Lutfi Kolgjini om tv-jobbet: Det var kul

Böt ut kördressen mot piké och headset

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Göran Borgås och Lutfi Kolgjini under lördagens tv-sändning från V75 på Åby.

Stjärntränaren Lutfi Kolgjini, 60, hade en något annorlunda roll i lördags.

Det som tv-expert.

– Det var trevligt, säger han.

I lördags avgjordes V75-finalerna samt finalen i storloppet Åby Stora Pris från Åby i Mölndal utanför Göteborg.

Då hade stjärntränaren Lutfi Kolgjini bytt sin kuskdress mot piké och headset, det när han medverkade i V75-sändingen från TV12 och TV4 som expert.

Kolgjini har hyllats för sitt tv-framträdande.

”Han är ett superproffs”

Lutfi Kolgjini, en av Sveriges främste travtränare genom tiderna, har medverkat i tv-produktioner tidigare, även om det var några år sedan senast.

– Jag har gjort det sporadiskt några gånger tidigare, men nu var det ett bra tag sedan senast. Det är kul, säger Lutfi Kolgjini.

Vid sin sida i lördagens tv-sändning hade han Göran Borgås, 53. En av de mest rutinerade i gamet.

– Jag gillar Borgås, han är ett superproffs och det är lätt att sida bredvid honom, han har full koll, hyllar Kolgjini.

Hur kom det sig att du var med i lördagens tv-sändning?

– De hörde av sig och frågade om jag kunde tänka mig vara med och jag kollade med Adrian om det var okej eller om han behövde mig i stallet, men han gav okej och då var jag med.

”Kände mig som ett vildsvin”

Kommer du vara med mer i tv-sammanhang framöver?

– Det vet jag ingenting om, jag har inte ens funderat på det. Men det var trevligt och när det är V75 och liknande i södra Sverige kan jag tänka mig att vara med, men jag kommer inte fara land och rike runt, aldrig i livet, det är jag färdig med. Men som sagt, i södra Sverige kan jag tänka mig vara med.

När V75 avgjordes på Åby i lördags var det sol och sommarvärme, något som Kolgjini fick uppleva som expert uppe i tv-hytten.

– Det var väldigt varmt och svettigt där uppe i hytten, jag kände mig som ett vildsvin när jag åkte därifrån, skrattar Kolgjini.

Vad säger du om den positiva respons du fått efter ditt tv-framträdande i lördags, främst via sociala medier?

– Jag har varken Facebook, Twitter eller Instagram men Johan Untersteiner berättade för mig när jag kom till stallbacken att jag hade fått bra respons och det är så klart trevligt, det är trevligt att få positiv respons för oftast är det motsatsen. Men jag är försiktig i min roll med att hoppa på personer och så, de ska man akta sig noga för. Nu fanns det inte speciellt mycket att ha åsikter om i lördags för vi fick bara se fantastisk sport, det fanns inget negativt att ha åsikter om och alla borde vara nöjda efter den fantastiska sport vi fick uppleva.

Publicerad: