Mejla

Daniel Söderbäck

PdA-vibbar från Goop efter segern i Oaks

Söderbäcks TRE punkter efter V75 på Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är Trav365:s Daniel Söderbäcks tre punkter efter V75 på Solvalla lördagen den 26 augusti.

Marc Elias efter galoppen med Harran Boko.
Foto: ATG LIVE
Marc Elias efter galoppen med Harran Boko.

1. Favoritfall

1 136 669 stycken.

Så många system försvann direkt efter V75-1 när storfavoriten Harran Boko galopperade i ledningen i jakten på segern i sista kurvan. Och man kunde se besvikelsen direkt på kusken Marc Elias som böjde ner huvudet när galoppen var ett faktum.

– Vad var det som hände? Jag kände redan i näst sista sväng att han fick problem med aktionen, jag hjälpa honom med vänsterstången i sista sväng men tempoväxlingen gjorde att han galopperade, sa Marc Elias efter loppet.

Bättre blev det inte för nästa favorit: Moses i V75-5. Han var inte lika betrodd som Harran Boko och streckad på 27 procent före andrahandaren Viscount på 20 procent. Här tog dagen slut i första sväng med en galopp för Moses och diskning. Dagen således förstörd.

I den sista avdelningen var omgångens näst största favorit Pleasure for Cash inte ens nära att vinna loppet. I stället bjöds det på en superskräll i form av Mr Clayton J.F..

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Björn Goop och Stefan Persson.

2. PdA-känsla av Goop

Jag har varit på plats båda gångerna som Björn Goop vunnit Prix d’Amérique. Först 2018 med Readly Express och sedan 2020 med Face Time Bourbon. Segern 2018 med Timo Nurmos Readly Express var givetvis helt galen, när det kommer till uppståndelse efter segern och Björn Goops tårar efter målgång. Men i dag visade Björn Goop känslor som påminde en aning om den där segern i januari på Vincennes 2018. Eftersom han var avstängd fick han stå vid sidan och se när Stefan Persson kunde styra Eagle Eye Sherry till segern i Svenskt Trav-Oaks. Hästen, en uppfödning från mamma Annika och Pappa Olle.

Orden efter segern för tränare Goop:

– Jag är faktiskt skitglad. Det är vår egen uppfödning. Jag är förjäkla glad just nu. Kul att Stefan kör, vi har varit kompisar i många år. Det var en av de roligaste segrarna, sa Goop.

Foto: ATG LIVE
Örjan Kihlström kontrade med Brambling till seger i Svenskt Trav-Kriterium.

3. Revanschen efter galoppen

I Svenskt Trav-Oaks var Örjan Kihlström och Beauty Kronos i segerstriden men galopperade in på upploppet. Gissa om revanschen var skön för Örjan Kihlström och tränare Daniel Redén efter segern i Svenskt Trav-Kriterium. Segerchecken fyra miljoner kronor.

Och vilket upplopp det blev. Brambling, som hade haft ledningen hela loppet, var på väg att tappa mot San Moteur och Henry Flyer Sisu och såg slagen ut på upploppet.

Då kontrade Brambling och Örjan Kihlström invändigt till segern.

”Det här är ett upplopp man sent kommer glömma”, sa travprofilen Stefan Hultman.

Benägen att hålla med.

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:

LÄS VIDARE