Han bör ha en bra chans felfri i kväll

Expertens DD-tips – tisdagen den 12 november från Solvalla

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdagen den 12 november.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 4–5–7–2–1–3–6

Kommentar: Bara sju deltagare i snabbloppet, det är synd, men loppet kan bli sevärt ändå. Spetsstriden är till exempel spännande – eftersom det är kort distans är det inte säkert att hästar som annars säkerligen hade släppt nu vill göra det. Vi tänker då främst på Output Pressure, om han nu ens kan svara ut Ajlexes Cubano? Normalt sett inte, men Ajlexes är inte helt på topp och det brukar sätta sig på startsnabbheten också.

Utifrån är säkerligen framförallt Nobel Amok intresserad av att prova för spets, och kommer han dit, ja då kanske loppet är över. Och till slut är det ändå så att vi tippar M.T.Joinville, som knappast är ett spetsbud över huvud taget. Men har har sett fin ut på slutet utan att riktigt komma till i hårda gäng. Kan vara hans tur nu. Kanske är han till och med i sådan form att han kan vinna från dödens? Nobel Amok som sagt var, hans allra bästa chans är nog om han kommer till spets. För att vinna bakifrån måste han nog vara helt på topp.

Vad gör Michelangelo Ås i comebacken – bara smyger med från sämsta spåret, eller blir det offensivt?

DD-2

Rankning: 8–3–1–4–2–7–12–9–5–13–6–11–10

Kommentar: My New Chapter inledde säsongen med tre raka segrar som sedan har följts av tre raka galopper. De två senaste i ny regi. Det gör honom utan tvekan svårbedömd, men felfri bör han ha bra chans. Indy D. har bara en seger på 13 starter men har hela tiden varit en fin häst och nu kan det vara på väg att lossna på allvar för honom. Fick inte chansen näst senast, spurtade piggt senast och har nu ett bra läge. Plato at Work kan leda runt om ifall han får bestämma.

DD-systemet – 2 rader

DD-1: 4 M.T.Joinville.

DD-2: 8–3.

Vem tar spets?

DD-1: Fördel nummer 2 före nummer 1 och 5? Vi vet inte.

DD-2: Nummer 1 utmanas främst av nummer 7. Nummer 8?

! Statistikvinnarna

DD-1: Nobel Amok.

DD-2: My New Chapter.


Publicerad: