Hade gett upp hoppet – spelade in 17 miljoner

Spelexperten Daniel Berglund satte tre system på V75 • Spelade in över 17 miljoner till sina andelsköpare

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Lars Jakobsson, Malin Albinsson / TR BILD
Daniel Berglund satte tre system på V75 – spelade in 17 miljoner

Spelproffset Daniel Berglund, 48, satte sju rätt på V75 – på tre system.

De totalt 434 andelsköparna får nu dela på över 17 miljoner.

– Efter 500 meter i den sjätte avdelningen hade jag gett upp allt hopp, säger han till Trav365.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter – gå med i laget här [Extern länk]


V75 avgjordes under lördagen på Åby som ansvarade för sin traditionsenliga SM-dag.

Mängder av svenska mästare skulle koras och det tävlades friskt på den regntunga banan i Mölndal.

Omsättningen nådde fina 135 miljoner och en ensam vinnare kunde ensam ta hand om runt 70 miljoner.

V75-gåtan blev svårlöst och till sist fanns det bara kvar 94,74 system med alla rätt – vilka belönades med 731 241 kronor.

Erkänt skicklige spelexperten Daniel Berglund har dragit in över 120 miljoner på trav och var även den här omgången en av de som la beslag på en stor del av potten.

Hösten 2019 värvades han till Travronden där han varje vecka bjuder på sina bästa tips och även syns i sin egen krönika.

48-åringen, som även gör andelsspel för VinnaTillsammans och Köpandel, lyckades pricka in system för båda butikerna.

Då flera av Daniel Berglunds system lämnades in många gånger – blev totalvinsten denna lördag över 17 miljoner.

”Hade gett upp”

Två av de vinnande raderna var nästintill identiska och spikade Indra’s Secret (V75–6) och Very Kronos (V75–7). Dessa två system som kostade 268 kronor respektive 275 kronor betalade tillbaka över 37 000 kronor per andel – till 424 kunder.

Systemen var inlämnade genom spelbolaget ATG:s tjänst för butiksandelar.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att andelsköparna fick så mycket tillbaka. Gemensamt och nyckeln denna lördag var Indra’s Secret i V75–6. Jag trodde väldigt mycket på henne och ratade Code Bon som seglade upp som favorit. Men efter 500 meter hade jag gett upp hoppet om sju rätt men hästen var riktigt bra och lyckades vinna trots en mycket tuff resa, säger Berglund till Trav365 och fortsätter:

– Det var många spelare som inte litade på Indra’s Secret. Jag kan berätta om en spelare som hörde av sig innan och hade sett att jag spikade henne. Han hade hört att Björn Goop snackat upp favoriten Code Bon i Björnkollen och det gjorde även många andra. Då insåg jag att värdet skulle bli högt på vinnaren. Spelaren som hörde av sig ändrade sig i sista stund till Indra’s Secret vilket han tackade mig för.

Spiken vann på nytt världsrekord

Inför avslutningen på V75-spelet blev spänningen hög för Berglund.

Värdet översteg för länge sedan 200 000 kronor och skulle favoriten Very Kronos vinna, skulle det bli storslam för hans två ”levande” rader.

Very Kronos ledde loppet från start till mål – på det nya världsrekordet 1.11,6 (2 640 meter med autostart).

– Jag trodde väldigt mycket på Very Kronos. Det blev också ledning men hästen låg på och det gick lite för fort. Det kändes som kusken Erik Adielsson lät hästen löpa. I sista sväng såg Very Kronos fortfarande spänstig ut men jag trodde att hästen i ryggen, Milliondollarrhyme, skulle utmana. Nu vann ledaren ganska enkelt ändå, säger Daniel och berättar om sitt tredje system som också hade chansen på full pott:

– Det var ett större system som bara lämnas in en gång. Där hade jag tre hästar kvar. Bland annat Milliondollarrhyme som blev tvåa. Men Very Kronos var den bästa vinnaren för mig och totalt spelade mina tre system in runt 17,5 miljoner. På det större systemet fick varje andelsköpare tillbaka över 95 000 kronor per andel.

Hur har reaktionerna varit efteråt?

– Som vanligt är det många som hört av sig på sociala medier och på butikernas sidor. Dessutom har jag fått många mejl och sms från glada vinnare. Det var ett meddelande som stack ut. En man hade följt min krönika och satsat 28 kronor och fått alla rätt. Han tackade och var naturligtvis jätteglad.

”Stor fördel”

Daniel Berglund har varit med sedan starten (2013) av ATG Tillsammans och genom åren varit en flitig besökare i vinstlistorna.

Sin enskilt största vinst drog han in i september 2016 – 17,6 miljoner.

Han anser sig ha en fördel mot många andra spelare.

– Jag har förmånen att kunna arbeta med det här på heltid. Jag spelar bara V86 och V75 vilket innebär att jag kan lägga ner väldigt mycket tid.

Kan du berätta om dina viktigaste strategier som spelare?

– Jag har genom åren lärt mig en hel del om hur du ska spela. Förr när jag inte var lika erfaren förlorade jag mycket. En sak som jag kan rekommendera alla är att lyssna mellan raderna när tränare och kuskar uttalar sig.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter – gå med i laget här [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE