Mantorptravet: Vi har brustit i våra rutiner

Travbanan svarar efter sabotaget mot Wilhelm Paal

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Thomas Knutsson, sportchef på Mantorp
Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Thomas Knutsson, sportchef på Mantorp

Någon utsatte Wilhelm Paal för sabotage och strök Halmstadtränarens häst på V64.
Nu svarar Mantorptravet.
– Vi har brustit i våra rutiner och vi tar på oss det här, säger sportchefen Thomas Knutsson.

Under måndagskvällen är det V64-tävlingar från Mantorp. En av de som skulle varit med och tävlat under måndagskvällens travtävlingar var Halmstadtränaren Wilhelm Paal med sin sjuårige hingst Tobias del Ronco. När Wilhelm Paal skulle göra i ordning sin häst för avfärd från Halmstad till Mantorp gick han dock in på ATG.se – och fick se sin häst struken.

Någon har utsatt Wilhelm Paal för sabotage – och nu svarar Mantorptravet på det inträffade.

”Aldrig varit med om det här”

– Det är ett handhavandefel från vår sida helt enkelt, vi har brustit i våra rutiner. Wilhelm Paal är oskyldig i det här och vi får ta på oss detta, säger Mantorptravets sportchef Thomas Knutsson och fortsätter:
– Det här skulle hanterats annorlunda, tyvärr blev det inte så den här gången och vi får ta på oss det. Jag har pratat med Wilhelm Paal och ska ringa honom igen under tisdagen när det är lite lugnare. Jag har i varje fall gjort klar för honom att vi tar på oss detta.

Någon utomstående har alltså ringt in och strukit Wilhelm Paals häst på V64.

– Jag har jobbat med det här i över 40 år och har aldrig varit med om det här tidigare. Vem som helst kan så klart försöka, men jag har aldrig varit med om att någon ens försökt att ringa in och struka en häst. Man har alltid levt lite med det i bakhuvudet att det kan hända, men det är som sagt första gången jag är med om något liknande, efter ganska många år.

”Där det har brustit”

Hur går det till när någon ringer in och stryker sin häst?

– De flesta känner man givetvis igen som ringer in och stryker sin häst, men gör man inte det så ska det dubbelkollas, och det är där som det har brustit den här gången och det är så klart jättetrist. Det finns ingenting annat att säga än att vi har gjort fel, säger Thomas Knutsson.

Läs också:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN