Publicerad:
Uppdaterad:

”Alla garderar brett – då jag tar ställning”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Jägersro den 21 november • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför V75- och V86 synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Jägersro den 21 november. Omgången kryddas med en jackpott på 55 miljoner kronor.


ANNONS: Jackpott 55 miljoner. Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den fjärde avdelningen får vi se årets upplag av Svensk Uppfödningslöpning och jag har hittat en spännande häst jag tror kommer göra sitt bästa lopp hittills i karriären. Det är 9 Felix Orlando som varit bra i de två senaste starterna, senast i uttagningsloppet blev han avslagen på linjen av stallkamraten Islay Mist Sisu.

Jag vet att Per Nordström tror mycket på honom nästa år och utvecklingskurvan går åt rätt håll. Han har ett perfekt smygläge med rygg på startsnabba hästar och att Örjan Kihlström sätter sig i sulkyn är mycket intressant. Det ser ut som det kan bli körning från start och har Örjan då placerat honom i vettigt slagläge tror jag han kan vara bäst till slut. Singelstrecka i tvååringslopp är alltid klurigt men här kommer ”alla” gardera brett och då tar jag ställning.

Bortglömda hästen

I tredje avdelningen får vi se den lägsta klassen och här har vi två hästar som sticker ut streckmässigt. Tycker det är helt fel då favoriten kan få problem från innerspåret och då kan det bli tufft, tycker även hon möter tuffare hästar den här gången. Vill därför varna kraftigt för 7 Hombre D. som gjorde ett riktigt start lopp senast, han vann trots galopp och en utvändigt resa och visade att han bara var bäst den dagen.

Han har höjt sig barfota runt om i de två senaste starterna och till dagens start ska man sätta på en jänkarvagn vilket är intressant. Hittar bara Oskar Kylin Blom ett vettigt slagläge tror jag han är med långt fram. Varningen är utfärdad.

Superkusken

Utnämner Peter Ingves till dagens nyckelkusk på Jägersro. Han kör i alla lopp förutom ett och har en del betrodda hästar. Peter Ingves brukar köra åt tyske Josef Franzl som alltid har det väl förspänt när han kommer till Sverige för att tävla. Josef Franzls hästar blir betrodda och jag tycker det finns frågetecken för vissa, går igenom alla hans uppsittningar här under.

7 Rock my Dreams (V75-1) är orutinerad och ett sto mot tuffa hingstar och valacker. Hon var fin när hon startade i Sverige i somras och visst kan hon vara en bit fram med rätt lopp. Jag tror man siktar på ledningen för att släppa till någon av de bättre hästarna och kommer luckan kan hon vinna. Ska med om man garderar.

5 Tour Eiffel (V75-2) får svårt att räcka till seger den här gången. Pengar i första hand.

1 Ovation L.A. (V75-3) vet inte hur det känns att vara utanför topp-tre på tolv starter vilket är starkt. Tycker ändå inte hon övertygat i de två senaste starterna i Sverige, näst senast vann hon ett billigt lopp och senast såg hon slagen ut men kom tillbaka. Hon kan öppna snabbt men innerspåret är inte optimalt och det finns risk att hon blir fast. En favorit som ska garderas.

2 Islay Mist Sisu (V75-4) var det bra rapporter på senast och hon avgjorde när luckan kom. Jag tror inte på henne lika mycket den här gången då jag tror hon kommer söka rygg på stallkompisen igen. Därifrån måste det lösa sig och hon känns lite överspelad.

6 Leon Zon (V75-5) är en rolig skräll om man garderar loppet och söker en lågprocentare. Tränaren håller honom högt och skulle han få sin resa och de betrodda kör i ett bra tempo då kan han skrälla.

3 Azimut (V75-7) vann på bra sätt från ledningen på Jägersro i somras. Har tagit två raka i Berlin på slutet och skulle han få ledningen då kan han vinna. Tror dock det kan kosta en del att komma dit och då kan det bli tufft. Given om man garderar.


ANNONS: Jackpott 55 miljoner. Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på mitt drag 7 Hombre D. (V86-3) som ska gå med en jänkarvagn för första gången. Han har höjt sig på barfota balansen i de två senaste starterna och skulle den här ändringen få bra effekt då kan han skrälla till låg procent i ett mycket öppet lopp.

Förutsättningarna

V75 har tagit sig till Malmö och Jägersro den här lördagen. Favoriterna radade upp sig förra lördagen och vi får en jackpott den här helgen också. Tycker man fått ihop en greppbar omgång där några stycken sticker ut i varje lopp. Vi har en klar favorit i gulddivisionen som ser ut att ha en bra uppgift på pappret, jag vill dock testa att fälla den stora favoriten för att få lite värde i systemet. Tar i stället ställning i Svensk Uppfödningslöpning där jag fått in bra info, ni får inte glömma mitt bortglömda drag som det vankas intressanta ändringar på.


ANNONS: Jackpott 55 miljoner. Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: