Egna orden – efter skräckolyckan i natt

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Rkstoto
Olyckan på Momarken under tisdagskvällen där Göran Antonsen och Adrian Solberg Akselsen slungades i backen.

Sent under tisdagskvällen flögs norske tränaren och kusken Göran Antonsen till Ullevåls sjukhus i Oslo med ambulanshelikopter efter en otäck olycka på Momarkens travbana.

Under morgonen kom första beskedet från sjuksängen – Göran har klarat sig bra.

”Ont i kroppen och hjärnskakning ska jag klara lätt”, skriver han själv på Twitter.

Det var i sista loppet på Momarkens travbana, inte långt från svenska gränsen, som den otäcka olyckan var framme. Göran Antonsen med hästen Pastor Royal satt mitt i fältet i rygg på Adrian Solberg Akselsen med New Fighter.

Akselsens häst gick då över i passgång, snubblade - och stöp i nacken. Adrian flög ur sulkyn och där bakom kom Antonsen med sin häst och kraschade rakt in i ekipaget och skickades som en katapult ur sin sulky.

Enligt de första rapporterna hade det gått bra för Akselsen - sämre för Antonsen, som fördes till Ullevåls sjukhus i Oslo med ambulanshelikopter.

– Han var inte vid medvetande när jag var i närheten av honom och det såg väldigt otäckt ut, sa den norske travprofilen Even Elvenes till travronden.se under tisdagskvällen.

”Fick en rejäl smäll”

Många har därför förväntat sig det värsta under natten mot onsdag. Men under morgonen kom positiva och snudd på mirakulösa uppgifter från sjukhuset - Antonsen, som är mannen bakom superhästen Lionel, som varit med i Elitloppet och Prix d’Amérique, har klarat den hårda smällen relativt bra.

”Jag har det egentligen bra, jag är bara mörbultad i kroppen och huvudet. Jag fick en rejäl smäll, men jag hade också otrolig tur att det gick så bra. Ont i kroppen och hjärnskakning ska jag klara lätt”, skriver Göran själv på Twitter.

Kusktalangen fick benbrott i skuldran och ryggen

För 25-årige kusktalangen Akselsen gick det inte så bra som man trodde. Han fördes till sjukhus med ambulans och där hittades flera frakturer.

– Jag fick ett brott i skuldran och ett i ryggen. Nu ligger jag på sjukhuset och väntar på svar om vad som ska göras, om det blir operation eller inte. Det gör fruktansvärt ont och jag får smärtstillande nästan varje timme, säger han till tgn.no.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN