V75

Wangle: ”Tack för showen, Björn Goop!”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Hattrick på V75.

Björn Goop visar vem som är landets hetaste kusk.

Och hur bra var Nadal Broline? Snacka om välförtjänt seger.

”Jag spikar Björn Goop!”.

Så brukar det ofta stå i de sista sms:en inför V75-start.

Så även i dag. Och Björn Goop gjorde ingen besviken.

Han tog hela tre segrar på V75 och dominerade totalt. Mest välförtjänt seger var det för Nadal Broline som spurtade ursinnigt till seger.

Detta efter en blek insats från favoriten Makethemark.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75-omgången

Betyg: 5 av 5 plus

Nadal Broline: Äntligen seger. Ja, så säger nog många V75-spelare. Hästen, som alltid presterar topplopp har haft det svårt att sätta nosen först. Men efter ett superupplopp under lördagen så fick hästen bli en vinnare igen. Och som han gjorde det. Hästen gick från sista – till förstaplats. Över upploppet. Wow!

Björn Goop: Han kör alltid för seger och får enorm snurr på hästarna. Han inledde V75-spelet med en dubbelseger. Först med läckra fuxen Majestic Man – sedan med jätteskrällen Selma Töll som spurtade säkert till segern. Han är fenomenal på alla sätt och fortsätter att imponera. Hatten av!

Betyg: 4 av 5 plus

Sorbet: Snacka om att den här hästen har utvecklats enormt i år. Och mycket tack vare resesällskapet, Sorbets ponny. Att trava utvändigt och slå klorna i just Makethemark är starka papper. Loppets prestation tillsammans med Nadal. Det kunde lika gärna blivit Sorbet som segrat.

Betyg: 3 av 5 plus

Mellby Granat: Wow, vilket styrkefenomen. Trots 12-fart första varvet i vida spår fram till ledning så kunde Robert Berghs jättetalang krossa allt motstånd. Det var stora plus och det hörs på Robban hur högt han håller hästen. Final om 14 dagar. Det kan nog bli seger även då.

Betyg: 2 av 5 plus

Esprit Sisu: Tog ledningen relativt enkelt och sedan drog Erik Adielsson på i ett hårt och jämt tempo. Flera av konkurrenterna gjorde bort sig med galopp, men det hade nog inte spelat någon roll. Svante Båths krigare vann lätt. Bra insats.

Betyg: 1 av 5 plus

Marrakesh: Efter inledande galopper för Timo Nurmos favoriter så kunde råtalangen Marrakesh defilera hem V75–5 över 3140 meter auto. Hästen tog tidigt hand om ledningen, ökade på successivt i ledningen och var sedan helt överlägsen. Det här är en ”värsting” som jag tror kommer bli riktigt bra. Det finns saker att slipa på ännu, men Timo Nurmos är ju inte känd för att stressa fram hästarnas kapacitet.

Hankypanky Peyton: Såg aldrig riktigt fräsch ut i travet och galoppen kom inte oväntat i sista kurvan. Det var en favorit som föll tungt och efter mänger med segrar i början av karriären har nu stoet åkt på två raka plumpar. Vila?

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Björn Goop