Experten: ”Mästerligt tränarjobb av Admir”

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Stepping Spaceboy får fem plus av Nils Larsson efter sin seger i Legolas Minne på Åbytravet.
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Stepping Spaceboy får fem plus av Nils Larsson efter sin seger i Legolas Minne på Åbytravet.

Vilda glädjescener.

Tveksamma domslut.

V75-omgången från Åbytravet bjöd på det mesta.

Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg bjöd in till fina V75-tävlingar under lördagen och man presenterade en bana i fint skick.

Vi fick se vassa insatser av framförallt Stepping Spaceboy och det härliga stoet Wild Love som båda har ett spännande år framför sig.

Efter segern i Legolas Minne med Stepping Spaceboy bjöd Admir Zukanovic på äkta glädje som var härligt att ta del av.

▪▪▪

Avslutningen blev dramatisk då Night Brodde och Man at Work krokade ihop på upploppet. Vid första titten såg det ut ut som det var Man at Work som var boven i dramat, men efter att ha sett på bilderna framifrån kändes det som ett mycket tveksamt domslut. Visst borde väl ordningsföljden ha ändrats?

Här är V75:s 5 bästa - och den sämsta prestationen:

Vem: 1 Stepping Spaceboy (V75-6)

Kommentar: Hade inte startat på över fyra månader men trots det svarade han för en femstjärnig insats. Fick hårt tryck i ledningen men hade ändå mod att stå emot till slut och vinna Legolas Minne på hemmaplan. Ett mästerligt tränarjobb av Admir Zukanovic!

Vem: 12 Wild Love (V75-5)

Kommentar: Wow, vilket härligt sto! Trots bricka tolv så gick hon runt sina konkurrenter i lekande lätt stil och hon blir bara bättre och bättre. Bengt Simberg presenterade sin ögonsten i ett lysande skick och med tanke på att Love You-hästarna oftast utvecklas ju äldre de blir är det ett spännande 2020 som väntar.

Vem: 3 Beartime (V75-2)

Kommentar: Tog enkelt hand om ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Är under en härlig utveckling och fyraåringen var verkligen värd en fullträff. Dessutom extra roligt när amatörtränarna tar för sig på V75!

Vem: 1 Martin de Bos (V75-1)

Kommentar: Lyckades hålla upp ledningen från sitt innerspår och sedan var segern aldrig i någon större fara. En härlig häst som verkligen vet vart mållinjen är placerad och han lär besöka vinnarcirkeln fler gånger framöver.

Vem: 8 Night Brodde (V75-7)

Kommentar: Snabbstartade till ledningen från sitt åttondespår, vilket kostade en hel del. Kunde trots det bjuda Man at Work på en rejäl match över upploppet. Kändes tveksamt att han fick behålla segern efter incidenten där man krokade ihop men oavsett vilket så gjorde han en mycket fin prestation.

Vem: 5 Betting Gangster (V75-6)

Kommentar: Gjorde debut i högsta klassen och spelades till favorit på V75. Fick lägga en rejäl speed på sista långsidan men sedan tog Carl Johan Jepson upp honom lite och då tappade han det helt. Han föll genom fältet och slutade sist i mål. Fyraåringen får ta nya tag!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN