”Skrällt förr i klassen – här är det påställt”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Mantorp

Publicerad:
Uppdaterad:
Jörgen Sjunnesson kör och Ola Karlsson tränar V75-skrällen Pre Calculated.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Jörgen Sjunnesson kör och Ola Karlsson tränar V75-skrällen Pre Calculated.

TRAV

V75 tar sig till Mantorp på lördag.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– Det har skrällt förr i klassen och det låter påställt på miljonrensaren, säger Mattias Karlsson.

– Min spik sänker allt på slutrundan, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Mantorp lördagen den 20 mars. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Missa inte V75-podden ”Spets & Slut” med Erik Pettersson och Mario Lipovac i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.08 fredagen den 19 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Örjan Kihlström är ruggigt säker och han verkar extra på hugget i sulkyn för dagen. I V75-6 kör han mycket fine 2 Digital Summit som vann direkt i comebacken. Här ser han till att hålla ut sina värsta opponenter från start och sedan tror jag att glider mot spets. Väl där ska det här bli en ren och skär formalitet. Hästen har haft lite problem men i grunden är det en superkanon. Om min badkarskörning spårar ur så kan hästen vinna med alla möjliga resor. Toppspik!

Miljonrensarna

Ola Karlsson är en försiktig general, men när han hör honom prata om 12 Pre Calculated (V75-2) så förstår man att han gillar hästen. Rejält. Spåret är iskallt, men det har skrällt i den här klassen förr och från tränarhåll är det ju påställt. Här får vi två procent.

8 Annie Flame (V75-4) har gjort det klart bra på sistone. Och nu rycker tränaren Markus B Svedberg, som har visat upp fin form för stallet, skorna runt om. Han tog en dubbel under V75-dagen i lördags. Gemensam nämnare? Båda hästarna gick barfota. Två procent.

Tänk på att...

... Mantorp kör V75 på lördag. Senast banan körde V75 så blev det miljonutdelning på 7 rätt.

... hemmatränaren Stefan P Pettersson visar form på djuren och gissa om han har laddat extra. I V75-1 planerar han att dra skorna runt om på högkapable 11 Zenzero Jet.

... det blir både barfota runt och jänkarvagn för första gången på One Too Many-sonen, 11 Draupner, i V75-2. Såna ändringar kan slå väldigt väl ut. Storskräll!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Har tre spikalternativ av det mer spelvärda slaget till lördagens omgång. Jag tror mycket på samtliga, vilket gör att jag tycker omgången ser intressant ut. 12 Upstate Face (V75-1) var jag hårt inne på redan senast. Snöplig torsk då. Rundar allt nu i stället!? 8 Antonio Trot (V75-3) gick som ett jehu i lördags. Dåligt spår, men litet fält. Sänker allt på slutrundan.

4 M.T.Oscar (V75-5) har jag jagat länge. Dags nu?! Får kanske helstängt på. Kör!

Miljonrensarna

Jag hade vunnit en fin sudd på 11 Draupner (V75-2) i lördags, men denne blev nedspeedad i sista stegen. Nu ändrar Johan Untersteiner till första barfota runt om och jänkarvagn. Som häst tror jag det kommer passa grymt bra. Krävs körning, men den här ska man se upp med. Tre procent.

6 Just Make It (V75-4) såg ruggigt fin ut inför loppet senast, men galopperade lite konstigt i första sväng. Jag svor så grannarna hörde. Nu är det omtag. Springspår och barfota runt om. Kevin fixar rätt resa. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är Mantorp som kör tävlingarna på lördag. Det brukar vara en spetsbana och det är ofta det blir hög utdelning när V75 gästar banan. Antagligen för att det lockar ekipage från hela Sverige.

... favoriten 5 Kapten Brodde (V75-2 är struken, vilket öppnar upp loppet än mer.

... det kan bli lurigt för storfavoriten 1 Heavy Sound att hålla upp ledningen från innerspåret i V75-3. Just spår 1 på Mantorp är inte toppen, om än ingen katastrof.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

Vi har två klar favoriter i omgången och det är 1 Heavy Sound (V75-3) och 2 Digital Summit (V75-6) som båda ser ut att ha bra chans på förhand. Jag väljer att luta mig mot 2 Digital Summit som gjorde årsdebut senast och var riktigt fin. Han vann med krafter kvar och det låter riktigt bra från stall Melander. Från ett perfekt utgångsläge kan Örjan Kihlström välja hur han vill göra och jag tror han har toppchans att vinna.

Miljonrensarna

12 Pre Calculated (V75-2) visade fin form som trea senast på V75. Han brottas med dåligt utgångsläge men loppet ser öppet ut efter att favoriten ströks. Skulle det bli tempo på tillställningen då kan han avsluta vasst och kan skrälla till två procent.

10 Saonoi (V75-4) gav ett fint intryck i årsdebuten senast. Hon gick starkt i spåren till en andraplats och med det loppet i kroppen tror jag hon bara är bättre. Carl Johan Jepson har kört henne förut och löser han en bra resa kan hon överraska. Tio procent.

Tänk på att...

... 4 Dwayne Zet (V75-1) vann direkt senast som valack. Han galopperade dock från spår fyra senast han hade det och kan vara en favorit i fara.

... 4 M.T Oscar (V75-5) gick starkt till slut senast och har gjort många fina insatser. Han står på tur för seger på V75 och det kan vara dags den här gången. Han kan öppna bättre än vad han visat och hamnar han vettigt till blir han farlig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

8 Antonio Trot (V75-3) är i absolut toppform och avslutningen senast var strålande. Nu borde han sitta bättre till och då är jag inte alls säker på att Heavy Sound kan stå emot honom, även om han lyckas hålla spets. En väldigt intressant spik! 21 procent mot favoritens 62.


▪▪▪ MISSA INTE: Få alla analyser i Sportbladets V75-intervjuer här.

Miljonrensarna

10 Saonoi (V75-4) gjorde årsdebut senast och det var verkligen en mersmakande långspurt som hon levererade. Veijo Heiskanen låter väldigt nöjd med träningsjobben och med minsta klaff kommer hon att fälla många till slut, förhoppningsvis alla! Tio procent.

10 Joker Boko (V75-2) är rejäl och tål att gå en repa i tredjespår under slutvarvet. Senast fanns det krafter kvar när han galopperade i slutsvängen då man ryckte tussarna och felfri hade han blivit tuff att stå emot. Han jagar snabb revansch.

Tänk på att...

1 Heavy Sound (V75-3) vann i årsdebuten och håller han ledningen har han så klart chans på nytt. Jag är dock inte helt säker på att han lyckas med det och oavsett får han tufft mot min spik.

2 Digital Summit (V75-6) är hästen att slå men han blir jättefavorit och det är lockande att gardera med högkapabla 4 Jaguar Dream samt formkorten 5 Urgent Call och 7 Sharp Dream.


▪▪▪ V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 på Mantorp på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

1 Heavy Sound (V75-3) visade upp ett magiskt intryck senast och han såg mer klockren ut i travet än på många år. Hästen vann lekande lätt från ledningen förra lördagen på V75 med ”norsken” och huvan oryckt. Jag tror att Kenneth Haugstad håller upp ledningen och där ska det vara en jättebra segerchans för min bästa spik i omgången. Daniel Redén har kanonform på stallet för dagen och det är en fröjd för ögat att se hans hästar tävla!

4 M.T. Oscar (V75-5) gick extremt fort på upploppet senast och spurtade in till en fin femteplats bakom vinnaren Awesome Kronos. Jag tycker faktiskt hans segerchans är betydligt större än 18 procent. Solklar förstahäst i min bok och en rolig spik. Hästen kommer gå utrustad med samma balans som senast, barfota runt om och vanlig vagn. Kör offensivt nu, Mika Forss!

Miljonrensarna

4 Boycott (V75-2) är streckad på fyra procent just nu, vilket är på tok för lågt. Kommer från seger där han avslutade bra från kön. Loppet är jämt och jag tvekar inte en sekund att ta med en Svante Ericsson-tränad häst. Han har form på stallet för dagen.

Tänk på att...

... Mantorp har ett kort upplopp där det är viktigt att vara med i den främre träffen in på upploppet. Det mäter bara 177 meter.

... vädret ser ut att bli helt perfekt till helgen. Vi räknar med en perfekt bana.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

1 Heavy Sound (V75-3) vann i sin årsdebut i lördags efter spets runt om. Har snabba hästar utvändigt och kan bli över. Går bra även bakifrån.

2 Digital Summit (V75-6) var fin i comebacken och ännu bättre med lopp i kroppen. Snabb ut och är hästen att slå.

Miljonrensarna

8 Red Mile Brodde (V75-1) har fin form och ett passande läge. Med en bra startrygg kan hon smyga med. Farlig med klaff. Tio procent.

Tänk på att...

... V75 avgörs på Mantorp.

... Daniel Redén selar ut flera med vinstchans. Om 4 Amiral (V75-7) löper upp till sitt fulla kunnande är hästen först över mållinjen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!