”V75-skrällen som är brutalt lite spelad...”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Örebro lördagen den 20 augusti • Här kan du rygga andelssystemen

Uppdaterad 2022-08-20 | Publicerad 2022-08-19

Magnus Jakobsson och Joe Dalton är en superskräll på V75.

V75 avgörs på Örebro under lördagen med finaler i miljonloppen E3.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Skrällen ska inte vara så här brutalt lite spelad, säger Mattias Karlsson.

– Mitt skrälldrag är märkligt bortglömd, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 16.20 på lördag. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Örebro på lördag med finaler i E3. Omgången har spelstopp klockan 16.20 på lördag.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Missa inte senaste avsnittet med Pettersson & Lipovac. Lyssna i spelaren nedan.

BJÖRNKOLLEN TV: Se senaste avsnittet med Björn Goop i spelaren ovan.


ANNONS: Här hittar du alla andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Mario Lipovac. [Extern länk]


V75-INTERVJUERNA: ”Tror han är bäst och städar av alla”


Sportbladets experter har synat kvällens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 15.11 fredagen den 19 augusti.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Det kan inte se mer upplagt ut för en häst, än för 2 Missle Hill (V75-2). Formen är kanon, för intrycket på Visbytravet senast var det bästa länge på just den här hästen. Nu blev spåret kanon och motståndet skrämmer verkligen inte. Han borde bli släppt till ledningen och sen bör det bli väldigt odramatiskt. Inte rolig, men stensäker spik.

Miljonrensarna

Vi har jagat 7 Global Bookmaker (V75-1) länge. Lite intressant läge och med ryggresa i främre träffen avslutar han alltid bra. Sju procent.

10 Joe Dalton (V75-3) har visat fart, men kanske inte superform på sistone. Det lär ha laddats rejält i veckan inför det här miljonloppet. Ska ju inte vara så här brutalt lite spelad? Noll procent.

Jeppe Rask låter mycket nöjd med sin 6 Ea (V75-5). Snabb häst som får stifta bekantskap med Erik Adielsson. Jag gillar allt med ekipaget. Mest? Spelprocenten. Sex procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Örebro. Svårt att ta något bakifrån på banan. Vi letar hästar som kan nå spets!

… det är en miljon i förstapris i V75-3 och V75-6 som är E3-finaler för de treåriga hästarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Det är ruggigt fin kurva på 6 Decision Maker (V75-6). Hon fick göra allt jobb i försöket och höll bra och gick hela vägen in i mål utvändigt om Dea Grif då. Nu kommer Stefan Melander att rycka skorna runt om på den här Nuncio-dottern och det tycker jag är högintressant. Dessutom kör Björn Goop som redan kommer från två segrar i miljonlopp på kort tid och som verkligen är i flytet. Jag tror att invändiga hästarna kommer att köra hårt mot varandra första 500 metrarna. Då blir Decision Maker svår att stå emot. Spikar till en fin procent, 13.

Miljonrensarna

Tycker inte man ska spela utan 9 Wings Level (V75-4) på sina system på lördag. Mattias hästar går som tåget för dagen och han visade fin form senast. Fem procent. 11 Livingstone i samma lopp ska också med tidigt. Petter Karlsson är uppåt! Tre procent.

11 Hand Full (V75-5) är hela omgångens bästa spelobjekt! Det här är en fin häst som den svenska publiken inte har så mycket koll på. Westholm låter mycket nöjd och kör barfota (bäst så) direkt – dessutom spänner han på en jänkarvagn. Det här är ändringar, men eftersom senaste starten var utomlands lyser det inte ”rött” i listan som aviserar ändring, så det går lite under radarn. Kan städa av allt! Fyra procent.

Lyxstreck? Ja! Miljonhäst? Ja! 7 Don’t be Weak (V75-7) har superform och ska gå i jänkarvagn för första gången. Spåret är jobbigt och jag vet inte riktigt hur det ska gå till. Men den här kusen lirar jag inte utan. Lös det, Petter! En procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Örebro. Kort upplopp och lite ”speedway” över tävlingarna. Spetshästar är inte alls dumt.

… väderprognosen ser katastrofal ut. Ösregn och åska. Kika hur banan kan tänkas bli innan ni trycker på ”lägg spel”.

2 Missle Hill (V75-2) blir hårt spelad. Kanske för mycket. Men möter ”ingenting” och jag tvingas kanske spika.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Erik Pettersson V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga Petterssons Lilla på V75. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

2 Missle Hill (V75-2) gjorde en riktigt stark insats senast på Visby och allt tyder på att han kommer göra en stark insats igen. Daniel Redén är väldigt nöjd med honom och när han dessutom vann spårlottningen ligger vägen till ledningen öppen. I den positionen har han bara förlorat två gånger på åtta försök och ses med toppchans. Spik!

3 Bedazzled Sox (V75-3) vann den långa E3-finalen för en och en halv månad sedan från ledningen. Sedan tog man sikte på korta E3 och i uttagningsloppet var intrycket magiskt, han vann på lätta ben utan att ta ut sig. Roger Walmann är mycket nöjd och tror på en bättre insats i finalen. Jag tror han är bäst och städar av alla till slut.

Miljonrensaren

5 Digital Dominance (V75-1) fick lite paus efter Harper Hanovers och var tillbaka senast. Han avslutade på ett bra sätt och flyttar fram formen mycket till den här starten. Spåret klarar han och distansen är en fördel. Trots att han kommer tappa lite från start tycker jag han är mycket intressant till låg procent i en öppen inledning. Tio procent.

Tänk på att...

… efter att Örebro ändrat distanserna så har innerspåret blivit väldigt mycket bättre än tidigare. Upploppet mäter 178 meter och det är en fördel att vara med i främre träffen.

… lägsta klassen (V75-4) ser väldigt öppen ut och jag blir inte förvånad om det smäller till.

… stall Wäjersten är väldigt nöjda med 2 Eagle in Disguise (V75-5) som vann trots att han tappade från start senast. Spåret är bra och man kan räkna med en riktigt stark prestation.

10 Born to Run (V75-7) har ett tufft bakspår över kort distans, men kan vara tuff nog ändå.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

2 Missle Hill (V75-2) var tillbaka med besked senast där han vann tämligen enkelt från dödens. Jag läser tidig ledning och sen är det hästen att slå. Främre träffen på Örebro är guld värd. Procenten är inte spännande men vi får leta efter kantbollar i andra lopp.

Miljonrensarna

7 Global Bookmaker (V75-1) gör alltid sitt i loppen. Tränaren Mattias Djuse har bra snurr på stallet för dagen och ekipaget är given på min lapp i alla fall. Sju procent.

4 Holdfast Am (V75-5) gick som en kanon senast på Åby och blev trea efter en snäll resa. Blir det bara lite tempo på loppet tror jag inte ekipaget är borta. Fem procent kittlas.

5 O’Mara Zon (V75-6) är med på fotot med minsta klaff på loppet. 14 procent.

6 Jackson Avery (V75-7) står perfekt inne i klassen och gjort det bra mot tuffare motstånd. Är startsnabb och kommer laddas mot ledningen. Det blir också första helstängt i nuvarande regi vilket är spännande. Märkligt bortglömd här till sex procent...

Tänk på att...

… det är fin sport på Örebro med E3-finaler som höjdpunkt!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Jag har underskattat 3 Bedazzled Sox (V75-3) i stort sett i varje lopp, men med det senaste loppet i minnet kan jag aldrig tänka mig något annat än en klassisk spets- och slut-seger. Spår 3 bakom bilen på Örebro är perfekt, 24 procent gillas.

När 2 Missle Hill (V75-2) sitter i ledningen efter 500 meter kan vi gå och koka kaffe, ingenting händer i loppet därefter och ekipaget vinner lätt. Spikas trots över 80 procent.

Miljonrensarna

Kan aldrig tänka mig något annat än att demontränaren Jörgen Westholm kör i ledningen bakom 3 Jumanji Love (V75-5). Spets och slut till fyra procent, tack Jörgen.

Då tar vi den igen. I V75-7 är Örjan Kihlström streckad till tre procent bakom 1 Habrik Am, det får aldrig ske, han kan vinna med alla hästar.

Tänk på att...

… treåriga ston bakom bilen gäller i V75-6. Det maxas i utrustningen på många håll och det har skrällt rejält förut då formen kan skifta ordentligt på några veckor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spiken

2 Missle Hill (V75-2) var riktigt bra senast på Visbytravet och borde vara huvudet högre än sina konkurrenter även den här gången. Nu när han dessutom fick ett perfekt utgångsläge känns det som en mycket stark spik.

5 Bravo Santana (V75-7) låter det riktigt bra på från stallet och jag tror man kommer hitta till ledningen den här gången. Blir då svår att ta sig förbi och är en rolig spik i avslutningen. 18 procent.

Miljonrensarna

4 Ante La Roque (V75-3) har visserligen inte vunnit lopp ännu, men han kommer mer och mer och har varit riktigt positiv på slutet hos Daniel Redén. Man får inte glömma bort honom på kupongen till fem procent.

11 Hand Full (V75-5) har kapacitet som räcker långt i nuvarande klass och då han var fin i kvalet borde han vara redo för en vass insats direkt. Se upp! Fyra procent.

Tänk på att...

6 Toto Barosso inte är att lita på i V75-1. Om han sköter sig blir det troligen seger, men han kan straffa ut sig själv med galopp.

… det är bra snack på 6 Decision Maker (V75-6) som nu troligen ska tävla barfota runt om för första gången. Kan vara en rolig chansspik i E3-finalen för ston.

… upploppet är ganska kort på Örebrotravet, endast 178 meter.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Örebro på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

Jag gör det lätt för mig och spikar 5 Digital Dominance (V75-1) i ett öppet stayerlopp för näst högsta klassen. Hästen sköt till fint efter att ha fått fritt i början av upploppet senast. Är startsnabb. Tio procent.

5 Bravo Santana (V75-7) såg fin ut och visade fortsatt fin form senast, men kom aldrig in i loppet. Bättre förutsättningar nu. Hästen trivs bra i ledningen, men går även bakifrån.

Miljonrensarna

7 L.L.Labero (V75-5) kommer att vara kraftigt förbättrad med senaste loppet i kroppen och känns fin i träningen. Kan öppna, men hästen har visat att han även kan gå bakifrån. Tio procent.

Tänk på att...

… omgången på Örebro är spännande med finaler och höjdpunkten är E3-finalerna i avdelning tre och sex.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


MISSA INTE: Möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem!

ANNONS: Här ryggar du Livesystemet. [Extern länk]

LIVESYSTEMET:

V75-1: 2 Longgone River (res 1-5)

V75-2: 1, 3, 4, 6, 7, 9 (res 2-11)

V75-3: 1, 2, 4 (res 9-5)

V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10 (res 6-8)

V75-5: 4, 5 (res 2-3)

V75-6: 1, 3, 5, 6, 10, 11, 15 (res 12-4)

V75-7: 9, 11 (res 1-12)

3 528 rader / 1 764 kronor

RANKING

V75-1: 2-1-5-11-3

V75-2: 7-3-9-6-4

V75-3: 4-1-2-9-5

V75-4: 3-5-4-1-10

V75-5: 4-5-2-3-6

V75-6: 3-10-6-15-5

V75-7: 9-11-1-12-10

RÄTTA RADEN

V75-1: 11 Lorenzo Boko, värde: 94 kronor.

V75-2: 6 Dynamite Sensation, värde: 315 kronor.

V75-3: 4 Four Guys Dream, värde: 389 kronor.

V75-4: 3 Fiftyfour, värde: 719 kronor.

V75-5: 10 Lucky Guy Boko, värde: 7 346 kronor.

V75-6: 15 Seventh Heaven, värde: 69 498 kronor.

V75-7: 9 Velten Swarovski, värde: 154 115 kronor.

UTDELNING

7 rätt: 154 115 kronor.

6 rätt: 1 043 kronor.

5 rätt: 79 kronor.

Denna chatt är stängd.

 • Nils Larsson
  19 nov 2022

  Grattis till alla vinnare och tack för att ni var med under dagen.

  Ha nu en fortsatt trevlig helg!

 • 19 nov 2022

  Snygg DD Nils, Hade med 15 på V75 men tyckte inte den var het på DD.

  Ha en fin kväll!

  Stefan H

  Tack!

  Nils Larsson
 • Nils Larsson
  19 nov 2022

  RÄTTA RADEN

  V75-1: 11 Lorenzo Boko, värde: 94 kronor.

  V75-2: 6 Dynamite Sensation, värde: 315 kronor.

  V75-3: 4 Four Guys Dream, värde: 389 kronor.

  V75-4: 3 Fiftyfour, värde: 719 kronor.

  V75-5: 10 Lucky Guy Boko, värde: 7 346 kronor.

  V75-6: 15 Seventh Heaven, värde: 69 498 kronor.

  V75-7: 9 Velten Swarovski, värde: 154 115 kronor.

  UTDELNING

  7 rätt: 154 115 kronor.

  6 rätt: 1 043 kronor.

  5 rätt: 79 kronor.

 • 19 nov 2022

  Grattis alla som vann idag och tack Nils

  Fia
 • 19 nov 2022

  Min rysare för dagen som jag varnade för störtdyker till andra plats

  Taktikern

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Följ ämnen i artikeln