Kan verkligen inte klaga på turen...

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Tränaren Jerry Riordan är inne på det: ”Oerhört nöjd”

På lördag är det dags för storloppet Sundsvall Open Trot – Bergsåkers största lopp för året med en miljon kronor till vinnaren.

En av förhandsfavoriterna Ringostarr Treb har återigen dragit innerspåret bakom bilen.

– Jag kan då verkligen inte klaga på turen i lottningen, säger Jerry Riordan till Trav365.

Bergsåker dukar upp för travfest i dagarna två med V75 både under fredagen och lördagen. Den givna höjdpunkten är förstås miljonloppet ”Sundsvall Open Trot” som avslutar lördagens V75:a.

Jerry Riordan och den forne elitloppsvinnaren Ringostarr Treb har återigen haft tur med lottningen och dragit innerspåret bakom bilen - precis som vid segern senast i Hugo Åbergs Memorial.

– Vi kan verkligen inte klaga på startspåren. Jag var oerhört nöjd senast med innerspåret när vi vann på Jägersro och nu fick vi det bästa möjliga återigen. För honom är det helt optimalt att ha spår ett och visst ökar våra chanser i dessa lopp när man vinner spårlottningen.

”Vill verkligen sätta nosen först”

Den 30 juli avgjordes Hugo Åbergs Memorial och det var den forne Ringostarr Treb som var tillbaka på tävlingsbanan. Trots en tuff öppning så lyckades Wilhelm Paal krossa motståndet och vann tämligen enkelt före en vilt spurtande Propulsion. För den segern kunde man lägga beslag på 1 609 000 kronor och totalt har nu den nioårige hingsten tjänat över 15 miljoner kronor.

– Jag var oerhört nöjd med den förra insatsen. Han är en riktig krigare som verkligen vill sätta nosen först. Han kändes väldigt fin inför loppet och det var skönt att han fick visa de som tvivlat på slutet.

Hur har han tagit loppet?

– Han känns precis lika fin nu som han gjorde innan Hugo Åbergs. Jag förväntar mig en liknande prestation och jag har honom precis där jag vill.

”Kan ta andra segern i storloppet”

Sundsvall Open Trot har körts sedan 1996 och Jerry Riordan vet hur det är att besöka vinnarcirkeln just denna dag. Han har vunnit storloppet vid två tillfällen tidigare. Den första segern togs 2010 med Lisa America och den andra 2017 - med just Ringostarr Treb.

– Visst skulle det vara kul att vinna ytterligare en gång. För två år sedan när ”Ringo” vann så hade vi ett sämre spår, men lyckades lösa det ändå. Nu är förutsättningarna helt optimala.

Hur ser du på årets upplaga?

– Självklart är det alltid tuffa hästar med när dessa lopp ska avgöras. Jag tror på min häst och från ett bra läge ska vi absolut vara med och göra upp om det. Dessutom är det ingen Propulsion med på lördag vilket underlättar en hel del, även om jag absolut har respekt för de andra deltagarna, säger Halmstad-tränaren och berättar vidare:

– Min häst är startsnabb men vi får se hur snabbt Uza Josselyn öppnar och om hon blir het i loppet. Det finns många olika scenarion på hur det kan bli kört. Oavsett så ska min häst räknas och han känns mycket fin nu dagarna innan lopp. Han kommer gå precis som senast på Jägersro.

”Fin stallform”

Den 62-årige Jerry Riordan har ett stall som presterar bra för tillfället. Stjärnor som Aetos Kronos och Ringostarr Treb övertygar och vinner miljonlopp, men även övriga hästar går bra för dagen.

– Det stämmer. Jag har i år lagt upp träningen på ett sätt som gör att hästarna ska gå bra hela säsongen. Tidigare kan de ha mattats av när vi når den här tiden på året och det är självklart roligt att träningen och jobbet vi gör ger resultat.

”100 miljoner i Jackpott på V75”

Lördagens omgång på Bergsåker har en av årets absolut största jackpottar med över 100 miljoner kronor - bara i sjurättspotten. Jerry Riordan har ytterligare en häst med i omgången och det är 15 Shadow Gar som startar i den fjärde avdelningen.

Loppet heter Lars Lindbergs Minne och är ett lärlingslopp för ston med 200 000 kronor till vinnaren. Peter H Sjöberg kör för dagen och man står med 20 meters tillägg.

– Jag tycker hon känns fin för tillfället men det är alltid tufft att stå längst bak med tillägg på V75. Det här loppet låg rätt i tiden och vi testar att starta. Det är väl ingen het vinstchans på förhand, men skulle vi få rätt ryggar och en massa tur, så kan hon vara med långt fram. Hon går också precis som senast.

Publicerad:

LÄS VIDARE