Mejla

Micke Nybrink

”Hon dundrar fram på V86 och spikas i kväll”

Nybrinks V86-krönika • Analys • Tre bästa • V86-systemet • Onsdag 28 september på Jägersro och Solvalla

Markus B Svedberg och Hot Lane spikas på V86.
Markus B Svedberg och Hot Lane spikas på V86.

V86 Super Days startar på Solvalla och Jägersro.

Jag hämtar en spik på varje bana, ingen av dem är i mål.

I V86-1 ligger nerven i starten – galopp eller pang till spets?

Laradja Vrijthout är ett rasande snabbt yrväder.

Lugnast för oss som spelat blir det att blunda första 100, går det så går det.ANNONS: V86 onsdag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


Nu, med start i kväll, brakar det till med sex V86-omgångar på åtta dagar. Super Days är här med ett maraton av världens snabbaste hästspel, åtta lopp på under 90 minuter. V86 är också enligt många det perfekta mitt i veckan-spelet för jäktade nordbor som vill knöka in lite action men inte är villiga att (läs: får inte/kan inte) lägga en hel vardagskväll på hästar.

Frågar ni mig finns det utrymme för mer av varan; varför kan vi inte gasa i samma fart på söndagar? GS75 Express skulle bli en hit, det spelar jag på till 1,50. För vem med familj eller sambo tillåts med gott samvete ägna sig åt enbart trav hela
lördagen och sedan hela söndagen?

Hur som helst, med start i kväll och målgång nästa onsdag då en multijackpott väntar på den som lyckas med konststycket att stå upp efter åtta lopp. Lätt är det inte, men det är så vi vill ha det.

Just nu ligger det 3,76 miljoner extra i åttarättspotten, men det beloppet kan fyllas på under resans gång – alla jackpottar under V86 Super Days går till onsdagen den 5 oktober.

Innan vi går in på analysen av den första V86:an kan det vara läge att dra upp riktlinjer. Hur optimeras vinstchansen på hästspel? Det är en berättigad fråga en dag som denna.

Min uppfattning är klar, se så mycket trav som möjligt. Då blir det inte lika mastigt att ta sig an en V86-omgång, med grundkoll på hästarna kan man ägna sig åt finlir i analysen. Jag pratar om att leta efter vinklar i lopparkivet, att hitta fynden och att kunna gå in i omgången med en egen bild.

Alltså: lyssna inte på det vanliga, överdrivna tjatet om jänkarvagnar, proppar som ska ryckas och barfotahästar. Det är bara till för gänget som inte kan något, som försöker ta genvägen och inte orkar titta på djuren.

Enligt mig slår ett bländande intryck i slutskedet av ett travlopp allt.

Toppar vi det med en analys av hur loppet kan bli kört och spelar på bra kuskar,
stabila hästar och undviker överspelade stallbacksvrål kan det inte bli bättre.

V86-1

1 Laradja Vrijthout galopperade bakom bilen som storfavorit senast, från exakt det här spåret över samma distans men på Åby. Han var för laddad bakom bilen, så var det, men om man tittar noga går det att se att han får sig en smäll på nosen av vingen kort före start och tappar rytmen.

Slipper han det nu, vingtippning, är det spets och slut i ljummet gäng. Jag väljer att spika, väl medveten om att det finns en risk och att han sannolikt blir stenhårt spelad. Går det så går det.

V86-2

8 Eddy West har onekligen en perfekt uppgift och borde kunna spurta ner det här gänget. Senast mötte han Hail Mary i gulddivisionen och avslutade rappt efter sen lucka från andra ytter. Gången före var det Missle Hill som vann och då var spurten också fin, från andra ytter.

Men läget är ingen direkt höjdare och det kan strula med positioner. Hittar Claes Sjöström en vettig lösning är det toppchans.

Kolsvarte 7 Le Crack Sox är motbudet. Han vann direkt efter vila senast och var fin. Från spets fick han bestämma farten och vinsten blev smått överlägsen. Når han ledningen samtidigt som det strular för Eddy West kan det gå.

3 Fighter vann i första starten efter en paus på två månader senast. Han gjorde det från ledningen efter att ha fått bestämma och imponerade inte. Med loppet i kroppen är han säkert bättre. På min lapp får han vara första reserv.

V86-3

3 Tino Barosso blir säkert hårt spelad i ett fint tvååringslopp med 700 000 kronor (!) till vinnaren. Timo Nurmos tränar och hästen ser ut att kunna mycket. Han vann senast i stark stil, men jag kan inte förmå mig att gå på en purfärsk junior mot elva svårbedömda kullkamrater.

Nej, de flesta ser bra ut och jag har vaskat fram fyra garderingsbud, utan att vara säker på hur loppet ska rankas. Tvååringar utvecklas hastigt, från start till start.

V86-4

1 640 meter och voltstart, få hästar på start vilket gör att hästar på tillägg kommer in i matchen på ett helt annat sätt.

Ändå kan jag inte tro annat än att 2 Hot Lane har bra chans, trots sin orutin och ringa ålder.

När hon vann på Solvalla näst senast var hon klart bra, klev fram i dödens mitt i loppet och sänkte den ledande favoriten efter 1.13,5 sista 1 000 utan att bottnas. Senast avslutade hon jättebra som trea. Spurten från fjärde ytter med attack på sista långsidan visade 1.11 sista 700, men ledaren hade fått bestämma.

Visst är det många som jagar, men de är inte särskilt bra eller har bakspår på tillägg och Markus B Svedberg har en häst som tål grovjobb om det skulle behövas.


ANNONS: V86 onsdag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


V86-5

Ett öppet stolopp där jag garderar, får ingen direkt känsla för någon men har alltid respekt för 5 Laferrari Dimanche som närmar sig formen med två lopp i kroppen.

Även 12 Beware Kronos måste nämnas tidigt, hon dundrade på i bra fart i ledningen
senast, det gick 1.12 första 1 000 och att hon åkte dit mot en smygkörd är inget vi har negativa åsikter om.

9 Don’t be Shy måste smygas men har en sylvass speed den dag den klaffar medan 8 Emma Häggenäs alltid gör sitt men kanske inte vinner ihjäl sig?

V86-6

Några ganska bra fyraåriga ston i en tät uppgörelse och jag tycker att fyra hästar sticker ut, jag streckar två av dem, det kan räcka men är inte riskfritt.

Först ska 2 Indira Split rankas, tränad av Timo Nurmos som har rull på grejerna nu för att uttrycka sig milt. Hon långspurtade in som trea senast i ett lopp som vanns av stallkompisen och storfavoriten Senorita Tokyo från ledningen.

6 Onion San Tooma (Redén, också form på stallet ...) vann från ledningen på V86 senast och kanske kan trycka sig dit eftersom 3 Florence Ima är blixtrande snabb den första biten och tar spets i ett första skede. Senast släppte hon och hängde med bra som tvåa. Jag gissar att hon släpper igen.

1 Isabelle Sisu fick ta över senast och vann säkert. Formen är bra men nu får hon sikta på en smygare eftersom hon knappast öppnar fort nog från innerspår.

V86-7

Hårdingen 3 Halo Am är tillbaka i Sverige. De två vinsterna på slutet berättar om en häst i toppform och med läge och kusk är han ett hett bud, även om han troligen inte gynnas av distansen, stark som han är.

7 Quenchless Tile var strålande när han vann från spets på V86 näst senast, lika bra som gången innan när han slutade tvåa från dödens. Senast hängde han med bra i rygg på ledaren på V75 där John King Boko vann.

Om han når spets är det bra chans, om inte kan han säkert kriga från dödens. Bakifrån är han sämre.

Roliga skrällen heter 2 Marengo N.O.. Han var med i samma lopp som Quenchless Tile på V75 senast gick fort över mål som fyra.

V86-8

Sex hästar känns bra i den här spårtrappan. De bästa (rikaste) har som vanligt dåliga lägen, men de är ändå de hetaste buden.

11 Notre Perle fick en fin resa i ett lopp som kördes i hög fart och vann lätt efter full fart sista 400. Formen är onekligen mycket fin.

9 Sanda Mariah gick på med varvet kvar senast, tryckte sig till spets på sista långsidan och vann enkelt på en krävande bana. Hon är tidig från vettigt spår.

14 A Girl Has No Name var riktigt bra under försommaren och tas på allvar i comebacken. Timo Nurmos tränar, jag behöver inte säga mer.

Passa också 7 Xanthis Flicka som spurtade ettrigt senast och knep segern i sista steget. Efter det är hon vässad i jobben, det kan visa sig värdefullt.


ANNONS: V86 onsdag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


Nybrinks tre hetaste


7 Le Crack Sox (Solvalla, V86-2)

Kolsvart läckerbit. Fin senast. Kan bli svårfångad.


2 Marengo N.O. (Jägersro, V86-7)

Stark, sen spurt på V75 senast. Bra läge. Varning.


2 Hot Lane (Solvalla, V86-4)

Klart bra i två raka starter. Dundrar på här. Spikas.

Nybrinks V86-system

V86-1: 1 Laradja Vrijthout (res 7–3)

V86-2: 8–7 (res 3–10)

V86-3: 3–9–2–5–1 (res 10–7)

V86-4: 2 Hot Lane (res 3–4 )

V86-5: 5–12–1–9–8–6–2–4 (res 7–11)

V86-6: 2–6 (res 1–3 )

V86-7: 7–3–2–6–8 (res 9–12)

V86-8: 11–9–14–12–7–13 (res 1–8)

4 800 rader/1 200 kronor


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!