Visar vem som är bäst och bara vinner loppet

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Solvalla den 26 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

Publicerad:
Uppdaterad:
Mario Lipovacs sista minuten-tips till finalomgången på Solvalla.
Mario Lipovacs sista minuten-tips till finalomgången på Solvalla.

TRAV

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför V75- och V86 synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Solvalla den 26 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Förutsättningarna

Det har blivit dags för Annandagsfinaler på Solvalla och det är en tradition som man alltid ser fram emot under julen. Tycker man har fått ihop fina fält och höjdpunkten är Gulddivisionen där vi ska få se Very Kronos igen, han har varit riktigt fin på slutet och jag tror att han har bra chans att vinna ännu en gång. I övrigt finns det någon favorit som är stark men även andra lopp där jag ser fler som kan vinna. Njut av fin travsport och ha en fortsatt god julhelg. Lycka till! 

Superspiken

I den tredje avdelningen får vi se Gulddivisionsfinalen där 1 Very Kronos blir klar favorit. Han har övertygat stort på slutet och är just nu landets bästa häst. Jag trodde att han hade gjort sista starten för året senast men han känns så fin så man startar i finalen. Utgångsläget är det mycket snack om och visst är det nog det värsta utgångsläget för Very Kronos. Han har dock stabiliserat sig och jag tror det bara är galopp emot, han kan också öppna snabbt men jag är inne på att Erik Adielsson kommer låta värsta motbudet 3 Disco Volante få rusa på där framme och bakom honom kommer han hitta ut. Very Kronos är en bättre häst och på kapacitet och hårdhet tror jag han visar vem som är bäst och vinner. 

Bortglömda hästen

I den andra avdelningen får vi se lägsta klassen och här blir Nicklas Westerholms 2 Trumpie klar favorit, tycker han ska vara favorit på intrycket senast men när det är lägsta klassen kan det hända en del på vägen. Jag tycker att 4 Morotai Degato har blivit konstigt bortglömd och vill varna för honom. Han har bra form och stallet går bra för dagen, han spurtade vasst senast när han fick fritt och den här gången är utgångsläget bra. Hittar Oskar Kylin Blom ner i vettigt slagläge tror jag hans spurt kommer bita bra till slut. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superkusken

V75-finaler och en tränare och kusk som nästan alltid blir hårt betrodd är Robert Bergh. Inget undantag den här gången när Robert kommer till Solvalla, han kör i fyra av loppen och blir hårt betrodd i tre. Tycker hans hästar ska ses med chans och alla är en faktor när man analyserar loppen. Går igenom chanserna här under.  


6 Vikens Dome (V75-1) har varit väldigt bra hos Robert Bergh och senast vann han på bra sätt på lång distans. Jag tror Robert har siktet inställt på ledningen och kostar det inte för mycket att komma dit tror jag han kommer hålla länge. Skulle dock Jorma Kontio komma fram och trycka upp tempot då blir Racing Brodda farlig till slut. Given på lappen om man inte går på någon annan.       

11 Gelatiamo (V75-2) är den minst betrodda Robert Bergh hästen under dagen. Tycker han kan en del i ljusa stunder och senast gick han starkt sista varvet. Distansen är i det kortaste laget men skulle det bli tempo och tung bana gynnas han, vid bred gardering åker han med.   

5 Van Gogh Z.S (V75-6) är favorit på att komma till ledningen och i den positionen tror jag han kan bli svår att slå. Han har gått bra med skor men har även bra statistik från ledningen. Stallkamraten 7 Speedy Tilly kanske sätter sig utvändigt och då kommer de låsa loppet. Given på lappen om man inte går på någon annan.  

10 Vikens High Yield (V75-7) blir klar favorit i avslutningen och visst har han varit bra på slutet. Han klarade skorna utan problem senast och fick rusa på i ledningen och vann tämligen enkelt. Den här gången har han bakspår och det är ett litet minus tycker jag, han brukar vilja komma till ledningen och där får han rusa på men det här gången får han göra det den tunga vägen. Tycker det är en favorit att gå emot i avslutningen.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 2 Oracle Tile (V75-5) som ska tävla med amerikansk sulky för första gången. Han har bra kapacitet och får Örjan Kihlström i sulkyn vilket är spännande. Kan få ett bra lopp i andraspår och räknas tidigt bakom favoriten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!