V86

Snackhästen tillbaka: ”Enorm stridsmoral”

Inför V86: ”Vi satsar allt - första barfota och första bike”

Av: 

Andreas Örtengren

Divine efter V75-segern på Romme i början 2018.
Divine efter V75-segern på Romme i början 2018.

TRAV

Snackhästen Divine är tillbaka som en vinnare.

Nu satsar man allt mot ny seger på V86.

– Vi är mycket förhoppningsfulla, säger kusken Kai P Jussila till Trav365.

Divine var tillbaka i vinnarcirkeln efter en mycket fin insats på Eskilstuna den 3 september. Det sjuåriga stoet avancerade upp utvändigt ledaren och tryckte sig till spets på bortre långsidan. Över upploppet höll man undan och tog en efterlängtad och mycket imponerande seger.

Doldis-Kusken Kai P Jussila berättar om loppet.
– Det var en mycket fin insats och jag var väldigt nöjd med prestationen. Vi har haft otur med startspåren en tid men på Eskilstuna hade vi ett bra utgångsläge, så jag bestämde mig för att vara offensiv och satsa.
– Jag la mig i dödens och tryckte på. Hästen som ledde var inte som bäst den dagen och vi kunde överta ledningen. Min häst höll undan och stred mycket tappert på upploppet. Hon har en riktig vinnarskalle.

Försvann från radarn

Kusken Kai P Jussila och tränaren Anna Österberg blev ett par 2017. De träffades när Kai skulle köpa en långvagn av henne och bestämde sig tidigt för att köpa hästen Divine – och de fick en flygande start med bland annat en seger på V75.

Men sedan hände något. Snackhästen försvann från radarn.
– Hon sprang in mycket pengar under en kortare tid och kom upp i klasserna snabbt. Vi mötte bättre hästar och det blev helt enkelt tuffare för henne. Efter framgångarna i slutet av 2017 och i början av 2018 fick hästen vila och bli behandlad, säger han och fortsätter berätta om hästen:

– Hon har inte varit dålig på slutet utan haft en del otur med startspår och samtidigt mött ett riktigt motstånd. Segern senast var verkligen efterlängtad och hon kändes verkligen bra för dagen.

”Första barfota och bike”

På onsdag är det V86 då omgången saxas mellan banorna Jägersro och Solvalla. I den sjätte avdelningen på ”Valla” ska Divine starta från spår två bakom bilen – över distansen 2140 meter med autostart.

Det är ett stolopp med 60 000 kronor till vinnaren – och nu satsar man allt.

– Jag är optimistisk inför den här starten. Vi har ett bra läge och med tanke på hur hon betedde sig i den senaste starten så ska hon räknas med chans. Hon är ingen blixt från start men samtidigt lite ojämn den första biten. Det är ett litet fält och jag kommer sända fram till dödens om tempot blir för lågt, säger den 50-årige lärlingen och fortsätter:

– Motståndet är inte det värsta hon mött och dessutom planerar vi att låta henne gå barfota runt om för första gången och även köra med en bike för första gången.
Det låter som ni satsar allt?

– Ja, det kan man säga. Vi har ett bra läge och hon kommer bara göra några starter till innan betäckning. Jag tror det kan slå ut väl.

Publisert:

LÄS VIDARE

Experten: Segerreceptet är spets och slut

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Trav

Hästar

Jägersro

Solvalla