Har visat toppform – en bra spik på V86

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Bergsåker/Solvalla, onsdagen den 19 februari

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Scarlets Mirakel spikas på V86.
Foto: THOMAS BLOMQVIST, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Scarlets Mirakel spikas på V86.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Bergsåker och Solvalla, den 19 februari.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

I en fantasivärld hade vi gjort en miljon rader till den här V86-omgången, och ändå varit osäkra på om vi skulle ha någon reell chans att sätta raden. Scarlets Mirakel hade inte varit ett spikförslag i en omgång med normal svårighetsgrad.


Tipsettan

Scarlets Mirakel har börjat året bra och framförallt i de två senaste starterna har han visat toppform. Det enklaste vore om han tog ledningen och fick bestämma, men riktigt så enkelt är vi inte säkra på att det kommer att bli.


Motbuden

Survival Kit hade en sämre dag senast men hade före det sett fin ut och gått starkt. Utgångsläget är helt okej, om det blir körning i täten kan Survival Kit kliva förbi allt till slut förutsatt att senaste insatsen var en tillfällighet. Vanessa F.B kommer med en nolla från senaste starten. Men hon såg fin ut då, formen är nog betydligt bättre än de senaste resultaten visar.


Skrällbudet

Overtimeosåfin står bättre till nu, trots spåret.


Spetsbudet

I det här gänget har Scarlets Mirakel bra spetschans, även om han är lite ojämnt startsnabb.


! Statistikvinnaren

Sugar Daddy.

Vår rankning

3 Scarlets Mirakel

9 Survival Kit

1 Vanessa F.B.

2 Global Teradrop

4 Ippon Futura

11 Overimeosåfin

5 Orlando Triss

10 Jeppas Picasso

7 Sugar Daddy

6 Duffman

8 Protector

V86–2


Loppet

Ett stolopp som man kan kalla öppet.


Tipsettan

Global Vintage var väldigt ojämn i fjol. Men när hon är bra är hon bra. Att hon har vilat skulle normalt sett betyda att hon behöver loppet, men i just hennes fall kanske vilan bara är till en fördel till just den här starten? Hon är inte så enkel att ta en längd på från start. Är hon i ordning har hon bra chans att leda runt om, men huruvida hon är i ordning kanske det bara är kretsen kring henne som vet.


Motbuden

Carisma Sisu har fin form. Kanske är hon den som främst kan utmana Global Vintage från start. Men bortsett från att det är närmaste vägen till mål är hon inte beroende av den positionen för att kunna göra ett bra lopp. Maggie Cash är svår att räkna på för dagen men får hon till det bör hon duga här. Apropå hästar som är svåra att räkna på: Från USA kommer Matter of Fact som här gör sin första Sverigestart. Vettiga resultat där borta, men snudd på omöjliga för oss att överföra till de här förhållandena. Det känns som om hon lika gärna kan vara 20 meter bättre än de här hästarna som 20 meter sämre (eller i alla fall fem  meter åt vardera hållet). Jazza Håleryd har gjort det bra i vinter men det här är lite av en annan sorts uppgift.


Skrällbudet

Roly Poly spurtade bra efter en smygresa senast. Hon har hamnat en bit ner i ranken men i just det här loppet ska man inte ta så hårt på det, omständigheterna gör att det i våra ögon skiljer lite mellan de främsta i ranken och de längre ner i ranken.


Spetsbudet

Formen påverkar startsnabbheten vilket gör det lite svårt att bedöma hur Global Vintage kommer att öppna. Men normalt sett är hon startsnabb nog för att ha en bra chans att hålla konkurrenterna utanför sig.


! Statistikvinnaren

Global Vintage.

Vår rankning

1 Global Vintage

5 Carisma Sisu

6 Maggie Cash

3 Jazza Håleryd

8 Matter of Fact

4 Roly Poly

2 Valetta

7 Thelma de Glatigne

V86–3


Loppet

Fint kallblodslopp av spelvänlig karaktär.


Tipsettan

Gullkongen vann med Jorma Kontio i sulkyn men har i alla starter innan dess körts av sin tränare Claes Stolt, så det är inget vi tar så allvarligt på, att det är han som kör den här gången. Trots spåret kan det bära av till ledningen och där trivs hästen ypperligt. Man ska dock tänka på att han står rätt hårt inne i loppet.


Motbuden

Demex har varit ute mot hårt motstånd på V75 på slutet och gått bra. Det här ser ut som en intressant uppgift för honom. De två vi har nämnt kan vara de som höjer sig en aning men vi betalar för fyra hästar till.


Skrällbudet

Fylking har hittat formen igen efter en svacka.


Spetsbudet

Talls Odin är snabb ut men Gullkongen lär nog få överta tidigt om han inte rent av frontar av egen kraft.


! Statistikvinnaren

Backegubben.

Vår rankning

7 Gullkongen

3 Demex

4 Norrlands Scott

1 Hvalstad Odin

9 Fylking

10 Bonaldo

6 Forspärla

5 Talls Odin

8 Nordy Fröy

11 Tåga Kongen

12 Backegubben

2 Linda Kavat

V86–4


Loppet

Lärlingslopp.


Tipsettan

Bakspåret är ett minus för Cesar F.C. men den långa distansen gör att det inte är ett lika stort minus. Formen är på topp och med lite tur kan han komma igenom bra från start. Vi ser tre-fyra jämngoda konkurrenter till honom men i nuvarande slag kan Cesar F.C. mycket väl visa sig vara bäst.


Motbuden

Lass Revenue fick det inte att stämma förra onsdagen. Frågetecken nu men uppgiften som sådan, med bra spår, är tilltalande. S.G.Maleficent är en häst vi gillar. Inte som bäst senast och tråkigt spår nu.


Skrällbudet

Djorkaeff Sisu? Har vilat. Kan en del.


Spetsbudet

Lass Revenue och Tojours Vif är det startsnabbaste hästarna.


! Statistikvinnaren

Cesar F.C.

Vår rankning

10 Cesar F.C.

2 Lass Revenue

8 S.G.Maleficent

1 Duke of Mearas

11 Vincent Chase

7 Tojours Vif

12 Djorkaeff Sisu

4 Highway Patrolman

9 Natosi Goj

6 Baloo du Nord

3 Celinn Palema


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Orutinerade men fina hästar.


Tipsettan

Timorol är en fin häst som kanske inte hade sin allra bästa dag senast. Men vi tar inte så hårt på det, han är orutinerad och kan inte förväntas vara topp på jämt. Han kan nog kliva iväg rätt så bra från start och när värsta konkurrenterna har dåliga spår är det fördel Timorol.


Motbuden

Knifetown Hall är bra för klassen. Gjorde en sämre insats för tre starter sedan men stark i övrigt. Spåret kan dock fälla de flesta. Bourne Dominion vann i ett enkelt gäng senast, men sättet han gjorde det på lovar mycket mer. Double Formula var fin senast.


Skrällbudet

C.Neway är en av många bakom de främsta.


Spetsbudet

Öppen spetsstrid. Orutinerade hästar där nog det nog finns några som inte har tryckts av det som går ännu. Timorol från bra spår?


! Statistik­vinnaren

Timorol.

Vår rankning

2 Timorol

8 Knifetown Hall

10 Bourne Dominion

11 Dobuel Formula

9 Bastian Boom

1 Just Celebration

4 C.Neway

5 Empty the Tanks

6 Even’s Good Girl

12 Highly Lovely

3 Bang Boomerang

7 First Ideal Man

V86–6


Loppet

Låg klass sportsligt. Öppet ur spelsynvinkel.


Tipsettan

Sjuårige Personal Goals har gjort det hyggligt men är ingen häst som har gjort några intryck på oss. Men nu verkar han ha kunnat hitta något litet extra. Fick visserligen en fin resa senast, men flög ifrån konkurrenterna sista biten. Är snabb ut, form för att prova i ledningen nu? Ja, visst, det tycker vi. I en vanlig omgång hade vi aldrig spikat honom men den här omgången är en tia på en tiogradig skala i svårighet, och vi får ta det vi kan


Motbuden

Vi skulle säga ner till Felix Am i första hand. Bara de två sista som är helt chanslösa?


Skrällbudet

Ekebys Ia har bättre form än raden skvallrar om.


Spetsbudet

Om inte Personal Goals så troligen någon av springspårshästarna.


! Statistikvinnaren

Personal Goals.

Vår rankning

1 Personal Goals

7 Ti Amo Face

8 All Cash

9 Fighter Marke

6 Ekebys Ia

4 Felix Am 

10 Herakles

3 Undazzled Eyes

11 Verozzo

12 Pases Amigo

2 Bäste Hornline

5 Ruter Ess

V86–7


Loppet

Det är nu det börjar bli riktigt svårt…


Tipsettan

Fragolini Am var lite sämre senast, men samtidigt ursäktad efter en tung resa. Vi tycker att hon är värd en chans till med tanke på de starka insatserna hon gjort i starterna före.


Motbuden

Zooropa har full form. Kan öppna men har ett par startsnabba hästar invändigt. Med rätt resa är hon ett allvarligt segerbud. Major Vici var inte bra senast men kan ha fallit offer för den tungsprungna banan då. Han är vår spetsfavorit i loppet och förutom senast har han varit duktig. Balotelli Crown har toppform men svårt att gå felfritt bakom bilen.


Skrällbudet

Uncertain When? Positiv i skymundan senast.


Spetsbudet

Major Vici bör vara svår att ta en längd på. Ready Lane från bra spår, den som främst utmanar. Zooropa kan öppna snabbt om hon laddas.


! Statistikvinnaren

Ready Lane.

Vår rankning

5 Fragolini Am

7 Zooropa

1 Major Vici

3 Balotelli Crown

4 Ready Lane

11 Livi Majesty

9 Uncertain When

8 Cavalier Brodde

12 Lugnets Sardonyx

10 Caraway

6 Texan Rose

2 Expexttheunexpected

V86–8


Loppet

Finsk Sverigedebutant bäst i sista?


Tipsettan

Deangelo har gjort starka insatser i Finland, för oss är han ett klart tänkbart alternativ som singelstreck, istället för någon av de andra tre vi valt. Det som gör oss lite obekväma är att Eicas har spår invändigt om Deangelo. Starten avgör mycket. Deangelo kan öppna, lyckas han komma före Eicas första biten är nog mycket vunnet.


Motbuden

Eicas är hyggligt startsnabb, om Deangelo inte laddas för fullt kan han lyckas svara upp denne. Vi tror att det är bra chans för antingen Eicas eller Deangelo att tidigt få överta ledningen, och den som når dit sitter verkligen på leken då. Vi betalar för Merritt också. Rejäl häst. Skulle vi ha fel i vår förutsägelse för hur loppet blir kört är Merritt bra nog att kunna matcha såväl Deangelo som Eicas.


Skrällbudet

Inshallah var ute i hårdare gäng senast.


Spetsbudet

Simb Murdoch är snabb ut men vill nog släppa till antingen Eicas eller Deangelo. Där vi som sagt säger liten fördel den sistnämnde.


! Statistikvinnaren

Inshallah.

Vår rankning

7 Deangelo

4 Eicas

10 Merritt

3 Inshallah

5 Simb Murdoch

1 Pastorn

2 M.T.Knight Rider

11 Vannina F.B.

9 Son of Triton

8 Deux en Un

6 I’m a Keeper


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips

Bästa spelet

Tvillingen 4–7 i V86-8 kan bli favoritspelad, men oddset blir nog ändå gångbart – sju gånger?

Spiken

Om man gillar utmaningar ska man ta sig an den här V86-omgången. För oss är känslan att vi har spikat oss ur svårigheterna mer än att vi helhjärtat tror på våra singelstreck. Därmed inte sagt att det kan gå vägen ändå. Bästa spiken? Kanske Cesar F.C. (V86-4). Men det är ingen Järvsöfaks-spik.

Luringen

Ready Lane (V86-7) behövde loppet senast, har han tagit det rätt kan han dyka upp i striden här.

Tänk på att …

Jazza Håleryd (V86-2) har tävlat på vinterbanor i norra Sverige senaste tiden. Nu blir det en omställning till, vi vill inte säga sommarbana den här årstiden, så vi kallar det ”normal” bana. Det är mest en notering från vår sida, för det är svårt att säga exakt hur sånt där slår, att byta från is till grus. Det är helt enkelt från häst till häst, skulle vi säga.

Eicas (V86-8) har en slående statistik. Vi tycker att han är rätt så bra, och blir förvånade när vi ser att han aldrig vunnit på 29 försök på Solvalla. Blott två segrar har det blivit på 36 starter. Vi tycker som sagt att han känns bättre än så.

Tränarligan, Solvalla

1) Stefan Melander, 9 segrar

2) Claes Sjöström, 5

3) Timo Nurmos, 5

4) Roger Walmann, 4

5) Nina Pettersson-Perklén, 4

Stora systemet

Avd 1: 3 Scarlets Mirakel (9–1)

Avd 2: Alla åtta startande (1–5)

Avd 3: 7–3–4–1–9–10 (6–5)

Avd 4: 10 Cesar F.C. (2–8)

Avd 5: 2–8–10–11 (9–1)

Avd 6: 1 Personal Goals (7–8)

Avd 7: 5–7–1–3–4–11–9–8 (12–10)

Avd 8: 7–4–10 (3–5)

4 608 rader/1 152 kr

Lilla systemet

Avd 1: 3 Scarlets Mirakel (9–1)

Avd 2: 1–5 (6–3)

Avd 3: 7–3 (4–1)

Avd 4: 10 Cesar F.C. (2–8)

Avd 5: 2–8–10–11 (9–1)

Avd 6: 1 Personal Goals (7–8)

Avd 7: 5–7–1–3–4–11–9–8 (12–10)

Avd 8: 7–4–10 (3–5)

384 rader/96 kr

Chanssystemet

Avd 1: 3–9–1–2–4–11–5–10–7 (6–8)

Avd 2: 1–5 (6–3)

Avd 3: 7–3 (4–1)

Avd 4: 10–2–8–1 (11–7)

Avd 5: 2 Timorol (8–10)

Avd 6: 1–7–8–9–6 (4–10)

Avd 7: 5–7–1 (3–4)

Avd 8: 7 Deangelo (4–10)

2 160 rader/540 kr

DD-systemet

DD-1: 5–7–1–3–4

DD-2: 7–4

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 1 L.L.Royal, 4 S.G.Sherman, 2 Mellby Hero.

Outs: 6 Icarus Boko.

V5-2: 9 Prime Lini, 2 Grace Journey, 4 Bicc’s Avalon.

Outs: 1 Secondary Stall.

V5-3: 4 Martha Zon, 8 Neutron Håleryd, 7 Anxious to Matters.

Outs: 6 Global Bookmaker.

V5-4: 3 Linus Boy, 2 Victor A.U.

Outs: 6 Fossens Bonus.

V5-5: 1 Global Vintage, 5 Carisma Sisu, 6 Maggie Cash.

Outs: 3 Jazza Håleryd.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN