”Många som aldrig vunnit så här stort”

Ny miljonvinst för Daniel ”Dajja” Berglin på V75 • Spelade in 1,7 miljoner • Jubel för småspelarna • ”Otrolig känsla”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Ica Kvantum Lillänge i Östersund och Daniel ”Dajja” Berglin vann 1,7 miljoner på V75

I onsdags drog spelexperten Daniel ”Dajja” Berglin in 2,5 miljoner på V86.

I lördags hände det igen – då 45-åringen spelade in ytterligare 1,7 miljoner på V75.

– Det är helt osannolikt, säger miljonvinnaren till Trav365.

Formen är verkligen på topp för Daniel ”Dajja” Berglin.

Det 45-årige spelproffset drog så sent som i onsdags in 2,5 miljoner på V86. Då kunde de tio andelsköparna glädjas åt vardera en kvarts miljon.

Det dröjde inte länge förrän det var dags igen för formtoppade ”Dajja” att slå till igen.

I lördags avgjordes V75 på Axevalla och åter igen blev Berglin en av omgångens stora vinnare då han spelade in 1,7 miljoner.

Utdelningen för sju rätt stannade på 392 858 kronor men då butikens system var inlämnat flera gånger, sköt totalvinsten i höjden.

Han arbetar till vardags som spelansvarig på Ica Kvantum Lillänge i Östersund. Det var också här andelsköparna fick jubla stort.

”Helt galet”

Systemet ”Dajjas Spiklösa” kostade 99 kronor för butikens kunder och det skulle visa sig vara en välinvesterad hundring, då de 57 andelskunderna kunde kvittera ut 30 596 kronor i vinst.

– Det är helt galet och osannolikt att det händer nu direkt igen efter förra vinsten i onsdags. Just detta system kostar ju bara 99 kronor att delta i och många av dessa andelsspelare har aldrig varit i närheten av att vinna så här stort, säger Berglin och berättar vidare om det nyöppnade systemet:

– Det är ett system helt utan spikar. En dag kom det in tre kunder och efterfrågade ett system utan singelstreck. Vi har kört detta i några veckor och så smäller det till nästan direkt med miljonvinst.

Det vinnande systemet var välkonstruerat där skrällarna hittades på få hästar.

– Det blev riktigt bra till slut. Det blev nästan så bra det kunde bli. Jag hade bra koll på de hästar som vann. Dessutom chansade jag bort favoriten i avslutningen, vilket blev lyckat. Det verkar som jag har bra form i just februari. Det var lika förra året då jag lyckades vinna stort flera gånger under samma månad.

Då systemet bara sålts i den fysiska ICA-butiken kan ”Dajja” och hans kollegor se fram emot många glada besökare under veckan.

– Jag jobbade inte under gårdagen, men jag hörde många var in och hämtade ut sina vinster. Jag arbetar inte förrän i morgon och jag hoppas att någon väntar med att hämta ut tills dess. Allra roligast är ju när kunderna kommer in och inte har en aning om att de vunnit.

”Semestern är räddad”

Vilka reaktioner har du märkt av hittills?

– Det har verkligen blivit stor uppståndelse. Sociala medier har svämmat över och det är flera vinnare som hört av sig personligt till mig. En kvinna berättade att hon aldrig trodde det gick att vinna så här mycket. En annan kvinna berättade att semestern är räddad. Det är en otrolig känsla som värmer.

Hur ska ni fira?

– Jag tror att vi ska bjuda på tårta och fika i butiken. Jag jobbar inte i dag men förutsätter att det kommer att firas lite extra hela veckan, avslutar travexperten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN