Broberg lämnar Bollnäs – för Solvalla

Den frispråkige amatören ny tränare på huvudstadsbanan

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Micael Broberg lämnar Bollnäs för Solvalla
Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Micael Broberg lämnar Bollnäs för Solvalla

Den frispråkige amatörprofilen Micael Broberg lämnar Bollnäs.

Ny hemmabana blir Solvalla.

– Jag har tröttnat på att vara i Hälsingland och sen har jag en kärlek nere i Stockholm, säger Micael Broberg.

LÄS VIDARE

Bollnästravet tappar en av sina stora profiler. Det när Micael Broberg lämnar Hälsingland för Stockholm och Solvalla.

Micael Broberg har i dag sju hästar på sin träningslista där de dubbla miljonärerna Spitcam Jubb och West Wing är de mest namnkunniga.

Flyttlasset för Broberg gick redan i förra veckan och nu huserar han på Markeby Gård, intill Erikssunds Stuteri.

”En ny utmaning”

Micael Broberg förklarar sin flytt från Bollnäs till Solvalla.

– Jag har tröttnat på att vara i Hälsingland, och sedan har jag en kärlek nere i Stockholm, så är det, säger Micael Broberg och fortsätter:
– Jag har redan hästarna här nere och det känns väldigt bra tycker jag, det blir en ny utmaning och nu får man visa att man klarar av och duger här nere också, det på många sätt.

Broberg är nöjd med sitt nya tillhåll, Markeby Gård.

– Det blir en liten kick när du kommer till ett nytt ställe med andra förutsättningar. Här finns en rakbana på 800 meter, en rundbana på 800 meter och nya skogsvägar att köra på. De bitarna är samma möjligheter som jag haft tidigare, men jag har inte varit den som suttit och kört in till banan på Bollnäs utan jag har kört på skogsvägar, men det är nog möjligt att jag åker in mer till Solvalla än vad jag gjort på Bollnäs.

”Varit tyst mot media”

I fjol körde Micael Broberg in 1,3 miljoner kronor till stallet, det mesta av de inkörda prispengarna kom just på Sveriges huvudstadsbana.

– Jag har haft ganska bra framgångar på Solvalla tidigare och av de 1,3 miljoner kronorna som jag körde in i fjol så kom väl runt 700 000 kronor på Solvalla, så jag tycker att jag har hästar som duger i konkurrensen där. Med lite nytändning på allt så tror jag att jag får en extra kick, och det behöver jag väl också, säger Micael Broberg och fortsätter:
– Jag har valt att vara tyst mot media efter det som hände med ATG i fjol och jag har legat lågt sex månader efter det. Allt det som hände kring mitt Tillsammans-system blev bara löjligt och då bestämde jag mig för att jag skiter i det och visar med resultat istället.

”Ser ut som sälar”

Hur känns det i stallet för dagen?

– Det är på gång uppåt tycker jag. Jag tycker inte att jag haft så dålig form på hästarna som dom presterat, jag tycker det i vissa fall blivit bortkörda, i vissa fall undervärderade, och sedan har det varit allmänt strul med påkörningar och annat. Nu när vi kommit ner hit så märker jag redan på den vecka som jag varit här att vinterpälsen börjar släppa på hästarna och kommer man då ner och tävlar och duger hyfsat bra med hästar som har vinterpäls mot hästar som ser ut som sälar, ja, då borde det vara några sekunder när mina blir som sälar, säger Micael Broberg och avslutar:
– Jag tycker sammanfattningsvis att det känns bra, väldigt bra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN