Chefens förhoppning – publikfest i Visby

Så laddar Visbytravet upp inför kvällen • ”Ett av de bättre vi haft”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Simon Röcklinger, travbanechef på Visby.
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Simon Röcklinger, travbanechef på Visby.

12 miljoner i jackpott på V86.

Då avgörs tävlingarna på Gotland då Visby har sin största travdag för året.

– Årets arrangemang är ett av de bättre vi haft, säger travbanechefen Simon Röcklinger till Trav365, som hoppas på 5 000 personer i publiken.

Visbytravet laddar upp för sin stora travfest för året när man ska arrangera V86. Förra veckan hittade ingen alla rätt när streckspelet avgjordes på Lindesberg vilket innebär att det ligger 12 miljoner kronor.

Dessutom startar bland annat Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit ”Skrubbs” i V86-4.

Travbanans chef Simon Röcklinger laddar för fullt inför kvällens travfest.

– Det är vår stora show här på Visbytravet och det är ett av Gotlands största årliga arrangemang. I år tycker jag att vi har en av de mer spännande upplagorna. Rent sportsligt tycker jag vi lyckats få ihop mycket spännande lopp där höjdpunkten naturligtvis är Gotlandslöpningen (V86-4) med 150 000 kronor till vinnaren, säger han.

– Vi försöker skapa ett trevligt arrangemang som ska lyfta fram hästarna och travsporten. Vädrets makter verkar vara med oss så jag rekommenderar alla att ta sig ut till banan och njuta av travet och av att umgås.

”Tror på vår idé”

Visbytravet har som första bana gått i bräschen för att bli helt kontantfri. Det innebär att inga spelterminaler är öppna för kontanthantering.

– Vi har tagit det här beslutet att alla tävlingsdagar detta år ska vara helt kontantfria när det gäller spelet. Det finns spelvärdar på plats som hjälper till med tekniken för de som behöver.

– Vi tror på vår idé och hoppas detta innebär en större social samvaro. Vi vill sätta hästarna och sporten i fokus. Vi inser att de finns de som tvivlar på vår vision, men jag tror det blir jättebra.

”Förberett oss bättre i år”

Förra året den här dagen kom det 4 200 personer till Visbytravet. I år hoppas sportchefen att det blir ännu fler.

– Det känns verkligen som att det är mycket drag kring den här tävlingsdagen. Vi har förberett oss bättre i år och nu när vädrets makter verkar vara med oss så blir jag inte förvånad om det kommer uppemot 5 000 personer.

– Vi kan även se fram emot Glenn "Trumslagaren" Andersson som är på plats för att höja stämningen. Dessutom flyger Robert Karlsson in för att referera loppen.

”Känns svår på förhand”

Rent spelmässigt ser det ut att kunna bli välbetalt för den som hittar alla rätt.

– Vi har en omgång som känns svår på förhand. Jag skulle bli förvånad om man inte blir rikligt belönad om man skulle hitta alla rätt, säger Simon Röcklinger.

– Jag tror även att vi kommer se en eller flera hemmaekipage vinna under dagen. Det är en rolig mix när vårt hemmalag ska möta de större kuskarna och tränarna.

Perfect Spirit blir stor favorit i Gotlandslöpningen. Hur ser du på loppet?

– Loppet går över medeldistans och det är naturligtvis jättekul att vi har fått hit en Hambletonian-vinnare. Att Daniel Redén väljer att starta här är kul och visst lär han bli stor favorit. Det saknas inte motstånd och jag tycker vi har fler spännande lopp att se fram emot.

V86 på Visby har spelstopp klockan 19.20 i kväll och du följer omgången i Trav365 liverapportering från 18.30.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN