Krossade motståndet – tog hem 150 000 kr

Galopp direkt för Foppas stjärna – då blev det kross: ”Inte jättebekymrad”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Diamanten skulle plocka andra raka segern, på ägarna, familjen Forsbergs hemmaplan, Solänget – men stjärnhästen galopperade.

Då krossade Minyourvalue W.F. fältet och vann utvändigt ledaren i Silverörnen

– Jag är inte jättebekymrad över hästen, utan mer sur över att det inte fungerade i dag, sa Diamantens kusk, Erik Adielsson, efter missen.

Superfin på Rättvikstravet och enkel seger på V75.

Men det blev ingen andra raka för Peter ”Foppa” Forsbergs stjärnhäst Diamanten.

På familjen Forsbergs hemmabana, Solänget, utanför Örnsköldsvik tog Diamanten hand om täten direkt från start - men galopperade tämligen omgående och dagens chanser var spoilerade.

– Det var surt som fanken, men det kanske inte riktigt var samma spänst i honom som tidigare. Jag hade honom bra i hand och tycker att jag gjorde allt jag kunde för att han skulle trava, så jag har ingen bra förklaring. Han var inte riktigt där i dag. Innan och efter galoppen kändes han bra. Jag är inte jättebekymrad över hästen, utan mer sur över att det inte fungerade i dag, sa kusken Erik Adielsson.

Vann Silverörnen – från utvändigt

Med favoriten borta körde Ove A Lindqvist offensivt med Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F.. Han fick positionen utvändigt om ledande Bucks to Burn. Där matade han på och tog ner ledaren över upploppet efter en mycket stark insats.

Segern i Silverörnen togs på fina tiden 1.11,8 över 2 140 meter med bilstart.

Publicerad:

LÄS VIDARE