V75

Stefans supersuccé på V75: ”Vill sluta jobba”

45-åringen satte alla rätt på V75 – 50 gånger (!)

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Tvåbarnspappan Stefan Hansson prickade in alla rätt på V75.

Vinsten: 1,4 miljoner då han spelat raden 50 gånger.

– Hade jävligt svårt att äta under lördagskvällen, säger den travtokige 45-åringen till Trav365.


Läs allting inför Elitloppshelgen här

Under lördagen avgjordes V75 från Gävletravet.

Omgången bestod av en jackpott där en ensam vinnare kunde, bara i sjurättspotten, ta hem 54 miljoner kronor.

Inledningsvis radade favoriterna upp sig och efter fem körda avdelningar var värdet uppe i blygsamma 815 kronor.

Efter att Click Bait vunnit uttagningen till Elitloppet (V75–6, H.K.H. Prins Daniels lopp) och att Borups Tornado fällde favoriten Epimetheus i V75–7, seglade värdet upp i mer respektabla 26 919 kronor.

Drygt 2 000 system löste lördagens V75-gåta.

Satte sjuan – 50 gånger: ”Steg framåt”

Allra mest jublades det troligen i Värmdö i Stockholm där 45-årige traventusiasten Stefan Hansson satte alla rätt – 50 gånger (!).

Det vinnande systemet kostade 800 kronor och innehöll fyra spikar.

– Jag har spelat på trav i 25 år och det här var den största vinsten jag någonsin vunnit, tidigare rekordet för mig var 700 000 kronor. I början var tillgångarna inte så stora men de senaste åren, då nettot har varit bra, har jag kunnat öka insatsen. Jag har lärt mig att ha koll, men det kommer i vågor. Ibland blir det djupa hål i fickorna och då är det frustrerande. Mitt mål är att bli ensam på V75, nu tog jag ett steg framåt då jag spelade in mest pengar i landet, berättar Stefan.

Målet: ”Att kunna sluta jobba”

Stefan Hansson jobbar som egen företagare och tillbringar mycket av sin tid med hästarna i lopparkiven.

Målet att bli helt själv på de större spelformerna har han varit ytterst nära att nå vid flera tillfällen.

– Jag har varit med om att en häst galopperat på mållinjen och att de haft 20 meters försprång och tappat, såna situationer har kostat mig hela potten. Men det har gått bra på slutet. Den senaste tiden har jag spelat in tre miljoner. Jag är 45 år nu och när jag är 55 år är mitt mål att jag ska kunna sluta jobba, det är vad jag vill.

Du spelade ditt system 50 gånger. Kan du berätta om det och din taktik?

– I V75–1 var jag inne på att favoriten Sam the Man skulle vara ännu större favorit, så den spiken var given. Jag hade åtta hästar i V75–2 där favoriten vann, det var synd, det hade kunnat blivit ännu mer men jag är nöjd. De så kallade utgångarna fanns på Mellby Joker (V75–5) och Click Bait (V75–6). Nu vann båda, egentligen hade bara en av de behövt vinna. Jag trodde mycket på de andra spikarna också så det stämde verkligen.

– Det här systemet som är en flerkupong är något av en restprodukt till mina ordinarie V75-system. När jag spelar vill jag alltid att mina system ska ha bra potential. Jag brukar finnas med på Aftonbladets ”livechatt” på lördagarna där jag tycker om att försöka hjälpa andra följare att hitta vinnarna.

När Click Bait, med kusken Per Lennartsson, vann V75–6 och tog sig till Elitloppet, då blev spänningen olidlig för 45-årige tvåbarnspappan Stefan Hansson.
När Click Bait, med kusken Per Lennartsson, vann V75–6 och tog sig till Elitloppet, då blev spänningen olidlig för 45-årige tvåbarnspappan Stefan Hansson.

Följde avslutningen i mobilen

I avslutningen (V75–7) duellerade favoriten Epimetheus och skrällen Borups Tornado hela vägen upploppet ner.

Borups Tornado kontrade och kunde ta hem segern, en vinnare som var det bästa som kunde hända Stefan Hansson.

– Jag missade faktiskt de flesta loppen på lördagen då jag var med familjen på fotbollsträning. Men jag tittade på V75–7 från mobilen när vi var på väg till en restaurang. Jag trodde Örjan skulle vinna men så höll ledaren undan. Då fick jag nästan 1,5 miljoner. Hade Epimetheus vunnit hade det ”bara” blivit 160 000 kronor.

Hur såg din och familjens lördagskväll ut?

– Vi åt på restaurang och jag hade jävligt svårt att äta under lördagskvällen. Självklart betyder vinsten jättemycket. ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde vilket var jättekul. När han ringer då vet man att man gjort något bra.

Click Bait till Elitloppet. En vinnare som var helt perfekt för Stefan Hanssons system.
Publisert:

LÄS VIDARE

Vann överlägset – tog en plats i Elitloppet

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav