valacken undan på ett mycket enkelt vis och Royal Navy Neo fortsätter att gå bra hos Björn Goop.


Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sorbet och Carl Johan Jepson vann Gulddivisionen

Betyg:
Vem: 5 Sorbet (V75-3)
Kommentar: Hade inte sin bästa dag i Elitloppet sista helgen i maj och har sedan inte startat sedan dess, och han blev dessutom nyligen struken för hosta inför en tilltänkt start. Daniel Redéns stjärnhäst visade dock inte alls någon ringrost när han vann Gulddivisionen busenkelt från ledningen tillsammans med Carl Johan Jepson.


Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Fredrik B Larsson och Milliondollarrhyme

Betyg:
Vem: 7 Milliondollarrhyme (V75-1)
Kommentar: Har varit ute mot Propulsion, Aubrion du Gers, Dijon och andra världsstjärnor de senaste starterna och när han under lördagen klev ner till Silverdivisionen så blev det seger igen. Fredrik B Larssons häst, som utvecklats fantastiskt bra i år, spurtade sylvasst från köposition och plockade ner ledande Bucks to Burn precis innan mållinjen.


Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Torbjörn Jansson vann tillsammans med Zitor

Betyg:
Vem: 3 Zitor (V75-4)
Kommentar: Tog tidigt hand om ledningen tillsammans med kallblodskungen Torbjörn Jansson och även om han sedan inte fick styra och ställa framme i ledningen så hade han inga som helst problem att gå undan till seger till slut, och stå emot favoriten Lukas Rauen. En strong insats, av både häst och kusk. Zitor sprang vid sin seger nytt svenskt rekord när han noterades för 1.22,5 över distansen 1 640 meter voltstart.


Betyg:
Vem: 1 Urgent Call (V75-6)
Kommentar: Spelades till ganska klar V75-favorit i Bronsdivisionen, men hade aldrig med segern att göra. Han kunde inte hålla ut sina konkurrenter från start och sedan var det heller ingen riktig udd i avslutningen mellan hästar till slut, även om tränare och kusk Oskar J Andersson inte pressade honom allt för tufft. Det här var, i efterhand, ingen bra favorit.


Av: Christoffer Wickman

Publicerad:

LÄS VIDARE