”Kändes som det var en skänk från ovan”

Huset brann ner till grunden – då vann de miljoner • Så lever de i dag • Ger sina tips inför superjackpotten

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Foto: Privat
V86-vinnarna Eva Svensson och Thomas Nilsson

Deras hus brann ner till grunden och de förlorade allt.
Då vann paret 16,6 miljoner kronor på V86 – tidernas näst högsta vinst.
– Det är fortfarande overkligt, säger Eva Svensson.

Det var i början av 2019 som paret Eva Svensson och Thomas Nilssons hus i Värmland brann ner till grunden – och de förlorade allt.

Bara några månader efter det, den 22 maj, blev paret ensamma med alla 8 rätt på spelformen V86 och tog hem hela potten. Vinsten: 16,6 miljoner kronor, tidernas näst högsta vinst på V86.

Nu berättar Eva Svensson om tiden efter samboparets galna miljonvinst och hur de lever i dag, och sedan ger hon sina bästa tips inför onsdagskvällens superjackpott på V86.

”Kändes som en skänk från ovan”

Ingen travspelare har lyckats lösa V86-gåtan de senaste två onsdagarna, vilket innebär att det under onsdagskvällen är superjackpott på spelformen V86 med 26 miljoner kronor – bara i åttarättspotten. Det råder spelfeber i landet och skulle det bli en ensam vinnare på V86 under onsdagskvällen så ryker Anders Åkessons vinstrekord på 22,6 miljoner kronor all världens väg. Några som vet hur det känns att vinna stort är samboparet Eva Svensson och Thomas Nilsson.

– Trots att det gått över sex månader sedan känns det fortfarande overkligt. Det som hände var helt sjukt. Vi kan förverkliga våra drömmar och vinsten var till stor hjälp för oss, säger Eva Svensson.

Det var den 22 maj tidigare i år som paret tog hela potten på spelformen V86 och vann 16,6 miljoner kronor, bara månader efter att deras hus brunnit ner till grunden och de förlorat allt.

– Det var otroligt jobbigt och ibland känns vinsten nästan som en skänk från ovan. Vi förlorade allt vi ägde, alla minnen och fotografier. Vi bor i en tillfällig lägenhet i väntan på att vi ska kunna flytta tillbaka. De säger att huset ska vara klart för inflyttning i början av nästa år.

”Omtumlande tid”

Hur mår ni i dag?

– Vi mår faktiskt bra. Det har gått lite tid och vi har fått distans till allt som hänt under året. Vi ser fram emot att kunna flytta tillbaka inom kort. Vi jobbar kvar och det mesta är sig rätt likt.

– Det är många som stöttat oss efter branden och vi blir behandlade som innan. Det var en omtumlande tid och många ville gratulera. Vi är otroligt tacksamma.

Hur påverkas man av att vinna så mycket pengar?

– Allt förändras. Det blir ett helt annat liv där vi faktiskt kan göra vad vi vill. Vi har köpt två nya bilar och även unnat oss en del andra saker, men i stort sett lever vi som förut. Vi har planer på att gå ner ytterligare i tid under nästa år. Vi vill även passa på att resa i framtiden.

Travet är fortfarande ett viktigt inslag i Thomas och Evas liv. De följer både V75 och V86 på samma sätt som tidigare.

– Vi är fortfarande väldigt intresserade. Trots att vi har vunnit stort är det lika jobbigt att missa på ett målfoto. Både jag och Thomas sätter oss in i omgångarna precis som tidigare.

När vi vann spikade vi fyra lopp och garderade de andra. Det är så jag gillar att spela. Både på V75 och V86 spelar vi ofta med minst tre spikar. Det gör att vi kan få med skrällarna, men spikarna ska ju sitta förstås.

Ger sina bäst tips inför superjackpotten

I kväll kan alla tiders rekord på spelformen V86 slås då det väntas uppemot 30 miljoner till en ensam vinnare.

Omgången saxas mellan banorna Bergsåker och Solvalla.

Paret har studerat startfälten och delar med sig av sina bästa tips.

– 1 Vincent Horse (V86–7) kände jag direkt att det kunde vara en spik. Bergh har stallform och ett intressant läge. 4 Cherish Love (V86–4) är en annan häst vi tror mycket på. Vår favoritkusk Erik Adielsson kör och det är ett spikförslag.

Har ni hittat några skrällar?

– 11 Iglesias Boshoeve (V86–8) är bara streckad på fyra procent och ett av våra miljondrag. Det är alldeles för lite och Björn Goop är given på kupongen. 9 Captain Knas (V86–5) kanske kan utmana den stora favoriten. Han är bara spelad på åtta procent och vi streckar tidigt.

Publicerad:

LÄS VIDARE