Succén för podden – fick alla rätt på V75

Bjöd på fräcka tips - spelade in 470 000 kronor: ”Spikade emot Propulsion…”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TR Bild
Elian Web spikades i ”podden”, samt på andelssystemet, som prickade in alla rätt på V75 i lördags.

En fräck spik emot jättefavoriten Propulsion och speldrag som vann.

Det blev tipssuccé för Sportbladets V75-podcast ”Spets & Slut” med Erik Pettersson och Mario Lipovac i lördags.

Dessutom satt ”podd-systemet” där andelsköparna fick dela på knappt 470 000 kronor.

– Jättekul att vi var så rätt på det och att vi också kunde hjälpa folk vinna en hygglig slant, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets experter på V86 och V75 – här går du med i laget [Extern länk]


Varje fredags släpps Sportbladets V75-podcast med experterna Erik Pettersson och Mario Lipovac. På runt 15 minuter går de igenom veckans V75-omgång, analyserar loppen och bjuder på spikar och bästa speldragen.

I lördags blev det jackpott.

Bästa spikarna Elian Web och Arch Lane vann mycket enkelt båda två, från ledningen.

Dessutom satt ett av omgångens bästa speldrag Abrystir, samt att omgångens största skräll, tvåprocentaren Inshallah, lyftes fram som roligt skrällbud i V75-5.

– Vi har varit riktigt bra på det med både spikar och skrällar de senaste veckorna, men nu blev det ju verkligen rätt. Att spika emot jättefavoriten Propulsion, och få rätt, är väl det man är mest nöjd med. Jättekul att vi var så rätt på det och hoppas att många kunde ta betalt på våra idéer, säger Erik Pettersson.

Ja, hur gick tankarna när ni gick emot Propulsion?

– Form slår klass, det har vi sett förut. Dessutom stod det ledningen i programmet för Elian Web och det är en häst som trivs förträffligt längst fram. När det skiljde så mycket på spelprocenten så var det givet att chansa på Elian.

”Det blev som jag trodde...”

Pettersson och Lipovac spelar även ett gemensamt andelssystem på V75, ”Podden Spets o Slut”, vilket prickade in 7 rätt i lördags. Varje andel, som kostar 200 kronor, blev värd lite drygt 7 000 kronor och totalt spelade expertduon in knappt 470 000 kronor till andelsköparna, näst mest i Sverige under lördagen.

– Nyckeln var att få bort omgångens två största favoriter. Vi spikade emot Propulsion och hade med många hästar emot Indras Secret som hade galopprisk men även lite diffus form på stall Bergh detta året, säger Mario Lipovac.

Varför spikade ni Arch Lane?

– Arch Lane var jag redan spänd på att se i sin första start för Berglund på V86 för två veckor sedan. Han såg jättefin ut och kördes snällt då. Jag tänkte att man får lira honom nästa gång han startar och det var nu på Bergsåker. Denna gången hade jag snackat med tränare Berglund och det lät mycket bra, han var nöjd med förberedelserna och spåret och trodde på sin häst. Det blev lika enkelt som jag trodde, han tog ledningen omgående och gick sedan undan på ett bra sätt. Tror att Oscar Berglund kommer ha mycket roligt med denna häst bara den håller sig fräsch, snyggt jobb Oscar! förklarar Mario.

”Bästa travtips-podden i Sverige”

Varför ska man lyssna på podcasten ”Spets & Slut”?
– För att det är en informativ podcast där jag och Erik går igenom omgången på ett rappt sätt och ger er det allra senast och viktigaste. Tycker den är ett måste och lyssna på under fredagslunchen eller innan inlämning, säger Lipovac.

– För att det är den bästa travtips-podden i Sverige, säger Erik Pettersson.

Podden finns att lyssna på hos Trav365 varje fredag och där poddar finns


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets experter på V86 och V75 – här går du med i laget [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE