Publicerad:
Uppdaterad:

Norman: Jag tror vi kan överraska igen

Chockade spelarna senast på V75 • Läge för ny skräll?

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter G Norman tillsammans och All Star vid senaste segern på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Peter G Norman tillsammans och All Star vid senaste segern på V75.

Solvalla-tränaren Peter G Normans All Star skrällvann i senaste V75-starten.

Läge för ny superknall på lördagens V75:a från Bollnäs?

– Jag skulle inte bli förvånad om vi skräller igen, säger proffstränaren till Trav365.

Peter G Norman, 40, skrällvann på Bergsåker med fyraprocentaren All Star när banan hade sin multijackpott den 24 augusti. Solvalla-kusken var en stor bidragande orsak till att utdelningen på V75 sköt i höjden och landade på 1,8 miljoner kronor på sju rätt.

På lördag startar duon igen på V75.

– Han känns väldigt fin i träning och jag är nöjd med var jag har hästen för dagen. Insatserna på slutet har verkligen varit fina och jag känner mig inte slagen på förhand, även om vi möter ett par tuffa hästar, säger 40-åringen.

”Kan absolut vinna”

All Star startar i V75–5 – ett försök till Bronsdivisionen med 125 000 kronor till vinnaren över 3 140 meter med bilstart.

– Distansen tror jag han ska klara. Han har vunnit över 2 640 meter och det är inget jag ligger sömnlös över. Utgångsläget (spår nio) tycker jag är helt okej och jag känner mig inte slagen på förhand, säger han och fortsätter:

– Man ska ändå ha med sig att vi är klara för V75-finalerna på Solvalla om två veckor och att vi kommer köra med skor runt om nu vilket är ett litet minus. Om hästen får sitt lopp kan vi absolut vinna, men det blir att köra i ryggar och gasa den sista biten.

Hur ser du på motståndet?

– Timo Nurmos har ett par hästar till start som jag har respekt för, men samtidigt vet jag att min häst också är bra. Det viktigaste är att han går med full fart över mål.

Ser sig själv som en skrällkusk

Efter segern på Bergsåker spreds ett klipp på sociala medier där tre V75-vinnare skrek sig hesa över Normans skrällseger med All Star.

Ett klipp som Norman själv la ut på sin privata Twitter.

– Jag satt och kollade runt och kom över klippet. Jag tyckte det var roligt och länkade upp den på min profil. Självklart var det kul att kunna glädja många och att vi fick så många nya miljonärer.

Till sist, ser du dig själv som en skrällkusk?

– Jag kan väl delvis hålla med om det. Jag brukar ju vinna tre, fyra lopp på V75 per år och oddsen brukar vara rätt höga då.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: