”Superskrällen rensar bort de flesta på V86”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 19 juni på Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel • Jackpott 12 miljoner

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Anders Eriksson och Drottning Pace är en av miljonskrällarna på V86.

V86 avgörs på Solvalla med spelstopp klockan 19.20 i kväll.

Sportbladets superexperter har synat omgången som kryddas med en jackpott på 12 miljoner kronor. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Blir det fart i loppet bjuds mitt drag in, säger Sportbladets Mario Lipovac som satte sju rätt på V75 i lördags.

– Min superskräll rensar bort de flesta. Jag blundar och hoppas, säger Mattias Karlsson.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Solvalla med spelstopp 19.20.

Vid lördagens V75-omgång på Boden spelade hela andelslaget in 200 000 kronor.

Sportbladets Mario Lipovac prickade in sju rätt på lappen ”Mario Exklusiv”. Systemet gav 48 219 kronor och varje andel betalade 4 821 kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 10.50, onsdagen den 19 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Jag gillar verkligen superstoet 9 Mellby Free (V86-1) – vem gör inte det? Formen borde närma sig toppen nu med två lopp i kroppen. Hon kommer att sitta bra till och hennes avslutningar biter mycket bra i såna här sammanhang. Trots bakspår och snabb sommarbana så är det en stabil spik.

5 Eicas (V86-2) maxas i utrustning och får Björn Goop i sulkyn nu. Tror att hästen kan vinna oavsett position. Prisvärd variant.

Miljonrensarna

Jag tycker att 11 Oh Lord (V86-3) gjorde ett bra lopp senast. Bakspår är inte kul nu när banorna blir hypersnabba, men jag har stor respekt för tränare Wallin och kusken Carl Johan Jepson. Nio procent.

Jag hoppas att det tävlas mot 3 Who’s Who denna gång, då skulle det kunna skrälla. 6 Lucifer Lane (V86-4) har fått hårdhet och går bra lopp varje gång. Får loppet nu? Två procent.

5 Ti Amo Face (V86-5) har kapacitet och kommer sitta i en bra position nu. Se upp! Tre procent.

Tänk på att...

... hela omgången körs på Solvalla och det rapporteras bli sol och 25 grader under onsdagskvällen. Räkna med supersnabb bana och många vinnare i den främre träffen av loppen.

... 10 Dibaba (V86-1) har stort kunnande och blir för lite spelad i sitt lopp. Hon vinner nog inte nu, men värd att passa framöver.

... Lugauer siktar på att köra barfota och med jänkarvagn på 7 Admirer (V86-7).

... Untersteiner kommer vässa upp 1 Vinci I.M. (V86-8) rejält. Barfota och bajk!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Who’s Who (V86-4) satt djupt ner i kön senast och avslutade strålande
som tvåa och jag hade 1.10 på honom sista 800. I ett litet fält lär han sitta bra på det direkt och med tanke på intrycket senast tror jag att han bara vinner.

4 Attraversiamo (V86-7) var toppbra senast som tvåa bakom Campo Bahia via 1.10 sista varvet och han är huvudet högre i detta lopp.

Miljonrensarna

5 Eicas (V86-2) är lite upp och ner i sina prestationer men han har svarat för några riktigt bra lopp och visat sin höga kapacitet. Den här gången ska han maxas i utrustningen, dessutom Björn Goop upp. Passas! 15 procent.

11 Oh Lord (V86-3) tycker jag ska räknas tidigt, han var gott gåendes vid galoppen 550 meter från mål näst senast och senast vann han lätt från andra par utvändigt. Håller toppform och blir farlig vid minsta klaff. Nio procent.

Tänk på att...

... 9 Mellby Free (V86-1) varit strålande bra på slutet och normalt blir hon så klart svårslagen i det här loppet, men från bakspår samtidigt som några av Björn Goops hästar svikit lite på slutet vill jag gardera henne – till de höga spelprocenten som råder.

... duon 11 Springover och 12 Reckless (V86-6) är båda starka och trivs över aktuell distans och de är vana att springa i tuffare konkurrens, men anmärkningsvärt är att de aldrig har vunnit på Solvalla. Springover har försökt åtta gånger, Reckless nio.

... 1 Vinci I.M. och 8 Joyeuxanniversaire ska räcka väldigt långt i V86-8.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

3 Who’s Who (V86-4) och 4 ­Attraversiamo (V86-7) är två befogade storfavoriter. Den förstnämnde möter fem bra motståndare, men han är ingen vanlig häst. Chansen är god att han kommer till ledningen och därifrån ska han inte förlora detta. Den sistnämnde var riktigt bra bakom Campo Bahia senast i Kungapokalen. Vunnit spårlottningen och leder detta runt om.

Miljonrensarna

5 Eicas, 15 procent, och 6 Look Håleryd, åtta procent, (V86-2) såg jag direkt när startlistorna kom ut. Den förstnämnde gjorde ett heroiskt lopp för tre starter sedan när han blev tvåa från ­dödens. Goop upp och från ett bra läge ska han räknas mycket tidigt. Den sistnämnde lät det väldigt bra på senast, han avslutade vasst och ska passas nu.

11 Oh Lord (V86-3) kommer från seger och ett formstall med formkusk. Blir det fart i loppet bjuds mitt drag in. Får inte glömmas. Nio procent.

Tänk på att...

... vi har en jackpott då ingen hittade alla rätt förra veckan. Den här gången ser det något favoritbetonat ut. Dock ska man ­inte glömma att två-tre favoriter kan vinna på V86, det gäller att hitta miljonskrällarna.

... 6 Hankypanky Peyton (V86-5) är ­obesegrad och blir storfavorit, hon har ­inte startat sedan november och jag tror det kan fattas form i henne. Jorma Kontio har haft det tungt på de stora spelen och jag vill varna för att favoriten kan falla tungt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

9 Mellby Free (V86-1) visade lite av sina fartresurser när hon blåste ner allting under Elitloppshelgen. Litar på samma upplägg nu. Men hon kan vinna det här loppet på olika sätt. Bank!

När man hör Erik Adielsson prata om 4 Attraversiamo (V86-7) förstår man ­ännu mer vad för häst det är. Allt rapporteras kännas bra efter superinsatsen i Kunga­pokalen – det var det jag ville höra. Spik!

Miljonrensarna

Tilläggshästarna är bra och kan bli svåra att stå emot, men man måste ju bara varna för 1 Cesar F.C. i V86-6. Hästen kommer från en mycket bra insats, har spetsläge på en förmodat snabb Solvallabana och har en
offensiv kusk i jollen. Hela vägen, Kaj! 13 procent.

V86-8 känns som en vidöppen historia, så det kan vara bra att spara streck till dess. Superskrällen som rensar bort de flesta är 15 Drottning Pace. Läget är bedrövligt och det bör väl inte gå. Blundar och hoppas. Två procent.

Tänk på att...

... det blev helt omöjligt för V86-spelarna förra onsdagen, vilket gör att det är en fin jackpott till denna omgång. Extra miljoner ligger och väntar på en ensam vinnare.

... det är Solvalla, sommarbana och topphästar. Lita på att det blir fartfest på onsdag och börja med att titta efter hästar som kan nå ledningen, eller en bra position.

... det kan vara värt att strecka på lite i V86-3. Loppet är öppet och hästarna som är betrodda har väldigt lite rutin. För min del lutar det åt en klassisk helgardering där.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Who’s Who (V86-4) har fått två lopp i kroppen och senast avslutade han strålande på Mantorp med full fart över mål. Han bör bli bättre och bättre och Pasi låter väldigt nöjd med honom inför den här starten. Även om det är några bra ­motståndare här är han normalt huvudet högre än dessa och något annat än seger här skulle förvåna stort på mig. Det känns som det är en riktigt stabil spik att luta sig emot.

Miljonrensarna

11 Digital Class (V86-5) är inget tokigt sto alls och i senaste starten gick hon i mål med en hel del krafter sparade. Hon duger gott i det här sällskapet och med minsta klaff från sitt bakspår kan hon spurta till seger över upploppet. Två procent.

15 Drottning Pace (V86-8) är mycket ­bättre än vad raden skvallrar om och löser det sig någorlunda under slutvarvet med vettiga ryggar blir hon inte lätt att stå emot. Kul skrälldrag i avslutningen. Två procent.

Tänk på att...

... 8 Jackpot Band (V86-2) ska tävla barfota runt om och med jänkarvagn den här gången. En tänkbar jätteskräll.

1 Cesar F.C. (V86-6) trivs mycket bra i ledningen och når han den positionen nu kan han bli svår att ta sig förbi.

.. 12 Reckless (V86-6) bara har ett lopp kroppen och det kan fortsatt fattas en del tills formen sitter där. Känns sårbar.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Solvalla på onsdag med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE