”Spelar för V75-skräll – kan bära hela vägen”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:
6 Bearicecream och Carl Johan Jepson är en av miljonrensarna på V75.
Foto: ATG LIVE, MALIN ALBINSSON/TR BILD
6 Bearicecream och Carl Johan Jepson är en av miljonrensarna på V75.

TRAV

V75 från Solvalla med STL-finaler. Det står på lördagens travmeny.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– Vilket spellopp vi har i V75-4, jag spelar för skräll, säger Mattias Karlsson.

▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V75-podd ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Solvalla lördagen den 27 mars med STL-finaler. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Missa inte V75-podden ”Spets & Slut” med Erik Pettersson och Mario Lipovac i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.30 fredagen den 26 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Spets och slut. Ja, det är väl ingen utopi att det kan vara svaret i många lopp på Solvalla på lördag, när vårvärmen slagit till som en utsträckt hand i pandemin. Jag tror att
5 Pere Ubu (V75-1) piper till spets. Blir han inte för het kan det mycket väl bära hela vägen hem. 7 Timo Lane och 9 Tullibardine Boe ska med om man ”gaddar”.

2 Handsome Brad (V75-7) var bra direkt senast. Nu är läget bra och han har den öppnaren innanför västen. Svårslagen!

Miljonrensarna

Vilket spellopp vi har i V75-4. Här kan många vinna och slår 15 Ultra Bright till en gång till, så får det väl vara så? Hon var grym senast, men jag spelar för skräll. 6 Bearicecream var riktigt bra senast och nu är det springspår med Jepson. Han är som en samuraj från dessa lägen, med voltstart och jag blir inte chockad om han får Elfstrands häst till spets. I så fall provar han nog. Kan bära! Två procent.

8 Floris Baldwin (V75-7) blir under fem procent. Läget är kallt, men... Se upp!

Tänk på att...

... det är Solvalla som kör V75-finaler på lördag. Dessutom är det Margaretas Unghästserie både innan- och på kupongen. Mycket fina hästar visar upp sig.

... Jari Åkerfeldt går verkligen ”all in”, utrustningsmässigt, med 4 Zeolit (V75-3). Första barfota. Första bajk. Spetsläge...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag var inne på att 5 Manny Muscle (V75-2) som spik först. Jag tokgillar hästen och tränare Reijo har fått snurr på sina djur. Men ju mer jag pluggat loppet så har jag insett att 2 Hector Sisu sitter i ledningen tämligen omgående. Det kommer att bli lite körning om positioner första 300 metrarna. Men sen kan det nog bli lugnt en bit med ”låst” lopp. Salmelas hästar går riktigt starkt nu och ”Hectorn” vann årsdebuten i fjol. Han är svår att rå på i tät. Jobben har varit fina! 12 procent mot favoritens 40.

Miljonrensarna

När 3 Västerbo Jolene (V75-4) galopperade med segern klar på kära Romme så trodde jag att det var sista gången jag skulle kunna vinna stora pengar på hästen. Men nu får jag chansen igen. Visst, det är tufft emot, men spelarna undervärderar den här hästen gång på gång. Senast blev det ju ren preparé och hästen gick fort sista biten. En procent.

6 Malkin (V75-5) trivs verkligen barfota. Som jag läser loppet kan det bli spets. Jag har pratat med Hanna Forslin och hon är med på tåget. Den här jobbar vi in! Tre procent.

Tänk på att...

... det är V75 på Solvalla på lördag. V75-finaler där är något alldeles extra och jag är, redan när jag skriver dessa rader, snudd på överladdad.

... våren har kommit in över Sverige och det ser ut att bli runt tio grader och uppehåll över Solvalla på lördag. Räkna med snabba förhållanden.

... Peter Untersteiner maxar 5 Pere Ubu (V75-1). Bajken åker på igen och det blir barfota runt om nu.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Handsome Brad (V75-7) var mycket positiv i sin årsdebut senast som tvåa. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och jag är inne på att han hittar till ledningen tidigt, där har han vunnit sex av åtta starter och blir inte lätt att slå för övriga.


▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V75-intervjuer med Mario Lipovac här.

Miljonrensarna

10 Axel Ruda (V75-2) har varit jättefin under vintern och ska lättas i balansen till den här starten. Han håller bra form vilket är ett plus jämfört med motståndarna. Blir det bara lite tempo på loppet tror jag han kan fälla alla över upploppet. Sju procent.

Tänk på att...

... 1 Ubiquarian Face (V75-5) ska utrustas med ett blinkers-huvudlag vilket kan göra att han öppnar snabbare. Skulle han hålla upp ledningen ska det vara toppchans.

... 1 Sweetman (V75-6) trivs verkligen i ledningen och har siktet inställt på den positionen. Man kan räkna med att stall Kolgjini, som har fyra hästar till start, inte kommer sitta och avvakta i kön. Det kan gynna starke 12 Phoenix Photo.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

5 Disco Volante (V75-7) är ett kul singelstreck i gulddivisionens final. Det är upplagt för spets och därifrån tror jag han blir svår att nå, även om jag har respekt för flera av motståndarna. Medeldistans är ej optimalt men han har visat att han klarar det. 15 procent mot favoritens 47.

6 Lucky Truc (V75-3) kan nå ledningen och borde ha en vettig uppgift därifrån. Jämnt spelat i klass II-finalen och sunt att ta ställning.

Miljonrensarna

9 Beartime (V75-5) kommer med absolut toppform och såg bländande ut senast på Åby. Här är det full laddning på flera håll och det kommer att gå undan, vilket kan gynna Carl Johan Jepson från detta smygläge. Visserligen streckad på 14 procent men det hjälps inte, det är en riktigt bra chans.

8 Amazon Font (V75-4) fortsätter jag att tjata om. Kan absolut vinna detta. Spelad på tre procent.

Tänk på att...

... det är V75 med STL-finaler och Margaretas Tidiga Unghästserie på ett vårlikt Solvalla. Dessutom en omgång som är rakt igenom svår. Det finns alla förutsättningar för toppsport och hög utdelning.

... stall Kolgjini har kvalat in fyra (!) hästar till bronsdivisionens final (V75-6).

... det är hyperspännande med Emilia Leo tillbaka med No Doubt (V75-2).


▪▪▪ V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Solvalla på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V75-intervjuer med Mario Lipovac. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

5 Global Undecided (V75-5) har jag väntat på att han ska springa barfota, det får jag nu till Solvalla-finalerna. Hästen har gjort sina bästa lopp i karriären med barfota runt om. Det är goda träningsrapporter från förstemannen Andreas Lövdal i stall Nurmos. Jag tror inte favoriten 1 Ubiquarian Face kan hålla upp ledningen trots att det ryktas om nytt huvudlag. Det gäller för kusken Claes Sjöström att hålla ut 7 Remarkable Feet från start och få överta spets i ett andraskede av 2 Mr Clayton J.F., då leder Global Undecided detta runt om. 19 procent mot favoritens 32.

Miljonrensarna

3 Upper Face (V75-6) var absurt bra i senaste loppet. Adrian Kolgjini var offensiv i sin styrning från start och körde fram i dödens. Han blev bara slagen av en smygkörd Zaffiro Jet på open stretch. Insatsen var väldigt bra och jag tror ”Kolgjinis” har hästen där de vill ha honom till lördag. Sex procent, vilket fynd.

13 Call Me Brodda (V75-4) gör bra lopp exakt hela tiden. Kusken Stefan Persson har verkligen kört stoet med bravur. Nio procent i dagsläget tycker jag är grymt spelvärt. Hästen ska tävla barfota runt om vilket är intressant. Hittar kusken bara ner i ett vettigt andraspår kommer hon gå som en furie på upploppet.

4 Zeolit V75-3) blir det stora ändringar på med barfota runt om samt en bike. Det blir inte sämre när rutinerade Erik Adielsson hoppar upp i vagnen. Given i segerstriden. 14 procent är mumma.

Tänk på att...

... det är STL-finaler på Solvalla med jättefin travsport hela dagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

1 Sweetman (V75-6) gick klart godkänt näst senast trots att han blev oplacerad. Blir spetsfavorit då det blivit två segrar från ledningen i år. Bra chans att leda runt om.

2 Handsome Brad (V75-7) gjorde det bra i comebacken senast. Vann två lopp med Carl Johan Jepson i fjol. Har fått ett perfekt startspår och är startsnabb.

Miljonrensarna

Jag var inne på 4 Kurri Jari Boko (V75-2) som avslutade bra på Åby senast. De har siktat hit enligt tränare Veijo Heiskanen. Snabb ut och uppåt med loppet, var tanken, men i går kväll ströks hästen. Kanske kan 10 Axel Ruda i stället slå till i samma avdelning...? Sju procent.

Tänk på att...

... det bjuds på en spännande omgång på V75 när Solvalla är värd. Jag tycker inte det ser helt lättlöst ut på förhand och det kan bli bra pengar även denna vecka.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!