”En ruskigt fräck idé – spikas till låg procent”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Halmstad • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Stefan Melanders Snowstorm Hanover är en av spikarna.

Lördagens V75-omgång avgörs på Halmstad.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Har en ruskigt fräck idé, jag spikar till nio procent, säger Sportbladets Carl Wangle.

– Mitt drag är kraftigt uppåt i form, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Halmstad med spelstopp klockan 16.20.

Vid förra lördagens V75-omgång fick flera lappar sex rätt i andelslaget och spelade in över 900 000 kronor. Följande Sportbladet-system fick sex rätt och pluspengar tillbaka: Wickman Lilla, Podden Spets o Slut.

Vid onsdagens V86-omgång var Sportbladets Christoffer Wickman en liten nos ifrån att dra hem flera miljoner på sitt andelssystem. Även Nils Larsson prickade in sju rätt tillsammans med Sportbladets Livesystem.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.54, fredagen den 13 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

14 Vikens High Yield (V75-4) är en häst jag alltid haft ett gott öga till och jag tror att han i sommar kommer springa genom klasserna hos sin nye tränare Robert Bergh. Han övertygade stort vid seger senast och jag tror att han rundar till seger!

1 Martin de Bos (V75-6) har tidigare visat att han kan öppna snabbt från start och på lördag ska han tävla med helstängt huvudlag, med den utrustningen tror jag han håller ut sina konkurrenter och i ledningen är han obesegrad. Spik!

Miljonrensarna

2 Zack’s Zoomer (V75-3) har fått två lopp i kroppen efter paus och bör därmed vara kraftigt uppåt i form och med lördagens förutsättningar känns han intressant. Han kan öppna snabbt från start och nu blir det barfota runt om samt jänkarvagn! 13 procent.

Tänk på att...

... 14 Wild Love (V75-1) är bästa hästen i loppet och visst kan det fina och kapabla stoet vinna, däremot är det tufft att stå med 40 meter tillägg och det kan bli för långt fram. Är bara en av flera.

... 10 Maestro Crowe (V75-2) är högkapabel och har givetvis bra segerchans om han sköter sig, han är dock inte att lita på och som klar favorit vill jag gardera honom. Skrällen 2 Cold Cash i samma lopp har två segrar på två försök i Halmstad.

... jag håller det inte alls omöjligt att 4 Carlos Ken (V75-5) kan hålla ut 5 Four Guys Dream sida vid sida och i ledningen är Carlos Ken obesegrad.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Det lär bli ett rejält spelskrik på 3 Rexine (V75-1) inför lördag. Hästen var fin senast, tränas av Bo Westergård och körs av Björn Goop. Men jag tror övriga får svårt att stå emot en barfotadansande 14 Wild Love (V75-1). Ser ut att bli trevligt lite spelad den här gången.

8 Disco Volante (V75-3) var grymt bra i den senaste starten. Kan köra sig till front igen. Svårslagen då.

Miljonrensarna

Det kan vara så att 14 Vikens High Yield bara är för bra i V75-4, men det är ett stökigt läge och jag måste gardera den här. 13 Racing Ribb lättas i balansen och det låter påställt från ”The Kolgjinis” - den här orkar jag inte spricka på och varför är det bara fem procent på honom på tidiga liret?

V75-5 är öppet. Lyfter två hästar: 8 Solkattens Chiron och 12 Tengil Face. Båda är givna på min kupong. Två och fyra procent.

Tänk på att...

... underlaget på Halmstadtravet, som arrangerar lördagens V75-lopp, som oftast håller världsklass. Det ser ut att bli fint väder under lördagen. Så räkna med snabb bana.

... storfavoriten 10 Maestro Crowe (V75-2) har överkapacitet för klassen, men är speciell och körs av en ny kusk nu. Loppet är 3 000 meter, det är alltså lång tid för honom att hitta på något ”hyss”.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag vet att det är många att runda och det kan bli långt fram, men omgången ser rätt klurig ut och jag har feeling för att 14 Vikens High Yield (V75-4) kommer att göra ett topplopp på lördag. Det lät inte så påställt inför årsdebuten, men då blev segern väldigt enkel. Räkna med en ännu rappare häst nu. Vass kusk som jag tror passar bra på den här lite flegmatiske herren. Avgör sista biten.

Miljonrensarna

Jag varnade för honom när det V75 på Kalmartravet, då gick han superbra som enprocentare. Nästan lika lite spel på 6 Gullabo Däck Bling (V75-5) den här gången. Och jag begriper inte varför. Hästen har sällan varit bättre och tål att göra jobb under vägen. Lite klaff nu, snälla, så ska vi gapa in denna. Kör! Två procent.

4 Roofie (V75-6) gick ett mycket starkt slutvarv senast. Trivs utan skor och får väl loppet? Speedar förbi! Tre procent.

Tänk på att...

... V75 körs på Halmstadtravet där underlaget alltid brukar att vara grymt.

... det blir första V75-omgången utan publik, på grund av coronaviruset.

... 7 Night Brodde (V75-3) är felanmäld, skulle ha startat i silver, nu blir det guld, men tränare Lugauer tror ändå på chans.

... 2 Sevilla (V75-6) ska gå med bajk för första gången hos Lövgren.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

14 Vikens High Yield (V75-4) visade ett toppintryck senast i årsdebuten på barfotabalansen. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och har dessutom fältets bästa kusk i sulkyn. Jag tror detta är en häst som det kan ha lossnat för rejält och förväntar mig en toppinsats denna gång. Det är ett ungdomslopp där det kan gå undan och då gör spåret inte lika mycket. För mig är det en eller alla i loppet och då tar jag ställning för Magnus A Djuse och Vikens High Yield.

Miljonrensarna

1 First One In (V75-2) fick inte behålla segern senast efter att han diskats för en trång situation. Han visade dock mycket fin form och från ett bra utgångsläge tror jag han är med och gör upp om segern i lägsta klassen. Han förstärks med Johan Untersteiner i sulkyn vilket är intressant och man får absolut inte glömma honom. 13 procent.

6 Gullabo Däck Bling (V75-5) gick bra på V75 för två starter sedan och blev trea då. Senast tycker jag han var riktigt bra, han fick backas sist från ett tråkigt utgångsläge och med varvet kvar gick Anton fram utvändigt om ledaren, mosade denna och kom in på upploppet i ledning men blev slagen av en häst som liftat med bakom. Han tål att göra en del och flyter det lite med positionerna och loppet kan han slå till. Två procent.

Tänk på att...

... Halmstad håller i V75-omgången. Det brukar bjudas på sommarbana varje gång och vi kan räkna med fina förutsättningar.

... 3 Rexine (V75-1) övertygade senast, förstärks med världens bästa kusk denna gång.

... 8 Disco Volante (V75-3) håller toppform men vart hamnar från detta utgångsläge?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

4 Snowstorm Hanover (V75-3) är en ruskigt fräck idé som jag denna vecka går rakt ut på. Han var först anmäld barfota runt om och jänkarvagn och det var extremt länge sedan som han gick så. Nu verkar det dock bli skor igen... Senast var han tvåa bakom Disco Volante men fick då gå i andraspår och sedan först i tredje. Han kan nå ledningen nu och jag är inne på att det är en demoninsats på gång. Jag spikar. Nio procent.

Miljonrensarna

7 Barista Oak (V75-4) tror jag kommer bli rejält spelvärd. Han är snabb ut och jag läser tidig ledning i programmet. Kusken är galet talangfull och gör inte många fel. Om vi får Barista Oak till spets är det bra chans. Jag låser med favoriten. 14 procent.

4 Carlos Ken (V75-5) är spännande med skorycket. Han kan bli 50 meter bättre och faller allt väl ut kan vi få sen en ”håll-käften”-prestation. Senast fick Carlos en tuff resa men höll strålande. Han blir bara bättre och bättre så det är inte omöjligt kan krossa allt från dödens. 14 procent.

Tänk på att...

... 3 Grainfield Aiden (V75-6) är anmäld med vanlig vagn. Viktigt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

8 Disco Volante (V75-3) blir storfavorit och jag tycker att det är motiverat. Utgångsläget drar naturligtvis ner möjligheterna en aning men jag tror inte det spelar någon roll. Detta är en potentiell finalist i Elitloppet och Tarzan är fortsatt väldigt nöjd med sin stjärna.

1 First One in (V75-2) borde ha en bra möjlighet att segerstrida. Kan gälla som chansspik.

Miljonrensarna

1 Tresexton (V75-4) har ett passande läge och kommer med absolut toppform för dagen. Hästen avgjorde enkelt efter fint lopp senast och kusken Marcus Lilius kommer med fint självförtroende till detta ungdomslopp. Sex procent är intressant. Fem procent.

3 Roofparty (V75-5) gör sin årsdebut och kanske kan det fattas en del. Hästen är startsnabb och får garanterat en fin resa. Sex procent är i underkant för en så bra häst.

Tänk på att...

... V75 avgörs på Halmstadtravet och omgången känns spännande. 

... 3 Grainfield Aiden (V75-6) fick inte speciellt lång vila. Hannu Korpis häst startar i Silverdivisionen och lär leverera igen.

... Halmstads bana är snabb och det kan bli svårt för de där bak.

... 14 Vikens High Yield (V75-4) var enorm i sin årsdebut – läget talar emot nu.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

8 Disco Volante (V75-3) har visat fin form under vintern och har vunnit tre gånger under året. Till den här starten aviseras barfota fram och därmed är han ett strå vassare. Bör fixa det här trots ett åttondespår.

5 Four Guys Dream (V75-5) kommer med två raka, båda tagna efter imponerande uppvisningar. Avslutade 1.08.5 sista 800 senast med tussarna kvar i öronen.

Miljonrensarna

4 Tour Eiffel (V75-1) har svarat för flera mycket starka prestationer i Danmark. Hon har hög kapacitet men det måste klaffa hundra procent för henne, säger Morten Melin. Två procent.

13 Racing Ribb (V75-4) satt fast med rubbet senast. Tål grovjobb. Enligt Dante Kolgjini har de siktat hit och tror mycket på chans. Fem procent.

Tänk på att...

... Halmstad bjuder på en intressant omgång. I Gulddivisionen har Stefan Melander tre ekipage som startar men jag väljer att spika.

... 10 Pastor Power (V75-6) gör sällan ett dåligt lopp. Trots dåligt läge kan han sluta långt fram.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE