”Har toppchans att krossa allt på V75”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 20 augusti på Örebro

Publicerad 2022-08-15

Magnus A Djuse spikas tillsammans med Born to Run.

På lördag avgörs V75 på Örebro med final i E3.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 20 augusti. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Örebro står som värd för lördagens V75-tävlingar och de bjuder spelarna på en riktigt svår omgång. Kort upplopp och guld värt om man har tätkänning ut ur slutsvängen. Två av mina tre spikar den här veckan borde kunna hitta till ledningen.

E3-finaler står på tapeten och där ska travets framtid få visa upp sig för publiken. Hingstavdelningen ser en kvintett som höjer sig över mängden och över hetsiga 1 609 meter borde det vara klar fördel för ledarhästen. Jag är inne på att Corazon Combo håller ut övriga den första biten och sedan ska det vara hyggligt revanschläge efter andraplatsen i den senaste E3-finalen. Rentav en V75-spik?

Stoavdelningen (V75-6) innehåller även det flera startsnabba hästar, och kuskar för den delen, och allt annat än en segertid runt 1.10 på lördag känns osannolikt. Vem profiterar på det förmodade hårda tempot från start? Gubben i lådan, kanske? Det är ingen vågad gissning direkt.

Flera streckkrävande lopp i övrigt ställer till det för oss spelare och det borde vara goda chanser till fin utdelning.

V75-1:

4 Furies Rain hade radat upp 20 starter på raken utan seger innan han senast, i comebacken efter operation, tog en mycket enkel spetsseger via 9/700. Detta har alltid varit en lovande häst men han har också haft oturen att tampas med Önas Prince, Mister Hercules och allt vad de nu heter. Untersteiners snabbfotade herre står ännu hårt inne i klassen men detta är sannerligen inte den blodigaste silverdivision som man skådat. Öppnade trevande vid enda försöket från spår fyra. Tidigt segerbud trots det och Örjan upp!

1 Uncle Töll är bra i grunden men han har inte vunnit för sulky hittills i år. På sistone har det blivit en del montélopp och han har väl inte visat någon glimrande form i de två senaste loppen. Björn Goop upp inger dock respekt, och distansen är inte något minus. Jag noterar även att Uncle spetsat båda gångerna då han haft innerspår i voltstart. Ett av många segerbud i denna vidöppna och lågklassiga V75-inledning.

6 Toto Barosso var senast gott gåendes i tredjespår då han generades till galopp. Han är inte att lita på och har skuttat bort mycket pengar hittills i karriären. Detta handlar annars om en riktigt speedig och allround häst. Skulle han bara sköta sig, och kusken pricka rätt från start, kan det absolut bära av till spets. Från den positionen är Toto obesegrad i efter tre försök.

5 Digital Dominance var långt före Borups Tornado senast och stod för en mycket positiv comeback efter kortare uppehåll. Westholm körde då slalom så att tårarna sprutade på Ingemar Stenmark, och hästen tackade för den fina kuskinsatsen med att avsluta piggt som tvåa. Bättre distans nu och lopp i kroppen. Pass upp!

8 Borups Tornado svek som V75-favorit senast men fick då också en oförmånlig resa. Han trivs över dessa längre distanser och duger normalt sett bra i ett lopp som detta, men glöm inte att han trots allt gör endast andra starten i silvervisionen (och senast gick det ju inte så bra...).

11 Bransbys Juke Box är både stark och snabb. Debuterar i klassen och var senast helt chanslös mot Borups Tornado, men klart före denne då han skrällvann till 44 gånger på V75 under maj månad. Farlig att nonchalera.

7 Global Bookmaker är en personlig favorit, som en semla på Tössebageriet, och möter enklare motstånd än vanligt. Jag är dock den förste att erkänna att hans utdelning i dessa större lopp varit skral, vilket en seger på 38 starter då förstapriset varit hundra tusen eller mer vittnar om. En vacker dag faller dock alla pusselbitarna på plats. Kanske redan på lördag? Debut från springspår.

12 Amornero Roc hamnade helt galet på det från springspår senast och galopperade sedermera som slagen. Gocciadoros segermaskin kan massor men agerar ojämnt, och är dessutom ännu segerlös över lång distans. Barfota runt om nu och duktige Mats Djuse upp. Värd ett streck i blekt silverförsök.

10 Infinitus vinner inte så ofta numera men verkar vara i bra slag för dagen. Avslutade starkt bakom läckre Ultion Face för tre starter sedan och var inte sämre senast i ett överpacat lopp. Infinitus känns väl kanske inte som en V75-vinnare längre men kan i nuvarande praktslag säkert spurta till sig en fin placering.

9 Arch Lane är rätt färsk i klassen och var rejält akterseglad i sin silverdebut tidigare i år. Han har startat sporadiskt den senaste tiden och kunde inte utmana om segern från dödens senast, då i ett enklare sällskap.

V75-2:

2 Missle Hill har visat en stigande formkurva i tre starter på raken. Senast plockade han ner Lucifer Lane från dödens och var rejäl. Snabb ut och i spets är han sex av åtta. Redéns bidrag har visserligen inte vunnit på V75 sedan maj förra året men han lär knappast få en bättre chans än nu till helgen.

3 Eddy West gör debut i gulddivisionen men möter absolut inte tuffare motstånd än det han har tampats med i silver under året. Senast förlorade han visserligen som storfavorit men råkade ut för en del trafikproblem i sista sväng och när det norska huvudlaget rycktes var vinnaren redan i mål. Eddy gick trots allt under 10/800, i första starten på nästan två månader, så kan vi räkna med att han går framåt med den genomköraren. Vettig uppgift och värst emot favoriten.

1 Pinto Bob bollade med fina hästar som Brambling och Global Badman vid segern näst senast. Senast tvingades han till en ursinnig öppning för att nå ledningen och föll på eget grepp. Berghs häst är nog som allra vassast då han serveras lopp i draget och kan slå tuffare djur än så här de dagar då allt faller på plats.

11 Guzz Mearas har inte suttit dit näbben först sedan maj förra året men har från och till sedan dess visat prov på sin höga kapacitet. Senast kördes han snällt på innerspår och avslutade väldigt rappt (under 10/700) på open stretch. Jag blir inte förvånad om han slår till på lördag.

10 Global Welcome var inte stort slagen av Missle Hill senast efter att ha tvingats ut i fjärdespår 400 meter från mål. Avslutningen var väldigt bra, låt vara att han var tempogynnad, och även om det inte blivit någon vinst hittills i år verkar formen helt på topp.

4 Lucifer Lane fick inte ligga ifred i ledningen senast och blev rejält stum på kuppen. Han kan vara lite ojämn så här på äldre dar men visade riktigt bra kämpaglöd vid segern för tre starter sedan. Mycket snabb ut men tar knappast en längd på Missle Hill.

6 Beartime nöter på skapligt för dagen, dock utan att visa den där superformen. Senast tappade han rejält över upploppet och kanske inte längre trivs över längre distanser. Enklare motstånd nu och har vunnit i högsta klassen tidigare under året.

5 Nappa Scar avslutade mycket piggt bakom Don Fanucci Zet för tre starter sedan och såg även fin ut senast, utan att få fritt i tid. Tioåringen vinner sällan men är inte helt uträknad från platsstriden.

8 Ubiquarian Face kan speeda fort över ett upplopp. Senast hamnade han för långt bak men avslutade fullt godkänt i det V75-lopp som vanns av Global Badman. Fel läge nu och backas direkt.

7 Brilliant Madrik har sina främsta meriter i monté numera, men avslutade trots allt riktigt starkt från kön för fyra starter sedan. Pånyttfödde Dwight Pieters har vunnit tre av sina fem senaste uppsittningar.

9 Lawmaker har inte slutat topp tre i någon av årets sex starter. Får vara helnöjd med en mindre slant.

V75-3:

1 Corazon Combo har vunnit 14 av sina 15 starter i karriären och ganska mycket tyder på att det blir ytterligare en seger på lördag. Vid enda förlusten, i långa E3-finalen för tre starter sedan, lyckades han trots en snabb inledning inte ta en längd på Bedazzled Sox. Den finske gästen fick sedan harva utvändigt om denne och kunde trots en tapper prestation inte koppla grepp. Näst senast höll han undan med ett nödrop från ledningen men var desto vassare i E3-försöket. Trots en blytung inledning via tredjespår till spets lämnade han sina konkurrenter via 10/700. Han ser bitvis trög ut men ger alltid sitt yttersta och från ett perfekt innerspår missar han knappast spets, åtminstone inte om han öppnar lika rappt som näst senast (även då med amerikansk sulky). Sedan ska det till en bra häst för att slå Corazon Combo. Spik?

3 Bedazzled Sox har gjort allt rätt hittills i karriären och redan vunnit en E3-final. I försöket valde kusken klokt att inte blanda sig i spetsstriden och sedan fick hästen en rent ljuvlig resa i ryggar i hårt tempo. När attacken sattes in flög han ifrån sina konkurrenter och såg smällfin ut via 9/700. Roger Walmanns kanon kan dock ha förlorat detta lopp i spårlottningen. Från spets hade spiken hamrats in med bestämdhet, men då ledningen redan lär vara upptagen så tvingas jag gå emot Bedazzled i tipset.

2 Drake Kronos lär göra ett allvarligt försök att snuva finnen på spets. Senast testade man barfotabalans för första gången och oj vilken effekt detta fick. Via en snabbstart till spets dansade hästen runt Gävles oval så graciöst att även kräsne Tony Irving viftade med tiopoängaren. Min klocka visade under 9/700. Slipper ”Draken” bara dödens så ger han Corazon och de övriga en match om segern.

4 Ante La Roque är visserligen ännu segerlös efter 14 starter men har höjt sig oerhört sedan flytten till Daniel Redén. Utan skor på hovarna, samt med en amerikasulky bakom sig, har Ante stått för några riktigt vassa insatser. Knappt slagen tvåa bakom kulltoppen Coquaholy näst senast, och nu senast avslutade han starkt bakom Corazon Combo. Gjutet streck om man garderar och kan dra iväg riktigt vasst bakom bilen.

6 Following var chanslös mot Drake Kronos i försöket men kan bättre än så. Dock vingelrisk från bricka sex bakom bilen. Första barfota i nuvarande regi.

10 Joe Dalton är en läcker travare som fick dra fram Bedazzled Sox i försöket. Han höll okej då men tappade tyvärr travet till slut. Inget tidigt streck nu men spännande häst för framtiden.

V75-4:

2 Global Crossover övertygade inte nämnvärt under fjolåret men var som en ny häst i comebacken efter långt uppehåll. Magnus hamnade helt tokigt på det och tvingades avverka första 700 meterna i tredjespår, innan han och hästen sedermera släpptes ner utvändigt ledaren. Över upploppet fanns det bara en deltagare på banan och det var sannerligen imponerande i första starten på nästan åtta månader. Han tävlade barfota runt om för första gången och har dessutom blivit kastrerad under uppehållet. Lika bra på lördag och de övriga får det svettigt. Senast han hade spår två blev det spets.

4 Father Simon var osäker tidigare men verkar ha stabiliserats på sistone. Mycket fin via 12/700 vid segern näst senast och fast med rubbet sparat på V75 senast. Öppnade riktigt raskt från samma spår (på tillägg) näst senast. Långt framme.

3 Dirty Martini fick V75-publiken stifta bekantskap med under juni månad och den gången räckte hästen inte till. Han har dock gått framåt sedan dess och var mycket fin vid spetssegern näst senast. Gången efter spände man bågen och gick ut i Breeders Crown, mot betydligt mer namnkunnigt motstånd. Tyvärr blev det då galopp i första sväng. Westholms fyraåring är snabb ut och går ner ordentligt i klass till den här starten. Tre av tre från spets.

1 Lexington Yoda var ute mot Global Crossover senast och fick då det klart bättre loppet av de två. Jennifer Perssons bidrag hade inte skuggan av en chans att utmana om segern, även om det inte var något större fel på avslutningen. Han har haft innerspår vid två tillfällen och spetsat båda gångerna. Dock är hästen segerlös från ledningen efter fyra försök.

5 Steady Victory verkar rätt lovande. Senast testades han barfota och med amerikansk sulky, båda för första gången i lopp, och det föll väl ut. Han fick inte så mycket gratis den gången men avgjorde riktigt snyggt i spurten via 11/700. Tillhör tveklöst de bättre i loppet.

7 Labyad Boss har höjt sig på barfotabalans. Näst senast fick han chansen för sent, men senast löste det sig alldeles perfekt. Via en resa i tredje invändigt kom luckan som på beställning. Visst, han fick precis allt serverat den gången men segertiden går inte av för hackor. Debut från springspår men har öppnat väldigt rappt från spår ett tidigare. En luring även på V75.

8 Mysterious Lucifer galopperade kort i spetsstriden senast. Kördes sedan i ryggar och fick inte chansen. Det såg ut att vara en del krafter sparade. Gången innan var hästen ordentligt uppanmäld och mötte då bland annat fine Hidalgo Heldia. Ingen seger i regi Bergh ännu men borde duga utmärkt om felfri. Bakskor nu.

11 Livingstone är inte alls så tokig. Han hade varit ifrån inför senaste starten och var då chanslös på segern trots att han gick under 12/800. Det var farthinder i vägen mest hela loppet den gången, avslutningen var det faktiskt inga fel på. Lopp i kroppen nu.

9 Wings Level smögs invändigt senast och gick i mål med till synes vinstkrafter sparade. I det slagna fältet? Både Father Simon och Mysterious Lucifer. Ett rysarbud trots sämre startspår.

V75-5:

2 Eagle in Disguise dummade sig innan start senast och tappade onödigt med mark. Han fick sedan harva utvändigt ledaren men detta bekom honom inte det minsta och segern blev till slut lätt. Låt vara att motståndet inte höll den högsta klassen den gången men från detta utgångsläge borde det vara bra chans på nytt. Snabb ut och sex av åtta i ledningen. Orosmolnet? Att han felat i nästan hälften av sina starter hittills i karriären.

5 Conrads Diderot besitter prima styrka och mosade ner stackars Icouldbetheone från dödens senast. Det höll sånär på att räcka hela vägen men i sista stegen hann smygkörde Rossi Garline fram till seger. Långsam ut men desto starkare till slut.

9 Final Whistle såg smällfin ut som fastlåst i en V75-final för tre starter sedan. Senast dundrade han till spets och försvann ifrån konkurrenterna över upploppet. Perfekt inmatchad på pengarna och har rutin från nuvarande klass. Gjuten i segerstriden.

10 Estrella Diamante står lite hårt inne på pengarna men bjöd på en riktigt positiv comeback efter vila. Björn sände då direkt till ledningen och där blev han kvar via 11/700. Hästen är rask ut och bakspåret en missräkning. Första med amerikansk sulky nu.

3 Jumanji Love är rask ur groparna och försöker ta en längd på min tipsetta. Senast hade han en perfekt uppgift på papperet och såg också klar ut i sista sväng. Över upploppet blev han dock oskärpt och åkte sedermera dit i sista stegen.

4 Holdfast Am avslutade positivt på open stretch i lördags men går upp en klass sedan dess. Han är dock i bra slag för dagen och speedar ner många på nytt.

7 L.L.Labero har testats i ledningen på V75 två gånger på sistone, men då blivit lika avklädd som Chippendales i Vegas. Senast gick han åter i spets men inte heller den gången lyckades han hålla undan. Från spår sju blir det svårt att nå ledningen. Berghs val före Conrads Diderot.

11 Hand Full är svårbedömd för mig. Han har matchats nere i Frankrike och jag har sett flertalet av loppen. Det verkar handla om en rejäl hingst som nu får en viss Kihlström i sulkyn. Hand Full har dock inte startat sedan april månad och brottas med ett svårt utgångsläge.

12 Robthebank verkar prenumerera på spår tolv men har trots allt gått bra från det läget flera gånger om i år. Han hade samma läge på V75 för tre starter sedan och var då helt chanslös mot bland annat Holdfast Am. Formen är det inga fel på och nu rycker man bakskorna.

8 Endwithastar är mycket startsnabb och en riktigt vass spetshäst. Tre segrar i år, samtliga från ledningen. Senast tvingades hon till en 8-öppning första halvvarvet men hade trots det modet att hålla undan. Att spetsa från bricka åtta blir dock allt annat än enkelt.

6 Ea visade fina fartresurser vid segern näst senast då hon från andra utvändigt svepte fältet och försvann ifrån konkurrenterna via 11/700. Senast hamnade hon utvändigt ledaren men stred berömvärt hela vägen in. Ea har tävlat mot märrar på sistone, nu väntar hingstar.

1 Hurricane Woodland är högkapabel men ytterst svårbedömd för dagen. Han har varit struken för sjukdom efter senaste starten och det var nu ett tag sedan han visade någon toppform. Innerspåret kan bli en fälla då han inte är någon raket den första biten. Vidöppet lopp där det inte behöver vara fel att helgardera.

V75-6:

3 Dea Grif besitter en ruskig kapacitet och känslan är att hon är den som går den ljusaste framtiden tillmötes i detta finalfält. Hon har redan varit ute i en E3-final i sommar men fick då en hemskt tuff löpning inledningsvis. Såg dock fortfarande ut att ha sparat då hon snubblade sig i galopp på upploppet. I försöket senast öppnade hon bättre än väntat och vann sedan säkert via 10/700. Hon är inte helt att lita på ännu men grymt bra om hon sköter sig.

4 Beat It vann sitt försök på den snabbaste segertiden under hela uttagningsdagen (hingstarna inräknade). Trots en tuff inledning via dödens till spets i stenhårt tempo blev segern hur enkel som helst och helt klart har hästen höjt sig flera klasser barfota runt om – samt i regi Timo Nurmos. Kihlström lär knappast blanda sig i spetsstriden här utan istället smyga med i vad jag gissar kan bli andra utvändigt. Hårt tempo är att vänta och det behöver inte vara fel att luta sig mot världens bästa kusk i lopp av den här digniteten.

5 O'Mara Zon har aldrig varit sämre än tvåa felfri och vann sitt försök utan några som helst problem. Kusken körde då vaket till spets varvet kvar och via 11/700 såg det allt annat än tomt ut i mål. Gången innan bara försvann hon ifrån en så pass bra häst som Jewilla och här har Wäjersten en riktig supertalang för framtiden. Hon är väldigt startsnabb men detsamma gäller flera av deltagarna invändigt. Taktiken?

2 Jewilla lekte hem sitt försökslopp från ledningen och från spår två blir det full gas från start. Det är absolut inte omöjligt att hon tar en längd på Lollo Trot och skulle så bli fallet ökar segerchansen dramatiskt.

6 Decision Maker har jag följt en tid och gillar verkligen det jag ser. Hon hade levererat riktigt fina upplopp två gånger om från usla utgångslägen inför försöket senast, där hon höll strålande från utvändigt ledande Dea Grif. Nuncio-dottern har ett lurigt startspår men nu hoppar självaste Björn Goop upp i sulkyn. Och så första barfota runt om i karriären på det. Loppets stora joker.

1 Lollo Trot har verkligen utvecklats den senaste tiden och var mycket bra i försöket då hon via 10/700 enkelt tog ner sina konkurrenter från dödens. Karriärens andra seger togs från ledningen och jag är inte främmande för att Kim Eriksson vill köra i spets på lördag över passande distans.

7 Caradja avslutade riktigt vasst bakom Lollo Trot senast men möter ännu lite tuffare motstånd nu och får vara nöjd med en mindre peng.

V75-7:

10 Born to Run är en riktig klasshäst som imponerade stort vid raka vinster tidigare i somras. Senast galopperade han dock i sista sväng precis då slutstöten skulle sättas in. Olycksfall i arbetet? Magnus Djuse upp nu och duon är obesegrade ihop. Dessutom noterar jag att man rycker skorna runt om, vilket är första gången på svensk mark (och kanske i karriären?). Det blir ett offensivt upplägg så fort krutröken lagt sig och toppchans att krossa allt.

5 Bravo Santana var smått heroisk vid segern näst senast. Han tvingades då till en ursinnig öppning, för att sedan tvingas släppa ledningen för press. Kusken gick dock direkt ut i dödens och bara mosade ner sina konkurrenter. Senast testade man lyckan över lång distans och trots 9/700 räckte hästen inte till. Untersteiners sexåring är rysligt startsnabb och kanske kan häxa för de med spår invändigt om honom? Borde duga fint i ett lopp som detta.

2 King of Everything har normalt sett en passande uppgift men jag är lite fundersam till insatsen senast. Han lyckades då hitta till ledningen i ett enklare sällskap och såg länge ut att gå mot segern. Över upploppet gick han på grund och tog in vatten, för att den sista biten sjunka ner till botten. Han kan mycket bättre än så men kanske trots allt är bäst med lopp på rulle numera? Chansar jag bort från systemet för att istället ha råd med fler skrällar i övriga lopp.

1 Habrik Am går alltid till mål och var näst senast inte stort slagen om segern. Senast fick han en tung resa och stumnade ordentligt över upploppet. Innerspåret är ingen höjdare då han lär bli duktigt över den första biten. Farlig om kusken hittar loss i tid.

3 Mojo Express gillar de aktuella förutsättningarna och avslutade riktigt positivt näst senast på en fin tid för klassen. Senast kördes han offensivt och orkade inte från dödens. Hamnar bra till nu och ska inte vara uträknad.

6 Jackson Avery är i ruskigt fint författning för dagen och kan dra iväg något oerhört bakom bilen. Jag misstänker dock att kusken tar det piano den här gången med så många startsnabba hästar invändigt. Barfota runt om nu är ett plus.

4 Global Lover har på sistone varit lika blek om nosen som Stig Helmer på sin Gran Canaria-semester. Senast visade han dock lite förbättring. Kördes i ryggar den gången men drogs bakåt under slutvarvet då hästen framför tröttnade. Luckan kom sent men avslutningen bet rätt bra. Hästen kan öppna men att nå spets blir svårt. Viss skrällchans.

7 Don't Be Weak hade inga problem att slå Mojo Express vid segern men var sedan chanslös mot densamme gången efter. Vingelrisk från spår sju och är anmäld med skor runt om nu.

12 Conte Prad fick verkligen kämpa för havren då han vann två av tre lopp under en och samma dag förra månaden. Han avslutade i 9-tempo sista 700 i den andra starten och speedade då enkelt ner Palmyra. Jepson upp och rätt distans, men står hårt inne på pengarna och hade maximal otur i spårlottningen.

8 Lord Horse spetsade visserligen från exakt samma spår (åtta) för tre starter sedan men når knappast dit den här gången. Han avslutade starkt från kön senast men får vara nöjd med en liten peng på lördag.

Tidiga spikarna:

2 Missle Hill (V75-2) tillhör visserligen inte mina favorithästar men han har haft tur i spårlottningen och lär knappast missa ledningen. Denna gulddivision ser ut att hålla lunchloppskaraktär en sen novemberdag på orten. Risken är därmed överhängande att Kihlström får bestämma precis som han vill framme i täten och sedan rinner undan med en säker längd.

2 Eagle in Disguise (V75-5) tog några galoppsteg innan bilen släppte fältet senast och har inte råd med något liknande på lördag. Han är verkligen inte att lita på men i ett hopplöst svårtippat lopp, där det verkligen inte behöver vara fel att strecka samtliga tolv deltagare, så försöker jag spika mig ur problemet. Wäjerstens femåring är mycket snabb ut och klar spetsfavorit, förutsatt att han håller ordning på påkarna den första biten. Väl i spets tror jag sedan inte att "Örnen" förlorar detta.

10 Born to Run (V75-7) kommer närmast från ett misslyckande och har på papperet inte några idealiska förutsättningar (bakspår över kort distans). Jag är dock helt inne på att Magnus Djuse har bästa hästen i loppet och med flera startraketer bakom vingen kan vi nog räkna med ett stenhårt inledningstempo. Gocciadoros löfte är anmäld barfota runt om för första gången på svensk mark och är dessutom obesegrad med Djuse i sulkyn. Visst finns det ett, två riktigt tuffa motbud, som dessutom är gynnade av distansen, men bortsett från dessa håller loppet inte någon högre kvalitet.

Tidiga skrällarna:

5 Digital Dominance (V75-1) var oerhört bra den här årstiden i fjol och då bland annat trea i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen. Formen har varit lite upp och ner sedan dess men senast visade han gryende storform och borde rimligtvis gått framåt med den genomköraren. Svårt spår men Westholm är grymt duktig i voltstart. Kan bli rejält bortglömd.

2 Drake Kronos (V75-3) testades barfota bak för allra första gången senast och såg oerhört läcker ut. Samma balans på lördag och även om motståndet givetvis är tuffare i en final så måste han med på lappen.

4 Father Simon (V75-4) såg laddad ut som fastlåst senast och trots Goop i vagnen gissar jag att hästen blir en smula underspelad till helgen. Han öppnade snabbt från samma spår näst senast men Björn lär säkert i första hand koncentrera sig på att hitta ett vettigt slagläge. Det lär finnas gott om roliga skrällar i detta vidöppna, och spelvänliga, lopp och jag har svårt att ens sätta fingret på vem som blir favorit.

6 Decision Maker (V75-6) har väl ingen resultatrad som antyder om att hon ska matcha kulltopparna, men faktum är att hon gjort riktigt bra lopp varje gång på sistone. Nu rycker man dessutom skorna runt om för allra första gången, och Stefan Melanders löfte får dessutom stifta bekantskap med självaste Björn Goop. Bevakas lika noga som plånboken på tunnelbanan.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (3-2)

V75-2: 2 Missle Hill (3-1)

V75-3: 1, 2, 3, 4 (6-10)

V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 11 (12-6)

V75-5: 2 Eagle in Disguise (5-9)

V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 6 (7-8)

V75-7: 10 Born to Run (5-2)

Systemkostnad: 2 160 rader/1 080 kronor

Banfakta, Örebro

Banförkortning: Ö

Längd: 1 000 m

Bredd: 21,4 m (2140 m), 20,8 m (1640 m)

Upplopp: 178 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 640 meter volt

1 Uncle Töll - Goop B 1 5 3 6 3 13,3

2 Exodus Brick - Forss M 5 7 8 6 8 13,3

3 Monfalcone - Mahony P 6 3 6 4 0 12,8

4 Furies Rain - Kihlström Ö 3 4 5 5 1 15,4

5 Digital Dominance - Westholm J 2 3 5 0 2 12,9

6 Toto Barosso - Untersteiner J 3 1 6 3 d 13,6

7 Global Bookmaker - Djuse M A 6 3 7 2 7 13,2

8 Borups Tornado - Ohlsson U 8 3 0 1 8 13,8

9 Arch Lane - Wäjersten D 5 6 3 0 3 12,3

10 Infinitus - Skoglund R N 3 d 2 0 2 12,9

11 Bransbys Juke Box - Crebas H 4 1 0 1 4 13,5

12 Amornero Roc* - Djuse M E 4 0 1 d d 12,3

V75-2, 2 100 meter auto

1 Pinto Bob - Bergh R 0 d 0 1 7 11,3a

2 Missle Hill - Kihlström Ö 5 0 3 3 1 09,2a

3 Eddy West - Sjöström C 5 1 1 5 2 11,1a

4 Lucifer Lane - Nilsson J A 2 0 1 4 5 10,2a

5 Nappa Scar - Lennartsson P 1 0 5 0 8 10,1a

6 Beartime - Jepson C J 3 0 2 4 0 10,6a

7 Brillant Madrik - Pieters D 0 0 1 0 1 10,6a

8 Ubiquarian Face - Adielsson E 2 0 0 7 5 09,8a

9 Lawmaker - Djuse M E 0 4 6 5 4 09,7a

10 Global Welcome - Ohlsson U 3 0 3 5 2 09,6a

11 Guzz Mearas - Untersteiner J d 2 d 0 2 09,6a

V75-3, 1 609 meter auto

1 Corazon Combo* - Korpi P 1 1 2 1 1 11,6a

2 Drake Kronos - Ohlsson U 1 4 d 4 1 11,2a

3 Bedazzled Sox - Jansson T 1 2 1 1 1 11,6a

4 Ante La Roque - Kihlström Ö 6 7 4 2 2 11,8a

5 Beenthereseenthat - Djuse M 3 4 6 6 2 12,0a

6 Following - Goop B 0 1 1 2 3 10,9a

7 Jax Journey - Sjöström C 2 4 3 0 3 11,9a

8 Waterford Wine - Adielsson E 3 1 2 6 4 12,0a

9 Jack J.E. - Djuse M A 0 5 5 3 2 11,5a

10 Joe Dalton - Jakobsson M 6 1 7 0 3 12,0a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Lexington Yoda - Sjöström C 2 6 1 1 5 15,3

2 Global Crossover - Djuse M A 2 6 5 4 1 15,6

3 Dirty Martini - Westholm J 1 7 d 1 0 17,3

4 Father Simon - Goop B 5 1 2 1 0 14,9

5 Steady Victory - Kihlström Ö 0 d 2 4 1 15,6

6 Grimfrost - Pieters D 4 3 1 5 4 16,1

7 Labyad Bros - Untersteiner J 1 0 3 4 1 15,8

8 Mysterious Lucifer - Bergh R 1 0 3 0 0 15,1

9 Wings Level - Djuse M 7 5 3 5 3 15,2

10 Livi Poldark - Hultman M 6 1 5 6 2 14,6

11 Livingstone - Karlsson P 2 1 5 1 4 15,7

12 Extreme A.F. - Jepson C J d 4 8 1 1 15,4

V75-5, 2 100 meter auto

1 Hurricane Woodland - Knutsson A 1 3 0 6 6 12,0a

2 Eagle in Disguise - Wäjersten D 2 6 3 1 1 13,1a

3 Jumanji Love - Westholm J 0 5 1 2 2 13,2a

4 Holdfast Am - Untersteiner J 4 1 7 3 3 11,3a

5 Conrads Diderot - Skoglund R N 1 0 1 5 2 12,5a

6 Ea* - Adielsson E 4 4 6 1 2 12,6a

7 L.L.Labero - Bergh R 2 1 5 3 2 11,8a

8 Endwithastar - Silvén J 1 4 0 5 1 11,5a

9 Final Whistle - Djuse M 4 6 6 3 1 12,4a

10 Estrella Diamante - Goop B 0 1 2 d 1 13,4a

11 Hand Full - Kihlström Ö 2 d d d k 12,6a

12 Robthebank - Ohlsson U 1 1 4 6 2 13,6a

V75-6, DD-1, 1 609 meter auto

1 Lollo Trot - Eriksson K 6 4 1 3 1 12,6a

2 Jewilla - Djuse M E 5 5 2 2 1 12,0a

3 Dea Grif - Raitala S 1 1 2 d 1 11,2a

4 Beat it* - Kihlström Ö 0 6 5 3 1 11,1a

5 O'Mara Zon - Wäjersten D 1 0 2 1 1 12,4a

6 Decision Maker - Goop B d 4 5 5 2 11,4a

7 Caradja - Ohlsson U 4 5 3 0 2 12,7a

8 Independence Day - Kylin Blom O 2 2 8 2 2 11,3a

9 Crazy Life - Lennartsson P 5 3 6 5 2 12,7a

10 Brilliant Minds - Forss M 1 4 4 5 2 12,2a

V75-7, DD-2, 1 609 meter auto

1 Habrik Am - Kihlström Ö d 3 3 4 4 11,3a

2 King of Everything - Svensson C 2 1 4 5 2 10,3a

3 Mojo Express - Jansson T 4 4 2 2 4 10,9a

4 Global Lover - Bergh R 2 3 4 3 5 12,1a

5 Bravo Santana - Untersteiner J 2 0 3 1 6 11,3a

6 Jackson Avery* - Rennesvik E 5 8 5 1 1 11,5a

7 Don't be Weak - Lundberg P 2 5 1 7 3 11,6a

8 Lord Horse - Karlsson P 1 1 1 3 5 10,9a

9 Isan - Crebas H 1 1 4 0 6 11,1a

10 Born to Run* - Djuse M A 4 1 1 1 d 11,8a

11 Marvelous - Kontio J 3 5 2 7 1 12,4a

12 Conte Prad* - Jepson C J 4 2 5 1 1 11,1a


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln