Experten: ”Det var ren och skär uppvisning”

Plusbetygen från V75-söndagen på Kalmartravet

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
Partizan Face hade uppvisning i V75–5.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media
Partizan Face hade uppvisning i V75–5.

TRAV

Det blev en svårlöst och händelserik V75-omgång från Kalmar.

Vi fick en känslosam hemmaseger genom Copaca Banana och Lutfi Kolgjini trampade gasen i botten med Partizan Face.

Klassiska Kalmarsundspokalen gick till Danmark.

Det var en mycket händelserik omgång från Kalmartravet. Vi bjöds på makalösa prestationer, storskrällar och favoritsegrar.

Hemmasegern i V75-2 var dagens häftigaste. Copaca Banana som tränas av Maria Rosenberg vann på ett mycket imponerande sätt och Rosenberg var rörd till tårar efter loppet.

Det klassiska loppet Kalmarsundspokalen gick till Danmark och Slide So Easy.

Allra mest imponerade Partizan Face, som vann silverdivisionen efter en ren och skär uppvisning – det finns bara en Lutfi Kolgjini.

Till slut var det endast 21 system som hittade sju rätt på V75 och för det belönades dem med 868 777 kronor.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75:

Betyg:

Vem: Partizan Face (V75–5)

Kommentar: Det var en uppvisning av Partizan Face och Lutfi Kolgjini. Det var full körning hela vägen, på äkta Lutfi Kolgjini-manér och konkurrenterna såg bara ryggen på den 59-åriga Jägersrotränaren.

Betyg:

Vem: Copaca Banana (V75–2)

Kommentar: Snacka om en dödenskross. Hemmatränaren Maria Rosenberg var rörd till tårar efter loppet och det kan man förstå. Trots att hennes ögonsten fick det tuffaste loppet så kunde sexåringen tillsammans med Kim Eriksson avväpna konkurrenterna över upploppet – klockan stannade på fina 1.11,4. Kul med hemmaseger!

Betyg:

Vem: Slide So Easy (V75–3)

Kommentar: När favoriterna svek så var det två skrällar som gjorde upp i det klassiska loppet – Slide So Easy och Coktail Fortuna. Där den förstnämnde drog det längsta strået. Misstänker att det var en riktigt skön seger för Flemming Jensen då han fick en hel del kritik efter den misslyckade styrningen i Oslo Grand Prix.

Betyg:

Vem: Flash Hammering (V75–6)

Kommentar: Jörgen Westholm visade prov på taktiska färdigheter när han körde till i precis rätt läge och fick överta ledningen i långloppet. Addera en häst i fin form på det så var skrällen ett faktum.

Betyg:

Vem: Sevilla (V75–1)

Kommentar: Sevilla från start till mål var lösningen på den inledande avdelningen. Joakim Lövgrens sjuåring visade en startsnabbhet som vi inte sett tidigare och höll enkelt upp ledningen. Snyggt tränarjobb av Jägersrotränaren, som verkligen har fått ordning på den här Ready Cash-sonen. Tapperhetsmedalj till Sir Henry P.Hill som snöpligt galopperade kort före mål, efter ett heroiskt lopp i andraspår.

Betyg:

Vem: Pastore Bob (V75–3)

Kommentar: En av dagens största favoriter blev dagens stora besvikelse. Visserligen fick han lägga en speed för att ta sig till ledningen, men väl där fick Johan Untersteiner styra och ställa som han ville. Det hjälpte föga då man kastade in handuken redan i sista sväng.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN