Fredrik Wallin: Jag är inte förvånad

Kan ta tredje storloppssegern – på fyra månader

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Fredrik Wallin och Activated
Foto: Maria Holmén/TR Bild
Fredrik Wallin och Activated

Fredrik Wallins Activated har i år vunnit både Drottning Silvias Pokal och StoChampionatet.

Trots det blir hon inte favorit i Derbystoet på Jägersro på söndag.

– Det har jag förstått hela tiden att hon inte ska bli, Conrads Rödluva har sina anhängare, säger Fredrik Wallin.

På söndag avgörs Derbystoet på Jägersro i Malmö med en miljon kronor till vinnaren, ett travlopp för de fyraåriga stona. Gävleproffset Fredrik Wallins Jocose-dotter Activated har haft en fantastisk tävlingssäsong hittills där hon sprungit in 3,7 miljoner kronor på sex starter. I maj vann hon Drottning Silvias Pokal på Åby och i juli vann hon StoChampionatet på Axevalla.

Men trots att Activated vunnit bägge dessa storlopp och regelrätt besegrat Daniel Redéns Conrads Rödluva i bägge storloppen så kommer hon återigen att få slå lite ur underläge på söndag i Derbystoet.

”Kommer inte bli besviken”

Att Activated högst troligtvis inte kommer att bära favoritskapet när startbilen släpper det tolv hästar stora startfältet till Derbystoet klockan 15.45 på söndag förvånar inte tränaren.

– Jag har sagt det innan att jag tror inte att hon kommer att vara favorit till att vinna loppet, och det ser väl ut som att hon inte blir det heller. Jag är inte förvånad, Daniel Redén och Conrads Rödluva har sina anhängare och har sina namn och för oss gäller det att vi klarar av att slå henne igen, säger Fredrik Wallin.

Tror du att ni kan mäkta med det?

– Allt beror på hur loppet på söndag blir kört naturligtvis, men jag tycker att jag har en komplett häst som tål de flesta upplägg. Jag hoppas så klart att hon är med och gör upp om det igen, men jag kommer inte bli besviken om hon inte är det för hon har visat så mycket.

Vill fira jul – i Frankrike

Efter segern i StoChampionatet på Axevalla i juli vann Activated sitt uttagningslopp till just Derbystoet lekande lätt på Jägersro i förra veckan.

– Hon fick äntligen ett fint lopp och joggade undan enkelt och jag var väldigt nöjd med henne och hur det loppet utvecklade sig. Efter det loppet så fortsätter hon att kännas jättefin och allting verkar bara bra med henne, säger Fredrik Wallin och fortsätter:
– Hon gick snabba intervaller i måndags och joggade lite lätt under torsdagen och under fredagen ska hon gå ett rundbanejobb, precis så som hon brukar göra.

Hur går tankarna inför Derbystoet på söndag?

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det, det känns som hon är i bra ordning och att jag har henne där jag vill ha henne och sedan är det upp till kusken Carl Johan Jepson.

Fredrik Wallin har haft en makalös säsong så här långt med sin fyraåriga stjärnhäst, och drömmer om en julafton i Frankrike. På julaftonens eftermiddag mitt under hämtningarna vid julbordet, när tomten knackar på dörren och de gamla uttjatade programmen flimrar på tv-apparaten körs högintressanta Criterium Continental.

– Vi har vår plan. Går allting väl på söndag så är det Breeders Crown som gäller efter det och är hon fin när säsongen är slut hoppas vi kunna åka till Frankrike och tävla. Hon har inte gjort så många starter i år så det ska inte kunna vara några problem, och det körs ett fyraåringslopp på julafton som vi gärna är med i, säger Fredrik Wallin.

Publicerad: