Jepson: Tillhör topp 5 de bästa jag kört

Daniel Redéns Sorbet tillbaka som en vinnare

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Sorbet och Carl Johan Jepson vann busenkelt
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sorbet och Carl Johan Jepson vann busenkelt

Daniel Redéns stjärnhäst Sorbet hade inte startat sedan Elitloppet på Solvalla.
Under lördagen i Rättvik var han tillbaka – och det slutade med seger direkt.
– Den här hästen tillhör topp 5 bland de bästa hästar jag kört, sa kusken Carl Johan Jepson efter loppet.

Sista söndagen i maj var åttaårige hingsten Sorbet en av totalt fyra hästar från stall Daniel Redén i Elitloppet på Solvalla. Sorbet hade dock inte sin bästa dag i Elitloppet och blev utslagen redan i försöket. Efter det har Sorbet inte varit ute på tävlingsbanan och i mitten på juli blev han dessutom struken för hosta inför en tilltänkt start på Årjäng.

Men under lördagens V75-tävlingar från Rättvik var Sorbet tillbaka och han visade ingen ringrost trots sitt uppehåll, då han vann direkt.

”Det blev väldigt säkert”

Tillsammans med sin kusk Carl Johan Jepson ledde Sorbet Gulddivisionen från start till mål och segern var aldrig i fara. Förstapriset i loppet var 200 000 kronor.

– Jag laddade för att hålla ut Adrian Kolgjini och Dante Boko från start och när det lyckades och vi kunde ta oss till ledningen blev det väldigt säkert, sa en nöjd Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln efter loppet och fortsatte:
– Den här hästen platsar på topp 5 bland de bästa hästar jag har kört. Han ser kanske inte så mycket ut för världen men han kan verkligen springa.

Segertiden för Sorbet skrevs till 1.11,3 över distansen 1 640 meter autostart.

Publicerad:

LÄS VIDARE