Mejla

Eric Flygare

”Det känns som hans stall alltid har form”

Flygares TRE punkter efter V75 på Romme

Publicerad:
Uppdaterad:
Remarkable Feet och Jörgen Westholm.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Remarkable Feet och Jörgen Westholm.

TRAV

V75 på Romme.

Här är Trav365:s Eric Flygares tre punkter från V75-omgången.

1. Amatörtränarnas skördande

Jag har snuddat vid ämnet förut: Hur mycket jag uppskattar när de mindre tränarna tar för sig mot de större stallen. Det är självklart inte så att jag på något vis missunnar stortränarna dess segrar, utan snarare att jag ständigt påminns över hur häftig travsporten är, där alla får chansen att mötas och tävla mot varandra. Stora som små. Och att det går att vinna i travets elitserie utan 200 hästar i stallet och en miljardplånbok i ryggen.

Under dagens V75-omgång vanns tre avdelningar av amatörtränade hästar: Pacific Kingdom, Pappajonnys Ilse och Oxidizer. Sånt är kul och enormt viktigt för travsporten.

2. Westholms eviga stallform

Vad vore väl en V75-omgång från Rommetravet utan att Stall Westholm fick åka hem med ett par tränarsegrar i bagaget? I dag var inget undantag utan Jörgen lyckades vinna både den inledande avdelningen med Ara och femte med Remarkable Feet. Bägge ekipagen med tränaren själv i sulkyn. Jag har för mig att Westholm någon gång, på frågan gällande stallets form, svarat något i stil med: ”Mina hästar har alltid form”. Om jag minns rätt eller inte vet jag inte säkert, men det känns så. Speciellt när det är V75 från Romme.

3. Kallbloden ska med!

Jag hade en period där jag inte alls tjusades av kallblodens deltagande på de större streckspelen. Det kändes svåranalyserat och långsamt. Galopper hit och dit. På senare år har jag däremot vänt tvärt i mitt tycke och ju mer jag tittar på kallblodsracen i dag, desto mer älskar jag precis de punkterna jag nämner: Det svåranalyserade. Tempot. De oberäkneliga galopperna.

Det är något annat än det ”vanliga” travet, men det bidrar också med något. Det sätter färg. Ett kallblodslopp av den kalibern som vi bjöds på i dag: Tolv hästar på tre volter över 2 140 meter, det kan väcka liv i vilken stel omgång som helst.

Släng in lite kallblodslopp under de större helgerna även söder som Karlstad, vettja.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN