V75-skrällarna: ”Mitt drag är ett riktigt fynd”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Axevalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Publicerad:
Uppdaterad:
Mikael J Andersson och McGarret är ett skrälltips på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Mikael J Andersson och McGarret är ett skrälltips på V75.

TRAV

Sju Sportbladet-system prickade in alla 8 rätt på V86 i onsdags. Nu vänder vi blickarna mot V75 på Axevalla där experterna har hittat omgångens vassaste lir.

Här är djupanalysen i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Sex procent är ett klart V75-fynd, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed om sin skräll.

– Jag har en bra favorit som spikas, säger Mattias Karlsson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Axevalla lördagen den 13 mars. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Missa inte V75-podden ”Spets & Slut” med Erik Pettersson och Mario Lipovac i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sju system satte 8 rätt på V86

Vid onsdagens V86-omgång prickade sju Sportbladet-system in alla åtta rätt. Så här gick det:

Sportbladet Jackpot

Total vinst: 15 467 kronor

Vinst per andel: 1 546 kronor

Sportbladet Exklusiv

Total vinst: 15 209 kronor

Vinst per andel: 2 534 kronor

Mario Exclusive

Total vinst: 15 381 kronor

Vinst per andel: 1 538 kronor

Sportbladet Super

Vinst per system: 15 466 kronor

Vinst per andel: 1 546 kronor

Nils Larsson V86

Vinst per system: 14 950 kronor

Vinst per andel: 2 990 kronor

Erik Petterssons Lilla

Vinst per system: 15 294 kronor

Vinst per andel: 611 kronor

Sportbladets tv-rad

Vinst per system: 14 606 kronor

Vinst per andel: 1 460 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 10.46 lördagen den 13 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Jag tycker det ser riktigt bra ut för 13 Alhambra Mail (V75-4) den här gången. Stallet har siktat på det här loppet, och det kan man förstå, då det ser väldigt passande ut. Den här märren tål att göra en hel del jobb på vägen, så Axevallas långa upplopp är näppeligen någon nackdel. Jepson är grymt säker på att hitta rätta vägarna fram och han vet om sin hästs attribut. Det här är en bra favorit och i en övrigt svår V75-omgång måste jag spika här.

Miljonrensarna

12 Valkyria K. (V75-2) ser ut att vara i fin form och nu är hon anmäld barfota runt om den här gången. Intressant! Hästen vann just V75 på Axevalla under nyårsafton och hon kan slå till igen. Sex procent.

1 Rosie Access (V75-3) är spännande från ett bra läge och även med barfotabalans. Två procent.

I samma lopp rycks skorna på 3 Bransbys Juke Box och slår det väl ut kan det blir ”pott” även där. Tre procent.

1 Dark Angel Avenue (V75-5) ska gå barfota. Var riktigt bra senast. Bortglömd! En procent.

Tänk på att...

... Axevallatravet står värd för V75-tävlingarna.

... underlaget på banan kan vara lite knepigt där, så det kan vara vettigt att leta hästar som tidigare gått bra på just Axevalla.

... det är långt upplopp på ”slätten” – 227 meter mäter rakan fram mot mållinjen.

... 12 Maestro Crowe (V75-3) är mycket bra för klassen, men även hopplöst osäker.

... 10 Handsome Brad (V75-7) gör årsdebut på hemmaplan. Brukar gå bra direkt!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Oj, nu står vi för en utmaning. Jag hade svårt att hitta singelstreck till den här omgången, men efter mycket studier så har jag kommit fram till ett bra spikbud. 10 Handsome Brad (V75-7) gör årsdebut efter en lång vila, men hästen brukar alltid gå bra efter vila och jag tycker inte han borde rädas det här motståndet. Han är helt enkelt en bättre häst i grunden och jag hoppas det blir lite körning om ledningen, då blir ”Brad” mycket svår att stå emot till slut. 16 procent mot favoritens 28.

Miljonrensarna

Jag kommer inte att lita på 12 Maestro Crowe (V75-3) då denne har lätt till galopp. Jag tycker att många andra lågprocentare i loppet är intressanta. 6 L.L.Royal är anmäld barfota runt om för första gången och blir det så är det jätteintressant. Det ser även ut att bli spets. Fyra procent. 8 Timo Lane gick riktigt bra senast och spåret behöver inte vara så tokigt. Sex procent.

8 Mirakel Håleryd (V75-5) är kapabel och fartfylld, men galopplysten. Skulle det klaffa och funka med barfota är det en rysare. Två procent.

Tänk på att...

... vi har V75-tävlingar på Axevallatravet den här lördagen. Där har vi som bekant ett långt upplopp. Längst i Sverige: 227 meter.

... det ska bli regn över Skaraslätten under veckan vilket kan ställa till det lite för banan. Axevallas underlag är speciellt.

... stall Kolgjini fortsatt har fin snurr på stallet. Adrian har ändrat lite i träningen på sina äldre hästar. Det ska bli mycket intressant att se 4 Ubiquarian Face (V75-1) som på pappret har en riktigt fin uppgift.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

9 Phoenix Photo (V75-6) såg aldrig dagens ljus senast och hade alla krafter kvar. Han kommer knappast sitta fast den här gången och distansen är mer passande. Han har varit bra varje gång på slutet och jag tror att han med minsta klaff kommer fälla alla till slut. I ett öppet lopp tycker jag att han är spelvärd för att gå rakt ut på.

Miljonrensarna

11 Svecak Palema (V75-2) visade sin höga kapacitet vid segern i raden och har varit med och slagits mot årgångstopparna som unghäst. Hon besitter hög kapacitet och såg fin ut senast, men straffade ut sig med galopp. I ett mycket öppet lopp får man inte glömma henne till sju procent.

5 Mandela Zon (V75-5) har avslutat bra i båda starterna i år och får inte glömmas bort den här gången. Han kan lägga iväg ganska snabbt från start och hittar man en bra position blir han segeraktuell. Åtta procent.

Tänk på att...

... 4 Ubiquarian Face (V75-1) kommer från formtoppade stall Kolgjini. Trots att han gör årsdebut ska han räknas tidigt i ett ganska svagt silverdivisions försök.

... 12 Maestro Crowe (V75-3) vinner utan galopp, dock är han inte att lita på och till skyhöga procent garderas han.

... 13 Alhambra Mail (V75-4) är en tuffing som övertygad vid de två senaste segrarna. Blir inte lätt att stå emot henne.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Sportbladets V75-intervjuer” med Nils Larsson. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Global Benefit (V75-2) tränar riktigt bra och det låter påställt inför den här starten. Har en hög kapacitet och uppgiften ser helt enkelt mycket passande ut. Jag räknar med ledningen från springspåret och därifrån är det en toppchans.


▪▪▪ MISSA INTE: Alla analyser i Sportbladets V75-intervjuer här.

Miljonrensarna

5 Garca (V75-4) har toppform och senast hade hon en del krafter sparade på en riktigt bra tid. Det är spännande med Erik Adielsson i sulkyn och då hon kan öppna bra är det är inte helt otänkbart att hon hittar ledningen trots läget. Intressant! Sex procent.

Tänk på att...

4 Ubiquarian Face (V75-1) gör årsdebut och har förmodligen ingen toppform. Han är dock så pass bra att det kan bli vinst direkt.

12 Maestro Crowe (V75-3) imponerade stort senast då han kunde vinna trots dubbla galopper. Han är osäker och som storfavorit testar jag gardera, men felfri blir han givetvis svårslagen.

5 Mandela Zon (V75-5) är en lovande fyraåring som är under utveckling. Ska streckas tidigt.


▪▪▪ V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi livechatten från V75 på Axevalla. Du följer allting här!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Tidiga V75-tanken” med Micke Korhonen. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

9 Disco Volante (V75-7) var jättefin i senaste starten och vann enkelt från ledningen. Han tar rygg på startsnabbe 2 Västerbo Grosbois i starten. Jag hoppas sedan Ulf Ohlsson kör till i ett andraskede och får överta spets. Därifrån ska han slås! Blir även barfota fram denna gång vilket är ett plus. Denna gulddivision är jämt streckad och då känner jag för att ta ställning i ett öppet lopp på mitt loppscenario.

Miljonrensarna

2 McGarret (V75-6) avslutade vasst i senaste starten på V75. Då hade hästen ett tufft utgångsläge med spår 12 över korta distansen 1 640 meter. Jag gillar att tränaren Jesper Hedqvist slänger på en ”bajk” för att få lite mer effekt. Sex procent är ett klart fynd.

Jag nämner i samma lopp 11 Dominic Wibb. Adrian Kolgjini kommer verkligen med lysande form på hela stallet. Dominic Wibb hade solouppvisning i senaste loppet där Adrian gav hästen chansen med ett offensivt upplägg. Jag räknar iskallt med ett offensivt upplägg även denna gång. Tio procent.

5 Mandela Zon (V75-5) släpper jag inte taget om riktigt än. Har haft två stycken fina avslutningar i de sista två loppen. Detta lopp är öppet – om man inte går på favoriten 2 Condior. Hittar Janne Korpi ett bra slagläge så går ingen säker över Axevallas långa upplopp. Åtta procent.

Tänk på att...

... Axevalla har ett långt upplopp (227 meter) vilket är utslagsgivande. Det bildas ofta många luckor in på upploppet – att ha en fin position från innerspår är absolut inte fel. Jag hoppas personalen får till banan i ett fint skick så det inte blir någon leråker som hästarna får springa på.

... 12 Maestro Crowe (V75-3) stod för en svettig insats senast där han galopperade två gånger men vann ändå. Jag kan inte minnas när jag såg en sådan bra insats på V75 senast. Nu är det dock andra bullar och det är streckspel vi håller på med, omgångens största favorit kommer i alla fall jag syna på mina spel. Klart att hästen kan vinna men 68 (!) procent är för mycket.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

12 Maestro Crowe (V75-3) vann trots dubbla galopper senast. Är alltjämt obesegrad i ny regi Johan Untersteiner. Hästen med störst vinstchans.

13 Alhambra Mail (V75-4) har radat upp fina prestationer på sistone och jagar tredje raka här. Vinsten näst senast togs utvändigt ledaren, tål att göra grovjobb. Vinner loppet utan strul.

Miljonrensarna

9 Yuvaraj (V75-5) är en stark häst som vann säkert från utvändigt om ledaren senast. Gynnas om hårt tempo. Elva procent.

Tänk på att...

... V75 avgörs på Axevalla, en bana som har Sveriges längsta upplopp på 227 meter. Det kommer att gynna bakspårshästarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!