Strömberg: ”Man är alltid lite orolig...”

Fotbollsexpertens glädje – hästen vann: ”Liten glädjestund”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat
Glenn Strömberg filmades när hästen vann.

TRAV

Glenn Strömbergs delägda travhäst, Ivory di Quattro, vann ett V86-lopp på Solvalla under onsdagskvällen.

Under slutfasen av loppet blev fotbollsexperten filmad när han jobbade in sin häst.

– Det gladde mig verkligen, säger han.

I höstas började den nu femårige Love You-sonen, Ivory di Quattro, tävla för sin nye tränare Robert Bergh.

Sedan dess har det blivit fem segrar.

Den femte victorian, värd 40 000 kronor, kom på huvudstadsbanan Solvalla under onsdagskvällen. Från utvändigt ledaren blev segern säker.

– Bergharn har fått ordning på honom Han har gjort ett jäkla jobb. Hästen har förbättrat sig avsevärt, säger delägaren, tillika fotbollsexperten, Glenn Strömberg.

”Såg bra ut”

På grund av den rådande coronakrisen är Glenn, som bor i det hårt drabbade Bergamo-området i Italien,  på plats i Sverige - och filmades när han jobbade in sin häst till seger.

– Det gladde mig i går, det var en liten glädjestund, det får vi försöka att hitta i allt det här som händer just nu, säger han.

Du låter väldigt segersäker i klippet, trots att det återstod några hundra meter av loppet.

– Man är alltid lite mer orolig när det är ens egen häst som springer, men det såg bra ut och hade det inte varit min egen häst så hade jag sagt att det var klart tidigare, ha ha. 

– Det kändes bra! Det är kul att höra att det småpratas lite om hästen när den kommer ut. Det är ju inte Elitloppet direkt, men du vet, det surras om hästen.

”Belägrat av militärer”

I snart tre månader har Strömberg hållit sig borta från hemmet i Italien.

– Jag gör lite grejer nu och vi gör det här kvällsprogrammet och sen har vi de här retro-matcherna som vi har sänt och som varit väldigt populärt. Jag kommer hålla mig från Bergamo en månad till, men sen får man ju ta det här dag för dag, men det blir nog så att jag blir kvar här. Det är inte så att det är synd om mig för att jag måste hålla mig hemifrån eller att det inte finns fotbollsmatcher att kommentera, det finns många som har det väldigt tufft, på riktigt, just nu.

Coronaviruset har slagit hårt mot trakterna kring Bergamo, något som Glenn blir varse om dagligen - trots att han befinner sig flera hundra mil därifrån.

– Jag pratar med min familj som är där, läser notiser, tidningsartiklar och pratar med doktorer i området dagligen. Doktorer som nästan gråter, det är verkligen tuffa tider, verkligen tufft. Flera stycken som man stött på då och då när man handlat, fikat eller köpt tidningen finns inte längre. När man pratar med dom som upplevde andra världskriget så säger dessa personer att de aldrig varit med om något liknande i Bergamo-trakten sedan dess, det är lika belägrat av militärer och så vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!